شعارسال: انوشیروان محسنی بندپی افزود: این در حالی است که یک میلیون و 250 هزار معلول زیر پوشش خدمات رفاهی، توانبخشی، آموزشی و حمایتی بهزیستی قرار دارند.
وی عمده موارد معلولیت در ایران را ناشی از سه عامل بیماری، تصادفات و اختلالات ژنتیکی برشمرد و گفت: سازمان بهزیستی برای کاهش معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیکی یک برنامه عملیاتی و یک برنامه مدون درازمدت تدارک دیده است.
محسنی بندپی افزود: در بعد اجرایی غربالگری شنوایی برای 90 درصد از کودکان کشور امسال اجرا شد که هدف گذاری ما برای سال آینده تمامی کودکان تازه متولد شده است.
وی گفت: غربالگری بینایی سنجی نیز هم اکنون برای 85 درصد کودکان 3 تا 6 سال اجرا می شود زیرا علت اصلی نابینایی یا کم بینایی افراد زیر 20 سال، تنبلی چشم است که با شناسایی به موقع می توان از میزان آن کاست و اکنون در استان کرمان این غربالگری اجباری است.
وی به برنامه مدون درازمدت این سازمان برای کاهش معلولیت اشاره و اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه نیز آمده است که افراد با خطرپذیری بالای اختلالات ژنتیکی به اجبار باید آمایش های ژنتیکی قبل از ازدواج را انجام دهند.
رئیس سازمان بهزیستی در بخش دیگری به برنامه های سازمان متبوع خود در خصوص کاهش میزان طلاق اشاره کرد و گفت: طبق تفاهم نامه ای با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، زوج های در آستانه طلاق باید ابتدا به ساکن به کلاس های مشاوره مراجعه کنند.
محسنی بندپی افزود: در مدت هشت ماهی که از انعقاد این تفاهم نامه گذشته، شاهد کاهش 33 درصدی آمار طلاق بین زوج هایی که در این کلاس ها شرکت کرده اند، بوده ایم.
وی گفت: علاوه بر این نیز هم اکنون در مدارس دخترانه بحث های مشاوره و آموزش زندگی اجتماعی دائر شده است و در مراحل بعد این دوره های علمی در سایر مدارس دائر خواهد شد.
وی افزود: با معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز تفاهم نامه ای به امضا رسیده که بر اساس آن مدارس دوستدار زندگی را ترویج دهیم که در این مدارس زمینه تقویت و افزایش مهارت های اجتماعی دانش آموزان فراهم می شود.
رئیس سازمان بهزیستی در بخش دیگری به سهمیه 3 درصدی استخدام معلولان اشاره کرد و گفت: دولت لایحه ای را تقدیم مجلس کرده و نمایندگان نیز قول داده اند تا خارج از نوبت به آن رسیدگی کنند که در صورت تصویب دستگاه های دولتی موظف به رعایت دقیق این سهمیه خواهند شد.
محسنی بندپی افزود: البته در کنار این ضمن آنکه صندوق اشتغال بهزیستی مصوب و اجرایی شده است، کارفرمایانی هم که افراد معلول را به کار گیرند تا پنج سال از حقوق کارفرمایی معاف و هزینه آن را وزارت تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی و بهزیستی خواهند پرداخت.
بازدید از موسسه خیریه زکیه، کارگاه تولیدی تحت پوشش بهزیستی و دیدار با فرماندار و کارکنان بهزیستی تربت حیدریه از برنامه های سفر یکروزه رئیس سازمان بهزیستی به این شهرستان بود.
هم اکنون چهار هزار و 644 معلول در شهرستان تربت حیدریه از خدمات اداره بهزیستی برخوردار هستند.
از این تعداد هزار و 660 نفر معلول جسمی حرکتی، هزار و 435 نفر ذهنی، 616 نفر ناشنوا، 537 نفر نابینا و 257 نفر دارای مشکلات اعصاب و روان هستند که برای نگهداری و ارائه خدمات به آنان چهار مرکز نگهداری شبانه روزی و دو مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه فعالیت دارد.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 10دی1394، کدخبر: 81901368: www.irna.ir