پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۰۵۷
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۵
طرح مطالبات فردی امروزه به مانعی در برابر توسعه روستایی در استان هرمزگان مبدل شده‌است. آن هم به‌صورت گسترده، که حاصل انباشت مشکلات فردی افراد در محلات سنتی و روستایی است.

شعارسال: در شرایط فعلی در اکثر مناطق محروم و روستایی، این فرهنگ باب شده‌است که وقتی یک کاندیدا برای تبلیغات انتخابات به یک محله و یا یک روستا می‌رود، با انبوه مطالبات فردی روبه‌رو می‌شود.

طرح مطالبات فردی امروزه به مانعی در برابر توسعه روستایی در استان هرمزگانمبدل شده‌است. آن هم به‌صورت گسترده، که حاصل انباشت مشکلات فردی افراد در محلات سنتی و روستایی است.

مشکلاتی که شاید به دلیل ضعف نظام اداری و اجرایی کشور پاسخ صحیحی به آن داده نشده‌است. اما دلیل این مشکل هر چه باشد، سبب شده که مطالبات فردی به عنوان معیار گزینش کاندیداها در انتخابات تبدیل شود.

به عبارت صریح‌تر، در انتخابات، این پیگیری مطالبات فردی است که معیار انتخاب کاندیداهاست، نه دانش و تواناییآنها و نه اقداماتشان در حل مشکلات عمومی یک محله و یا یک روستا.

بارها این انتقاد را شنیده‌ایم که چرا در آستانه انتخابات رأی مردم پیش‌خرید می‌شود، چرا مردم باید به بهای اندکی رأی خود را بفروشند؟ چرا کاندیداها بعد از رأی آوردن، نسبت به مطالبات عمومی پاسخگو نیستند؟

پاسخ واضح است وقتی کاندیدا ببینند که پیگیری مطالبات عمومی هیچ تأثیری در جذب رای مردم ندارد و ملاک محکمی برای انتخاب او نیست،و وقتی که ببیند در مقابل او کاندیدایی قرار دارد که با تأمین منافع کوتاه‌مدت برخی افراد در روستاها و محلات، راحت رأی مردم را جمع‌آوری می‌کنند، او نیز برای نجات خود از شکست در انتخابات، ناچار می‌شود که به شیوه اشتباه دیگران روی آورد. زیرا آنچه که در انتخابات مهم است نتیجه انتخابات است و همگان می‌بینند کهعده‌ای از کاندیدها با پاسخ دادن به مطالبات فردی در روستاها رای آن روستا را می‌گیرند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد!

وقتی که این معضل در رفتار کاندیداهای مختلف نمود یابد، دیگر یک مشکل کوچک در یک محله یا یک روستا نیست، بلکه یک بحران بزرگ در فرایند انتخابات است که به نتایجی نگران‌کننده ختم می‌شود.

معطل ماندن مطالبات فردی و ناکارآمدی اداری باعث شده تا در بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی، برخی از افراد اصل انتخابات را به فرصتی برای طرح مطالبات فردی و امتیازگیری شخصی تبدیل کنند.

هر کاندیدایی که برای تبلیغات و معرفی خود به روستاها و محلات می‌رود، بیشتر از اینکه برنامه‌ها و توانایی او جدی گرفته شود، قدرت پاسخگویی او به مطالبات فردی ملاک واقع می‌شود، و در نهایت براساس قدرت‌ پاسخگویی‌ به مطالبات فردی است که به یک کاندیدا رای داده‌می‌شود.

‌بدیهی است که چون بسیاری از کاندیدا با این روش پیروز می‌شوند، کاندیداهایی که اعتقادی به این روش ندارند نیز از روی ناچار مجبورند تن به خواسته‌های فردی رای‌دهندگان دهند و وقت خود را صرف پیگیری مشکلات عمومی نکنند.

در این آشفته بازار چیزی که مغفول می‌ماند پیگیری مطالبات عمومی و مشکلات اساسی یک منطقه یا ارزش گذاشتن برای آن است. زیرا کاندیداها با گذر زمان در می‌یابند که هر چه در حل مشکلات عمومی کوشا باشند، باز هم ملاک انتخاب آنها در یک روستا پاسخگویی به خواسته‌ها و مطالبات فردی است نه چیز دیگری.

تداوم این معضل امروزه به بزرگترین مانع در راه توسعه محلی و روستایی در استان‌های محروم و کمتر برخوردار مثل هرمزگان تبدیل شده‌است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار خبر 7 بهمن 1394، کدمطلب: 13941107000045، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین