شعار سال: کلزا یکی از مهمترین تولیدات بخش کشاورزی در بازار جهانی است. قابلیت های این گیاه و سازگاری بالای اقلیمی آن موجب شده تا دانه روغنی مذکور در بسیاری از نقاط جهان قابلیت کشت داشته باشد. از نظر کارشناسان روغن کلزا یکی از سالمترین روغنها است(بسته به رقم کشت) اما نگرانی موجود دربارهاش این است که موقع داغ شدن، زود شروع به دود کردن میکند. این اتفاق وقتی میافتد که اسیدهای چرب موجود در روغن اکسیده میشوند و رادیکالهای آزاد خطرناک درست میکنند. در مجموع روغن کانولا برای مصرف شکل مناسب تری ارزیابی می شود. رقم اصلاح شده کلزا، که امروزه کانولا خوانده میشود، از مقدار کمتری اروسیک اسید و ﮔﻠﻮﻛﻮﺯﻳﻨﻮﻻﺕ برخوردار است و به علت محتوای کمتر مواد ضد تغذیهای، برای مصرف انسان و تک معدهایها نسبت به رقم غیر اصلاح شده یا همان کلزا، مناسبتر است. کلزا و روغن آن همچنین استفاده های صنعتی زیادی نیز دارد. برای مثال به عنوان روان کننده دستگاه هاي صنعتي و کارکرد بهتر ماشين آلات از آن استفاده مي شود.
تقاضای مناسبی که برای این گیاه در بازارهای جهانی وجود دارد، زمینه ای را فراهم کرده تا تولید آن به تجارتی پرسود مبدل شود. در این میان شاید برایتان جالب باشد تا برترین تولیدکنندگان این گیاه جادویی در جهان را بشناسید که برای امروز براساس آمار منتشر شده توسط فائو*، بدان خواهیم پرداخت.
*گفتنی است فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از سازمانهای بینالمللی است که در زمینهٔ توسعهٔ کشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال 1945 توسط 44 کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک میکند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی پول نیوز، تاریخ انتشار 19 اردیبهشت 96، کد مطلب: 228478: www.poolnews.ir