پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۸۲۶۴
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه مشكل معضل مواد مخدر به دست كشورهاي منطقه حل شدني است گفت: مواد مخدر و مبارزه با آن از موضوعاتي است كه ايران و پاكستان مي‌توانند به نظر واحدي برسند؛ چرا كه اين تهديد ناخواسته متوجه دو كشور شده است.

شعارسال: قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه مشكل معضل مواد مخدر به دست كشورهاي منطقه حل شدني است گفت: مواد مخدر و مبارزه با آن از موضوعاتي است كه ايران و پاكستان مي‌توانند به نظر واحدي برسند؛ چرا كه اين تهديد ناخواسته متوجه دو كشور شده است.

و به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، علي مويدي در ديدار با سرلشگر مسرّت نواز مالك رئيس نيروي مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي پاكستان با بيان اينكه پاکستان کشور دوست و برادر جمهوري اسلامي ايران است، گفت: اين دو كشور به دليل همجواري و موقعيت جغرافيايي مشترکات زيادي در دين، فرهنگ و زبان دارند.

وي افزود: مواد مخدر و مبارزه با آن از موضوعاتي است كه ايران و پاكستان مي‌توانند به نظر واحدي برسند؛ چرا كه اين تهديد ناخواسته متوجه دو كشور شده است.

قائم مقام دبيركل ستاد به تشريح ساختار ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر سازماني است که رياست آن با رئيس‌جمهور است و دبيركلي آن نيز با حفظ سمت بر عهده وزير كشور مي‌باشد، همچنين 30 دستگاه عضو دارد كه در زمينه‌هاي مقابله با عرضه مواد مخدر، پيشگيري از اعتياد و درمان اعتياد با ستاد همكاري مي‌كنند.

مويدي افزود: سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي، نظارت، هماهنگي و پيگيري مسائل مرتبط با حوزه‌هاي مبارزه با مواد مخدر با ستاد است، لذا دستگاه‌هاي عضو چنانچه برنامه‌اي در اين حوزه داشته باشند، براي اجراي آن نيازمند مجوز ستاد هستند.

وي با بيان اينكه پاكستان كشوري اسلامي در منطقه است و جايگاه خاصي براي ايران دارد، بيان داشت: تهديد مواد مخدر براي دو كشور عوارض مشتركي به دنبال دارد اما با همكاري، ‌تعامل و همفكري يكديگر مي‌توانيم آسيب‌هاي ناشي از اين تهديد را به حداقل برسانيم.

قائم مقام دبيركل ستاد گفت: کشورهاي فرامنطقه‌اي هيچ كمكي به كشورهاي منطقه در اين زمينه نخواهند كرد، ناتو 15 سال است كه به بهانه مبارزه عليه تروريسم و مواد مخدر در افغانستان حضور دارد اما شواهد حاكي از نقش ناتو در افزايش توليد و عرضه مواد مخدر است، روزي كه ناتو وارد افغانستان شد، تنها در شمال آن كشور خشخاش كشت مي‌شد اما امروزه بخش اعظمي از افغانستان زير سطح كشت رفته و قاچاق مواد مخدر نيز افزايش يافته است.

مويدي تاكيد كرد: رهبران و روساي جمهور ايران و پاكستان معتقدند مشكل معضل مواد مخدر به دست كشورهاي منطقه حل شدني است و بايد توانمندي‌ها و همكاري‌هاي خود را افزايش دهيم تا به موفقيت برسيم.

وي در ادامه مركز تبادل منطقه‌اي مبارزه با مواد مخدر (JPC) را از نمونه‌هاي بازر همكاري‌ كشورهاي ايران، افغانستان و پاكستان برشمرد و تصريح كرد: اين مركز قابليت‌هاي خوبي دارد كه با كمترين هزينه مي‌توان به دستاوردهاي بزرگي رسيد و حداكثر نتيجه را دريافت كرد اما مدتي است كه به دليل اختلافات افغانستان و پاكستان شاهد اين همكاري نيستيم و پاكستان نيز افسر رابط فعالي ندارد.

مويدي ادامه داد: ايران زمينه‌هاي لازم را براي همکاري‌هاي اطلاعاتي و عملياتي با ساختارهاي منطقه‌اي مانند ميثاق پاريس و ابتکار سه‌جانبه را براي مبارزه با مواد مخدر فراهم نمود اما موفقيت کامل اين ابتکارات، مستلزم همکاري‌هاي دقيق‌تر است؛ ليكن چند نوبت است كه تنها ايران نشست ابتكار سه جانبه را در سطح وزرا برگزار مي‌كند و دو كشور ديگر به دليل اختلافات، حاضر به ميزباني اين نشست نيستند كه اين به نفع مافيا و به ضرر سه كشور است كه اميدواريم اين مشكلات را به مقامات پاكستاني اطلاع دهيد، ايران نيز آمادگي دارد تا اختلافات اين دو كشور را با ميانجي‌گري به حداقل برساند.

قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: سرعت مافيا به حدي است كه اگر در مبارزه با مواد مخدر يك روز تاخير داشته باشيم، آنان برنده اين ميدان خواهند بود و شاهد اين مطلب نيز مقايسه توليد مواد مخدر در دو سال‌ 2016 و 2017 ميلادي است. ضمن اينكه امروزه بحران مواد مخدر با تروريسم رابطه مستقيم دارد.

مويدي: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) در پايان سال 2017 ميلادي در قالب ميثاق پاريس نشستي را برگزار خواهد كرد كه 90 كشور در آن شركت خواهند كرد و منتظر حضور شما نيز هستيم، در برنامه‌هاي دفتر UNODC نيازمند انسجام منطقه‌اي هستيم و سياست و تعامل دو كشور ايران و پاكستان مي‌تواند به گونه‌اي باشد كه ديگر كشورهايي كه در معرض آسيب مواد مخدر هستند، كنارمان قرار گيرند و در مبارزه شريك شوند.

وي در پايان بر آمادگي انتقال تجربيات پليس ايران به کشور دوست پاكستان تأکيد کرد و گفت: اين ظرفيت و آمادگي در حوزه‌هاي آموزشي براي پليس و پزشكان پاكستاني وجود دارد و ما نهايت همكاري را خواهيم داشت.

همچنين سرلشگر مسرّت نواز مالك رييس نيروي مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي پاكستان گفت: پاكستان تاکنون عمليات‌هاي مشتركي با پليس جمهوري اسلامي ايران داشته‌ است كه اميدواريم اين همکاري‌ها تداوم داشته باشد.

وي؛ تجارب جمهوري اسلامي ايران در زمينه مبارزه با مواد مخدر را ارزنده و ستودني دانست و خواستار انتقال اين تجارب به کشورش شد و گفت: پاكستان به زودي افسر رابط خود را براي همكاري در مركز JPC معرفي خواهد كرد.

شعارسال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته ازخبرگزاری آریا ، تاریخ انتشار2 آبان 96، کدخبر: 120171024104910941، www.aryanews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین