وی افزود: این بیماری در اصفهان، نجفآباد، خمینی شهر، فلاورجان، لنجان، بوئین و میاندشت ، چادگان و فریدن شیوع یافته و کانونهای اصلی آن فریدن، شهر داران و روستاهای نماگرد و موغان است.
وی مبارزه با این بیماری ویروسی را سخت ارزیابی کرد و گفت: ساختار بهداشتی مرغداریهای ایران ناقص است و پرورش دهندگان غیرمجاز بسیاری هم بدون هیچگونه مجوزی از دامپزشکی در حال فعالیت هستند.
موحدی تاکید کرد : اداره دامپزشکی در نظر دارد با اقدامات کنترلی خود از انتشار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سایر نقاط اصفهان جلوگیری کند.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان از تولیدکنندگان مرغ، پرورش دهندگان بوقلمون، شترمرغ، کبک و بلدرچین خواست که شرایط زیستی مزرعه خود را به بالاترین حد ممکن برسانند و از ورود غیر مجاز افراد به واحدهای تولیدی ممانعت کنند.
وی با بیان اینکه رفت و آمدها به مزرعه باید به حداقل ممکن برسد و هیچ پرنده آزاد پروازی اعم از گنجشک و کلاغ نباید به انبار طیور مزرعه وارد شود، افزود: در زمان کنترل نباید هیچ خودرویی به مزرعه ورود و خروج داشته باشد مگر اینکه قبل و بعد از ورود و خروج خودرو به صورت کامل ضدعفونی شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه هرگونه تلفاتی از طیور باید بلافاصله معدوم شوند گفت: باید از دراختیار قرار دادن پرنده تلف شده به سگ، گربه، پرندگان و جوندگان دیگر خودداری کرد .
وی با بیان اینکه کلیه مواد غذایی مزرعه پرورش طیور باید تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود گفت : هرگونه ورود و خروج مواد مرغداری اعم از دان، کود مرغی، تخممرغ و غیره باید با گواهی سلامت و با مجوز از دامپزشکی انجام شود.
موحدی با بیان اینکه یک گرم مدفوع پرنده میتواند بیش از یک میلیون پرنده دیگر را آلوده کند افزود: همه تولیدکنندگان و روستائیان باید برای از بین بردن بیماری ویروسی و بسیار مسری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تلاش کنند.
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ( H5N8 ) ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است.
کارشناسان منشاء ورود این بیماری به ایران را پرندگان مهاجری می دانند که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی به سمت مناطق گرم جنوبی پرواز می کنند و در مسیر خود در آبگیرها و تالاب های ایران فرود آمده و یا حتی زمستان گذرانی و زادآوری می کنند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ انتشار: 23 بهمن 1395، کدخبر: 82425730 (5831310)، www.irna.ir