پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۰۲۳
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
محمد حیدری دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در دومین نشست خبری خود با اهالی رسانه گفت: انتخاب داوران براساس تخصص در حوزه های مختلف و بخشی نیز سلیقه های متفاوت بوده است.

شعارسال : محمد حیدری روز سه شنبه در دومین نشست خبری خود با اهالی رسانه با اشاره به انتخاب آثار و انتصاب هیات داوران بخش های مختلف جشنواره اظهار کرد: در انتخاب هیات داوران از سلایق و طیف های مختلف سینما استفاده کردیم، بحث های زیادی درباره داوران در ادوار مختلف جشنواره همواره وجود داشته است.

وی ادامه داد: بخشی از انتخاب داوران بر اساس تخصص آنان در حوزه های مختلف از جمله فعالیت در عرصه کارگردانی، نویسندگی، تهیه کنندگی، فیلمبرداری و بازیگری بر می گردد و بخشی نیز بر اساس سلایق مختلف در داوری است.

 

** حضور بانوان سینمای ایران در ترکیب هیات داوری جشنواره فیلم فجر

دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به حضور برخی بانوان سینمای ایران در ترکیب هیات های داوری توضیح داد: استفاده از بانوان در بخش های مختلف داوری در جشنواره امسال اتفاقی نیست و به این مهم توجه داشتیم. حیدری با اشاره به انتخاب هیات داوران در بخش نگاه نو گفت: در انتخاب داوران این بخش، بیشتر از نسل میانی سینما استفاده کرده ایم و تلاش شده از مجموع تجربه، نگاه و سلایق مختلف در این ترکیب حضور داشته باشند.

** رونمایی مجموعه های برتر جشنواره های گذشته

دبیر سی و چهارمین جشنواره فجر در ادامه به رونمایی از مجموعه برتر جشنواره فیلم فجر در ادوار مختلف اشاره کرد و گفت: مجموعه ای از آثاری که موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره در ادوار مختلف شدند در مراسمی در موزه سینما رونمایی خواهد شد. وی افزود: البته نسخه برخی فیلم ها در این مجموعه وجود ندارد که به دلایل فنی بوده است.

حیدری یادآور شد: فیلم های ماندگاری که در سینمای ایران دوبله شده نیز در مراسمی رونمایی خواهد شد و این مهم به دلیل توجه بیش از پیش به دوبله سینمای ایران و شهرت دوبله سینمای ایران در دنیا است. وی تاکید کرد: رونمایی از این مجموعه ها بهانه ای برای تقدیر از پیشکسوتان دوبله سینمای ایران و نسل امروز دوبله است.

 

** توزیع کارت منتقدین و رسانه ها

در ادامه این نشست، سید صادق موسوی مدیر روابط عمومی جشنواره گفت: امروز برنامه همه سینماها در کاخ جشنواره و در سینماهای مردمی مشخص می شود. وی افزود: تعدادی کارت بی نام در اختیار رسانه ها برای حضور در نشست های خبری برج قرار خواهد گرفت .به گونه ای که رسانه ها به صورت چرخشی بتوانند آنهارا در اختیار خبرنگاران و روزنامه نگاران خودشان برای حضور در نشست ها قرار دهند. موسوی ادامه داد: منتقدین با کارت های خودشان می توانند در نشست ها حضور داشته باشند.

انتخاب داوران بر اساس تخصص در حوزه های مختلف بوده است

** فیلم ها با مضامین مختلف در جشنواره

دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در خصوص تعامل جشنواره با حوزه درباره فیلم هایی با مضامین روحانی گفت: هر چقدر این ارتباطات بیشتر شود، بهتر است اما به هر صورت ما امسال هم از همه مضامین جشنواره فیلم داریم. وی ادامه داد: ماهیت اصلی این فیلم ها و فیلمسازان کشورمان نشات گرفته از جریانات روز بوده و نوع محتوای آثار به این سمت و سو رفته که امسال هم سینمای داستان گو و هم سینمای اجتماعی را داریم. یعنی دیگر فیلمی به معنای سیاه نمایی در جشنواره وجود ندارد. به هر صورت فیلمساز وظیفه اصلی اش این است که فیلمش نشات گرفته از مسائل روز کشورش باشد.

حیدری درباره جدول زمان بندی جشنواره اظهار کرد: ما توجه ویژه ای به جدول زمان بندی جشنواره داشتیم و تلاش کردیم همه چیز به شکل لازم باشد. وی ادامه داد: آثار مختلفی که در جشنواره حضور دارند از ابتدای سال تولیدات خود را آغاز کرده و مورد حمایت سازمان سینمایی قرار می گیرند، همه ما می دانیم آثاری که در جشنواره دیده می شوند، در سال بعد در چرخه اکران قرار می گیرند از همین رو سیاست های جشنواره و سازمان سینمایی با هم یکی است.

حیدری در ادامه گفت: اگر دبیری برای چند دوره در جشنواره حضور داشته باشد می تواند در همه بخش های تولیدی یک فیلم حضور داشته باشد و پیگیری کند و ما امیدواریم چنین اتفاقی در آیین نامه ای که باید برای جشنواره تدوین شود، بیفتد، در غیر این صورت دبیری که یک دوره در جشنواره حضور دارد نمی تواند روی محتوای آثار انتخابی خیلی تاثیر داشته باشد.

** حمایت های مالی جشنواره امسال

وی درباره حامی مالی جشنواره نیز اظهار کرد: شرکت رایتل اسپانسر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر خواهد بود و از جشنواره فیلم فجر حمایت خواهد کرد. با توجه به معذوراتی که در حوزه مالی جشنواره داریم و وضعیت نامناسبی که در این زمینه داریم، تلاش کردیم باری از دوش جشنواره برداریم و رایتل هم در کنار جشنواره ایستاد. صحبت هایی درباره شهر فرش شد که اصلا این طور نبود، ما تلاش کردیم از حضور هنرمندان در کار جشنواره بهره بگیریم و هرگز صحبت های مالی با آن ها انجام نشد. شرکت رایتل از روزهای ابتدایی اعلام آمادگی کرده بود و در حدود ۷۰-۸۰ درصد بخش مالی جشنواره را بر عهده دارد.

حیدری گفت: جشنواره فیلم فجر به اندازه کافی بزرگ هست و حامی مالی قرار است در کنار آن قرار گیرد. شاید برای اولین یا دومین بار که اسپانسرها حاضر می شوند، امکان به وجود آمدن ناهماهنگی هایی میان ستاد اجرایی و حامی مالی باشد، اما تلاش ما این است که تنها باری از دوش سینما برداریم.
 
** نحوه نمایش فیلم ها در جشنواره

دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: از ابتدا در فراخوان اعلام کردیم جشنواره امسال بخش خارج از مسابقه ندارد و تنها مورد خارج از مسابقه مربوط به فیلم« یتیم خانه» می شود که از ابتدا کارگردان و تهیه کننده این فیلم تقاضای حضور در بخش خارج از مسابقه را داشتند و بر این اساس فرم حضور در این رویداد را پر کردند و هیات انتخاب نیز این فیلم را برای خارج از مسابقه انتخاب کرد و در صورتجلسه نهایی هیات انتخاب به این مهم اشاره شده است.

وی افزود: ما ظرفیت بیشتری نداریم که بتوانیم فیلم های دیگری را نمایش بدهیم. شما جدول نمایش فیلم ها را اگر ببینید متوجه می شوید که چقدر با دقت این اتفاق افتاده است. اولین سانس 2 و نیم خواهد بود و چندین شب فیلم ها را بعد از ساعت 12 نمایش خواهیم داد. همچنین فیلم هایی که در جشنواره حضور نیافتند به معنی کم ارزشی آنها نیست.

 

** حضور انیمیشن در جشنواره امسال

حیدری درباره حضور بخش انیمیشن در جشنواره تاکید کرد: امسال بخش مجزایی برای انیمیشن در جشنواره سی و چهارم نداریم؛ در فراخوان جشنواره انیمیشن پیش بینی نشده بود اما برای حمایت از این بخش نوپا در سینمای ایران 8 اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره را در چند سینمای مردمی نمایش خواهیم داد و این آثار در برج میلاد نمایش ندارند و در سینماهای مردمی اکران هایی خواهند داشت.
وی تصریح کرد: در صورت شایستگی، این امکان وجود دارد که جایزه ویژه ای از سوی ستاد برگزاری به یکی از این 8 اثر به عنوان انیمیشن برتر اهدا شود.

** پاسخی به انتقادات

دبیر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر با بیان اینکه شفافیت و روشنی از اصل های جشنواره امسال است، تاکید کرد: در همه سال ها این طور بوده است و همیشه فشارهای زیادی از جاهای مختلف بوده است، این جشنواره بزرگی است و به هر حال حاشیه هایی وجود دارد و از سوی صاحبان آثار و دیگر سازمان ها صحبت هایی بوده، اما ما بر چارچوبی که از ابتدا در نظر گرفته بودیم، ایستاده ایم و همه تلاشمان این است که از آثار حاضر در جشنواره صیانت کنیم.

حیدری درباره انتقادات رحمانیان نیز اظهار کرد: آقای رحمانیان از هنرمندان خوب کشورمان است. ما انتقادات او را شنیدیم. با اولین فیلم خود در مقام کارگردان در جشنواره امسال حضور دارند. خود تهیه کننده این فیلم از ابتدا دو بخش را برگزیده بود، هم نگاه نو و هم هنر و تجربه که در نهایت فیلمشان برای هنر و تجربه انتخاب شد. با این حال باز هم ما شنوای انتقادات او هستیم.

** تعامل با پلیس در طول برگزاری جشنواره

حیدری درباره حضور گشت ارشاد در کاخ جشنواره و کاخ مردمی هم گفت: جلساتی با پلیس امنیت تهران در این دوره داشتیم. افتخار می کنیم به جامعه ای که با توجه به حاشیه ها و اتفاقاتی که در کشورهای همسایه افتاده است در امنیت هست و ما با فراغ بال در حال برگزاری جشنواره هستیم. وی ادامه داد: قصد بر تعامل جشنواره با نیروی انتظامی است. همه ما قوانین موجود را می دانیم و اصلا نیازی نیست که پلیس بخواهد ورود پیدا کند و به ما تذکر دهد. سعی می کنیم با همدلی و تعامل بیشتری حضور پیدا کنیم.

حیدری در بخشی از این نشست درباره حضور فیلمی از رضا میرکریمی به عنوان دبیر بخش بین الملل جشنواره عنوان کرد: میرکریمی دبیر بخش بین المللی جشنواره فجر است و از نظر اجرایی ارتباطی با این جشنواره ندارد، اما سینمای ایران به این اقتدار رسیده که افراد در دو بخش اجرایی و هنری حاضر باشند و ما باید این موضوع را باور کنیم که هنرمند می تواند هم مشاور باشد، هم در بخش های اجرایی حضور داشته باشد و مطمئنا هیئت داوران جشنواره به قدری با تجربه هستند که بدون در نظر گرفتن شرایط فیلم ها را مورد بررسی قرار دهند. از طرفی آقای میرکریمی هم فیلم خودشان را در بخش ملی ارائه دادند و این مشخص است که به سینمای ملی کشور اهمیت زیادی می دهند.

 

** پاسخ به سوالات

وی در ادامه با اشاره به اینکه رای هیئت داوران به خود فیلم بستگی دارد، اضافه کرد: هیئت داوران به کیفیت اصلی آثار توجه می کند، نه اینکه این اثر از جانب چه ارگان یا سازمانی مورد حمایت قرار گرفته است، همه ما می دانیم تمام آثاری که در سینمای ایران تولید می شوند، ارگان های مختلف از آن ها حمایت می کنند؛ در این شرایط ما از این سازمان ها تشکر می کنیم که در کنار سینمای ایران ایستاده اند.
دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوال که براساس خواسته رئیس جمهوری در رابطه با فیلم هایی که محتوای امیدوارانه دارند، آیا ساز و کاری در جشنواره فیلم فجر برای جایزه دادن یا ویژه کردن این آثار وجود دارد؟ گفت: همه ما با امید زندگی می کنیم و رو به آینده می رویم. امسال و شاید در دوره های گذشته، من همه فیلم ها را ندیدم اما بخش امید خیلی در فیلم ها پویا هستند و درخصوص جایزه دادن این اتفاق با توجه به موضوعات و محتویات فیلم ها نمی افتد.
وی درباره محدودیت جشنواره در خصوص انتخاب داوران افزود: اصلا چنین چیزی نبوده و ما هیچگونه محدودیتی نداشتیم. از خانم بنی اعتماد دعوت شد اما او هندوستان بود و آقای عیاری هم خودشان نپذیرفتند. دبیر جشنواره سی و چهارم درباره این که آیا می خواهد به فیلمی از طرف خودش جایزه دهد تاکید کرد: من خودم را در جایگاهی نمی بینم که بخواهم به فیلمی جایزه دهم.
دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوال که آیا حضور نداشتن برخی از فیلم ها در بخش ملی به دلیل حضور داشتن آنها در بخش بین الملل است گفت: تعداد آثاری که در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کردند براساس نظر انتخاب هیات انتخاب بوده است و هیچ صحبتی درباره بخش بین الملل نشده است. دوست داشتیم تعداد آثار بیشتر می شد اما وقتی درباره کیفیت صحبت می کنیم باید در یک جایی بایستیم. می توانست تا 44 مورد پیش برود ولی در مجموع هیچ صحبتی با بخش بین الملل نشده است و در آن بخش خود آقای میرکریمی تصمیم گیرنده هستند.

حیدری در خصوص حضور منتقدان در بخش داوری گفت: ما هم استقبال کردیم که در بخش داوری از منتقدان استفاده کنیم. آنها قرار بود اسامی را به ما بگویند که این اتفاق نیافتاد. ما همه پیشنهادات را می پذیریم اما در نهایت خودمان تصمیم می گیریم که چه اتفاقی بیافتد. اسامی را هم اعلام کردیم اما به دلیل مشکلات شخصی و سفرهایشان نتوانستند در بخش داوری باشند.

** زمان اکران فیلم ها

دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر درباره زمان اکران فیلم های مستند گفت: امسال از ساعت 14:30 اکران فیلم ها آغاز می شود و بخش اول مستند و در بخش های بعدی هنر و تجربه و سینمای ایران است که بحث زیادی درباره مستند وجود داشته که عده ای می گویند این بخش از سینما خودشان جشنواره مستقلی داشته اند و بیشتر این آثار دیده شده اند اما در آن جا همه نوع مستندی وجود دارد و ما در این بخش تعدادی از آن ها را داریم.

وی با بیان اینکه 9 اثر دوبار در فجر وجود دارد افزود: در مجموع سینمای مستند جذاب است و برخی از این فیلم ها بسیار چشمگیر هستند و برخی موضوعاتی که در سینمای داستانی نمی توان به آن ها پرداخت را در سینمای مستند می توانیم ببینیم و جشنواره فیلم فجر به هر حال اهمیت زیادی دارد و حضور مستندها در این جریان می تواند نکته مثبتی باشد.

حیدری در خصوص انتقاداتی که به جشنواره فیلم فجر می شود گفت: دلیل پشت پرده ای برای این انتقادات وجود ندارد. ما همیشه در برابر تغییرات مقاومت می کنیم. امسال خیلی محکم پای همه قوانین و فراخوان هایمان ایستاده ایم. وظیفه مان این است که به کسانی که انتقاد کرده اند و می کنند، احترام بگذاریم. هر تغییری یک مقاومتی در برابرش وجود دارد. در جشنواره فیلم فجر همه تلاش ما این بوده است که تغییرات در راستای بهتر برگزار شدن جشنواره اتفاق بیافتد.

سید صادق موسوی هم در این خصوص افزود: شاید دلیل برخی از این انتقادات این باشد که ما خیلی زود فعالیت های رسانه ای را شروع کردیم، طوری که بسیاری از رسانه ها که در طول سال به سینما نمی پرداختند، یک ماه و نیم است که بسیار جدی اخبار سینما را دنبال می کنند ضمن اینکه بسیاری از این انتقادات نیاز به پاسخگویی ندارند.

در پایان این نشست از سه پوستر بخش های هنر و تجربه ، نگاه نو و مستند سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با حضور برخی از مدیران جشنواره از جمله مهتاب کرامتی و مجید مظفری رونمایی شد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی "ایرنا" ، تاریخ انتشار سه شنبه 06 بهمن 1394 ، کد مطلب :(5129086)81935991 : www.Irna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین