پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۰۲۶۵
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۷
کنفرانس راهکارهای و رهیافت های احیاء تالاب بین المللی هامون که از 18 بهمن بمدت 2 روز در دانشگاه زابل برگزار شد با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
شعارسال: حمد و سپاس خدای بزرگ را که به ما توفیق داد تا با همدلی و همراهی برای رسیدن به یک هدف زیست‌محیطی و مدیریتی ارزشمند، شاهد برگزاری نخستین کنفرانس راهکارها و رهیافت‌های احیاء تالاب بین‌المللی هامون باشیم.

با عنایت به مأموریت‌های سند چشم‌انداز توسعه به‌عنوان برنامه فرادست و تاکید فراوان دولت تدبیر و امید بر حفظ و احیاء عرصه‌های طبیعی محیطی و تالاب‌ها، اکنون که فرصت مغتنم برگزاری این کنفرانس به‌عنوان گامی کلیدی در روند اجرایی شدن احیاء تالاب بین‌المللی هامون در راستای برنامه مدیریت یکپارچه تالاب، در روزهای 18 و 19 بهمن‌ 1395 خورشیدی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی پیش آمده، شرکت کنندگان ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده موارد ذیل را به دولت محترم و مسئولین مرتبط مورد تأکید قرار می‌دهند:

1- در کنار ستاد احیاء تالاب هامون، تشکیل کارگروه ملی با اختیارات و قدرت اجرایی فراسازمانی جهت همگرایی و هماهنگی بین بخشی و تصمیم‌گیری‌های فوری در خصوص مسائل مربوط به این تالاب و آب منطقه پیشنهاد می شود.

2- تسریع در روند اجرای طرح مصوب مدیریت یکپارچه تالاب بین‌المللی هامون و نظارت علمی در امور اجرایی آن توسط مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی منطقه و تاکید بر اختصاص حق آبه زیستی این تالاب در شرایط مختلف رژیم آبی منطقه سیستان.

3- با عنایت به فرامرزی بودن موقعیت تالاب بین‌المللی هامون، در جهت پیگیری حقابه تالاب بین‌المللی هامون با مشارکت سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، حضور نماینده وزارت امور خارجه در ستاد ملی یا استانی احیای این تالاب پیشنهاد می شود.

4- در راستای احیای هامون و به‌ منظور بسترسازی مناسب‌ برای حضور دانشگاه ها و نهادهای علمی پیشنهاد می گردد دانشگاه زابل وظیفه پایش بلند مدت و ارائه راهکارهای علمی استفاده بهینه از رودخانه هیرمند را در قالب تفاهم نامه های منعقده بین دانشگاه زابل و وزارت نیرو و پایان نامه های دانشجویی بر عهده گیرد.

5- بر پررنگ‌ تر شدن نقش رسانه‌های عمومی به‌ ویژه صداوسیما، نشریات کثیرالانتشار و تخصصی و بهره‌گیری از روش‌های مؤثر فرهنگ‌ سازی جهت افزایش مسئولیت ‌های جامعه در مقیاس ملی و محلی نسبت به تالاب بین‌المللی هامون و جلب مشارکت آن‌ها تأکید می‌ شود.

6- بر بهره‌مندی از ظرفیت‌های سازمان بین المللی فعال در زمینه حفاظت محیط زیست و نیز سازمان های منطقه‌ای جهت کمک به احیاء پایدار تالاب بین‌المللی هامون و ایجاد ساز و کارهای مناسب مالی و حمایت‌های بیشتر بخش خصوصی به‌منظور تسریع در اجرایی شدن روند حفظ و احیای تالاب بین‌المللی هامون تأکید می‌گردد.

در این رابطه پیشنهاد می شود دبیر کنفرانس برای تشکیل کارگروه های علمی جهت تهیه و تدوین پروژه‌های زیست‌محیطی احیاء تالاب بین‌المللی هامون اقدام و با مساعدت وزارت امور خارجه در اختیار سازمان های منطقه‌ای و بین‌المللی تأمین‌کننده منابع مالی زیست‌محیطی قرار دهد.

7- برگزاری جشنواره‌ها و نشست‌های فرهنگی، اجتماعی با مشارکت مردمی بین کشورهای ایران و افغانستان در ارتباط با تالاب بین‌المللی هامون و تقویت تبادلات اقتصادی خرد محلی بین جوامع مرزنشین ایران و افغانستان به‌منظور همگرایی و هم‌افزایی دو کشور در جهت احیا تالاب بین‌المللی هامون تأکید می‌شود.

8- ارتقاء مرکز تحقیقات زیست‌محیطی زابل به اداره کل حفاظت محیط‌زیست زابل و گسترش بخش‌های تحقیقاتی آن با توجه به نیاز منطقه.

9- ایجاد مرکز منطقه‌ای حفاظت تالاب‌های بین‌المللی هامون با توجه به ثبت تالاب بین‌المللی هامون در کنوانسیون رامسر و لیست قرمز مونترو و ذخیره‌گاه زیست‌کره مورد توجه قرار گیرد.

10- ایجاد وبسایت جامع تالاب بین‌المللی هامون به زبان انگلیسی و فارسی، ایجاد بانک اطلاعاتی و تسهیل دسترسی به اطلاعات مربوط به این تالاب مورد توجه قرار گیرد.

11- با توجه به رسالت پژوهشکده تالاب بین‌المللی هامون و تمرکز فعالیت‌های علمی و پژوهشی این پژوهشکده در منطقه سیستان، پیشنهاد می‌گردد به‌عنوان مرجع علمی و ناظر بر کلیه طرح‌های پژوهشی و امور اجرایی تالاب بین‌المللی هامون معرفی و ردیف بودجه مستقل برای آن در نظر گرفته شود و تجهیز این مرکز جهت پایش مستمر تالاب و ارائه گزارشات مورد نیاز به سایر دستگاه‌ها به‌منظور برنامه‌ریزی جامع و دقیق در اولویت قرار گیرد.

12- توسعه مدیریت پایدار بخش کشاورزی با تغییر الگوی کشت، استفاده از گونه‌های کم‌مصرف و افزایش راندمان آبیاری به‌منظور در اختیار قرار گرفتن آب بیشتر برای تالاب بین‌المللی هامون پیشنهاد می‌گردد.

کنفرانس 2 روزه راهکارها و رهیافت های احیا تالاب بین المللی هامون با حضور شماری از مسئولان کشوری و استانی از جمله مدیرکل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو و نماینده ویژه معاون امور حقوق بین الملل وزارت امورخارجه در امور دیپلماسی آب و معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل در دانشگاه زابل برگزار شد.

به گفته موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل از میان 230 مقاله ارسالی از سوی محققان و اندیشمندان در مدت 2 ماه در چهار محور به این کنفرانس، پس از داوری 58 مقاله برای ارائه در نشست های کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیا تالاب بین المللی هامون پذیرفته شد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ انتشار: 20 بهمن 1395، کدخبر: 82421967 (5826404) ، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین