پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۶۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی سبک زندگی گفت: از زمان ایراد سخنان مقام معظم رهبری در موضوع سبک زندگی، تاکنون نتوانسته‌ایم نظرات ایشان را در زمینه سبک زندگی به واقعیت تبدیل کنیم.

شعار سال:

سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ملی سبک زندگی با اشاره به درک مفهوم گفتمان‌سازی به عنوان بنیادی‌ترین چالش مطرح در این حوزه گفت: معتقدم این موضوع هنوز برای مسئولان مربوطه مفهوم نیست چرا که از زمان ایراد سخنان مقام معظم رهبری تاکنون نتوانسته‌ایم نظرات ایشان را در زمینه سبک زندگی به واقعیت تبدیل کنیم و تا نتوانیم درک درستی از این موضوع داشته باشیم این حوزه در حد شعار باقی خواهد ماند.

وی افزود: شعار از روی احساسات است اما گفتمان عمق دارد علت گفتمان‌سازی رسیدن از احساسات و عواطف به حقیقت موضوع است. وجه دیگر علت گفتمان‌سازی حرکت از بایدها به باورهاست.

صالحی امیری در مثالی ساده به عبور نکردن از چراغ قرمز در نیمه‌های شب و بدون حضور پلیس اشاره کرد و آن را تبدیل یک باید با باور دانست.

او همچنین اربعین را یک باور دینی در جامعه اسلامی ایران دانست که می‌توان عمق دینی بودن جامعه ایران را از آن درک کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در جامعه‌ای که دروغ، ارعاب، اتهام، افشاگری و مواردی از این دست مایه فخر این افراد است سبک زندگی اسلامی تحقق نمی‌یابد.

وی افزود: سبک زندگی اسلامی شکل نمی‌گیرد و بالعکس در محیطی فرهنگی مانند ماه مبارک رمضان که فضا برای سبک زندگی اسلامی مهیا شود می‌توان در سبک زندگی مردم تغییر ایجاد کرد. در واقع معرفت باید ریشه و بستر اصلی مناسک باشد و نه بالعکس.

صالحی امیری تصریح کرد: جامعه ایران فاقد چالش معرفتی است، جامعه ایران به لحاظ باور به اصول و مبانی دینی و اعتقاد به رهبری و ولایت دچار چالش نیست اما تلاش ما باید در راستای معرفت‌جویی در جامعه باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری به شرح زیر اشاره کرد «سبک زندگی حقیقی و اصلی تمدن است. یکی از ابعاد پیشرفت با مفهوم اسلامی عبارت است از سبک زندگی کردن، رفتار اجتماعی، شیوه زیستن. ما اگر از نظر معنویت نگاه کنیم هدف انسان رستگاری، صلاح و نجاه است. باید به سبک زندگی اهمیت دهیم اگر به معنویت و رستگاری معنوی اعتقادی هم نداشته باشیم برای زندگی راحت باید تلاش کنیم.»

صالحی امیری در ادامه گفت: جامعه ایران یک جامعه پیچیده است و رفتارهای جامعه در شرایط خاص باید به دقت بررسی شود. ما یک نوع دوگانگی فرهنگی با عنوان فرهنگ رسمی و غیررسمی در جامعه داریم انکار فرهنگ غیررسمی که در زیر پوست جامعه وجود دارد عقلانی نیست جنبش‌های زیادی مانند جنبش زنان، جنبش جوانان و... در سطح مردم وجود دارد. برای مثال جنبش زنان خوشبختانه میلی به فمنیسم ندارند اگر داشته باشند ما با معضلی بزرگ در سبک زندگی ایرانی اسلامی مواجه خواهیم بود.

وی افزود: مادران اولین رکن تربیت افراد یک جامعه هستند پس باید به دقت آنها را مورد حمایت و بررسی قرار داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مورد شبکه‌های مجازی تاکید کرد: هم ساده‌انگاری و هم بستن و تعطیل کردن سیاستهای نامعقولی در برابر این پدیده خواهد بود.

صالحی امیری افزود: در حال حاضر یکی از کانونهای اصلی تغذیه جوانان ما شبکه‌های مجازی است و حداقل 30 درصد از جامعه در حال استفاده از یک شبکه مجازی خاص هستند.

وی تاکید کرد: اصل مصرف قطعی است اگر شما به عنوان عناصر فرهنگی نتوانید تولیدات مناسب انجام دهید دیگران تولید می‌کنند. پس ما باید از این مصرف به درستی استفاده کنیم.

وزیر ارشاد با طرح این سوال که ماتاکنون برای تولید مفاهیم سالم فرهنگی در این فضا چه کرده‌ایم، گفت: موضوع تحولات جامعه در دهه چهارم از گرایشات سیاسی به گرایشات اجتماعی تغییر می‌کند و این موضوع تاثیر ویژه‌ای در سبک زندگی ایرانی - اسلامی دارد. البته باید در نظر گرفت این جامعه در عمق خود دینمداری و معرفت‌گرایی را از پیشتر داشته است و کسی نمی‌تواند داعیه ارائه این مفاهیم به جامعه را داشته باشد.

وی افزود: شکافها و آسیبهای ما در مسئله سبک زندگی عمیق نیست و حداکثر مسئله ما در فرهنگ آسیب است. ما در جامعه بحران، تهدید و فروپاشی فرهنگی نداریم. این جامعه عمق و ریشه‌های دینی قوی‌ای دارد و این کار را برای اصحاب فرهنگ آسان می‌سازد. کسی در مقابل ارزشهای دینی نمی‌ایستد و این فرصت طلایی برای ماست و اگر کسی در انجام عقاید دینی خود کاهل است علتش عدم اعتقاد به آن اصول نیست.

صالحی امیری نظام نخبگی ایران را دچار ضعف در برقراری ارتباط با قشر جوان دانست و از حضار این همایش خواست که مجددا این ارتباط را برقرار کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نتیجه‌گیری صحبت‌هایش گامهای آتی را برای رسیدن به سبک زندگی اسلامی به شرح زیر توصیف کرد.

نکته اول: خانواده، خانواده مستحکم‌ترین نهاد برای تداوم اجتماعی است. هر میزان سرمایه‌گذاری برای نهاد خانواده ارزشمند است. «مهمترین دغدغه شورای فرهنگی حفظ استحکام خانواده است»، آمار نشان می‌دهد دو ساعت گفت‌وگوی روزانه درون خانواده‌ها به 20 دقیقه کاهش یافته است که این معضلی است که علت آن محدود شدن اعضا و تعداد خانواده‌ها است.

نکته دوم: مدرسه، به نظر من باید سرمایه‌گذاری دولت به جای عسلویه در مدرسه باشد.

نکته سوم: صدا و سیما، معتقدم در این بخش باید شبکه‌ای جدا برای خانواده و سبک زندگی شکل بگیرد.

نکته چهارم: روحانیت، نخبگان و اصحاب دانشگاه، رسالت اصلی روحانیت تربیت فرهنگی است

نکته پنجم: مدیریت شبکه‌های اجتماعی است.

نکته ششم: الگوسازی در جامعه «جامعه باید مدام چمران و همت داشته باشد تا جوانان ما بدانند باید به چه سمتی حرکت کنند.



با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 14 آذر 1395، کد مطلب: 1257136: www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۶
0
0
توی بهزیستی در زمان ریاست فردی بنام همایون هاشمی، یک مستند داشت در این خصوص انجام می شد که گویا منافع این آقا و چند نفر دیگر، اجازه ادامه کار در این خصوص رو نداد. مستند خوبی بود در خصوص سبک زندگی
ناشناس
United Kingdom
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۳
0
0
من هم در جریانه این مستند سبک زندگی بودم خیلی طرح خوبی بود...جالب است موضوع مهم که گریبان گیر این جامعه شده است در پایان همیشه به منافع اقایان متصل می گردد و ناتمام و ابطر باقی می ماند که این بلای جانه جامعه ی اسلامیست
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین