شعار سال: یک معلم شاغل در در مراکز اختلالات یادگیری استان کرمانشاه با ارسال نامهای به صدای معلم از عملکرد «سازمان آموزش و پرورش استثنایی» کشور انتقاد کرده و خواهان توضیح رئیس آن در مورد مطالبهی خویش گردیده است.
این رسانه آمادگی خود را برای توضیح و تنویر مسئولان اعلام میکند.
«بیش از یک دهه است که در آموزش و پرورش استثنایی و در مراکز اختلالات یادگیری فعالیت میکنم.
معمولا بچههایی که به ما مراجعه میکنند اکثرا از اقشار کم درآمد هستند و این در حالی است که خانوادههای مرفه از خدمات مراکز خصوصی استفاده میکنند.
از اوایل سال جاری اعلام شد که رویهی فعالیت مراکز اختلالات تغییر کرده است.
ما هر سال در این بخش با «کمبود نیرو» مواجه بودیم و همیشه تقاضای دریافت داشتیم که البته مسئولان مربوطه از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکردند.
در کمال ناباوری امسال در تمام مناطق و بخشها مراکز اختلالات دایر شد و این موضوع موجب خوشحالی ما شد از این بابت که بچهها دیگر مجبور نیستند ترک تحصیل کرده و یا با هزینه هنایی گزاف به مراکز دورتر مراجعه کنند
بعد از یک ماه اعلام شد که مراکز اختلالات از این به بعد باید کار سنجش بدو ورود به مدارس را هم باید انجام دهند.
در ابتدا اعلام شد که از هر مرکز چند نفر داوطلب باشد.
متاسفانه در این دستور العمل «شفاف سازی» لازم صورت نگرفت و مرکز و با تعدادی داوطلب فعالیت خود را آغاز کرد.
کار از دی ماه شروع شد، اما در عمل با مشکلاتی که در طراحی سامانهی سنجش وجود داشت تعداد مراجعین سنجش روزانه آن چنان زیاد شد که تمام عوامل حتی عوامل غیر مرتبط مثل خانم سرایدار هم درگیر این کار شدند.
روزانه هر مربی باید از ٩ تا ١٠ دانش آموز ازمون میگرفت، ولی عملا تعداد افرادی که پذیرش میشدند بسیار فراتر از این میزان بود.
از آن جا که این کار باید سیستمی انجام میشد، اما برای مراکز مربوطه ابزار و اداوت لازم مانند تبلت و لپ تاپ به تعداد مربیان در نظر گرفته نشده بود.
پیشتر بچهها مستقیما به مراکز سنجش مراجعه میکردند، اما امسال باید در کافی نتها ثبت نام میکردند که میباید٦٠ هزار تومان به کافی نت و ٦٠ هزار تومان بابت سنجش پرداخت کنند.
این هزینهی دریافتی قبلا به نیروهای آزماینده تعلق میگرفت، اما امسال با حذف بچههای اختلال یادگیری، سازمان اموزش و پرورش استثنایی دیگر حق الزحمهای ای بابت اضافه کار نمیدهد و تمام مبلغ در حساب سازمان نگهداری میشود.
همچنین در سالهای قبل پذیرایی مختصری از بچهها میشد که امسال هم آن را حذف کردند.
میشود گفت سازمان اموزش و پرورش اسثتثنایی یکی از گروههایی که باید به آنها خدمات ارائه کند را منحل کرده و به جای آن گروه دیگری که قبلا از خودشان برای خدمات آنها پول میگرفت را جایگزین کرده است.
در این میان هزینهی سنجش به صورت کامل به سازمان آموزش و پرورش استثنایی واریز میشود، اما در مقابل خدمات کودکان اختلالات یاد گیری حذف گردیده است.
قبلا واحد تخصصی همزمان با واحد سنجش فعال میشد و بچههایی که مشکل داشتند ارجاع میشدند و بعد از چند روز، بررسی مجدد میشدند، اما امسال از زمان شروع تا الان «بچههای ارجاعی» سر گردان و بلاتکلیف هستند و مدارس هم آنها را ثبت نام نمیکنند و عنوان میکنند که اینها ارجاعی هستند.
پرسش صریح من از رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی این است که اگر قرار است این کار را نیروهای موظف آموزش و پرورش انجام دهند چرا از اولیای دانش آموزان وجه اخذ میشود؟
آیا این کار «قانونی» است؟
چرا یکی از گروههایی که باید از آموزش و پرورش استثنایی خدمات در ارتباط با اختلالات یادگیری دریافت کنند؛ حذف شده اند؟
چرا بر خلاف قبل باید آموزگاران ابتدایی تا پایان خرداد ماه باید به مدارس مراجعه کنند؟
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت صدای معلم، تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲، کدخبر: ۲۳۵۰۴، sedayemoallem.ir