پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۴۹۶۱
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
شرکت گازپروم روسیه قصد دارد قراردادی با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت یک کارخانه گاز مایع در این کشور به امضا برساند.

شعار سالشرکت گازپروم روسیه قصد دارد قراردادی با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت یک کارخانه گاز مایع به امضا برساند. این کارخانه از گاز طبیعی تولید ایران در میدان پارس جنوبی استفاده خواهد کرد و محصول نهایی به کشورهای هند، کامبوج و لائوس صادر خواهد شد.

امید شکری، کارشناس مسائل انرژی در این باره گفت، در شرایطی که ایران قصد دارد مناقصه هایی برای احداث کارخانه های کوچک ال ان جی برگزار نماید، شرکت گازپروم با انعقاد چنین قراردادی با ایران، از شرکای اروپایی خود سبقت گرفته است.

شکری افزود: «زمینه برای اجرای تعدادی از پروژه های مهم دوجانبه به ویژه در بخش انرژی در جریان سفر حسن روحانی به مسکو در ماه مارس فراهم شد. شرکت های اروپایی و روسی آماده پایان انتخابات ریاست جمهوری ایران و اجرای قراردادهاهستند، اما گازپروم همه مذاکرات را با وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در مورد احداث کارخانه ال ان جی را انجام داده و از همه آنها جلوتر است.»

وی ادامه داد، اکنون که دولت جدید در تهران روی کار است، روسیه احتمالا موقعیت خود در بخش گاز ایران را تقویت خواهد کرد و امضای یک موافقتنامه مرتبط گام رو به جلوی بزرگی در این مسیر خواهد بود.

«با توجه به افزایش مصرف ال ان جی در کشور پرجمعیتی مانند هند، ساخت یک کارخانه ال ان جی کاملا دارای توجیه است و شرکت های روس می توانند کمک بزرگی به این کار بکنند. ما می توانیم با انعقاد یک قرارداد سرمایه گذاری مشترک (بین گازپروم و شرکت ملی نفت ایران) برای احداث یک کارخانه ال ان ج شروع کنیم و سپس گاز فشرده شده را به لائوس و هند صادر کنیم.»

نیکولای کوژانوف، کارشناس امور ایران در سن پترزبورگ روسیه با اشاره به مشکلات ساخت یک کارخانه ال ان جی در ایران گفت: «من در مورد پروژه های گازی صادرات محور در ایران تردید دارم. یکی از مشکلات این است که ایران بیش از میزان تولیدش گاز مصرف می کند و من فکر نمی کنم به این زودی ها گاز کافی برای فروش به خارج وجود داشته باشد. مشکل دیگر این است که تکنولوژی تولید ال ان جی در روسیه همچنان در مرحله توسعه قرار دارد و این کشور نمی تواند به دلیل تحریم ها این تکنولوژی را از خارج خریداری کند. .. من همچنان معتقد نیستم که چنین پروژه ای بتواند حداقل در مقطع فعلی در ایران اجرایی شود.»

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار 12 خرداد 96، کدمطلب:1425995، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین