پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۲۱۱۰
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
خرما میوه‌ای بیضی‌شکل، قرمز مایل به زرد و شیرین است که از درخت نخل به‌دست می‌آید. خرما به‌عنوان غذای اصلی در سراسر کشورهای خاورمیانه به‌شمار می‌رود؛ به‌طوری‌که که تاریخ آن به ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد برمی‌گردد. بیشترین خرمای تازه و درخت نخل مربوط به خاورمیانه، غرب آسیا و کشورهای شمال آفریقاست. در حالی که مصر کشوری پیشرو در این زمینه به‌شمار می‌رود.

شعارسال : خرما میوه ای بیضی شکل، قرمز مایل به زرد و شیرین است که از درخت نخل به دست می آید. خرما به عنوان غذای اصلی در سراسر کشورهای خاورمیانه به شمار می رود؛ به طوری که که تاریخ آن به ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد برمی گردد. بیشترین خرمای تازه و درخت نخل مربوط به خاورمیانه، غرب آسیا و کشورهای شمال آفریقاست. درحالی که مصر کشوری پیشرو در این زمینه به شمار می رود.

به گزارش ایانا از سایت " worldatlas "، همچنین با توسعه تجارت این منطقه با سایر نقاط جهان، خرما به جنوب غربی آسیا، شمال آفریقا و اسپانیا معرفی شد. سپس این میوه راه خود را به مکزیک، کالیفرنیا و امریکای جنوبی نیز باز کرد.

کاشت خرما

درخت خرما در مناطق خشک و نیمه خشک که دارای تابستان های گرم و کم و بدون بارش هستند ، رشد می کند. همچنین ریشه ها باید به دور از علف های هرز نگهداری شود و گاهی اوقات برای حفظ رطوبت، یک گودال(آبراه) کوچک در اطراف پایه درخت ایجاد می شود. به طوری که این گودال با آب پر شده و به طور مستقیم آب را به سمت ریشه هدایت می کند.

در زمان میوه دهی درخت خرما، خوشه های خرما ایجاد می شود و کارگران کشاورزی با هرس آن ها، باعث شده تا خرماهای باقیمانده با اندازه بزرگتر رشد کنند. چراکه خرما ی بزرگتر، در بازار بین المللی با تقاضای بالا رو به رو است.

حال نگاهی می اندازیم به کشورهای پیشرو که هر ساله بیشترین میزان خرما را تولید و صادر می کنند:

کشورهای پیشرو در تولید خرما

مصر در تولید و کشت خرما، به عنوان کشور پیشرو در جهان شناخته شده است. هر ساله، این کشور حدود یک میلیون و ۰۸۴ هزار و ۵۲۹ تن خرما تولید می کند. این میزان کمی بیش از ۱۷ درصد از تولید جهانی خرما و تنها ۳ درصد، از صادرات جهان است. مصر از سال ۱۹۹۳ تا کنون بیش از ۱۰۰ درصد کشت خرما را افزایش داده و در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون و ۵۸۲ هزار درخت نخل دارد به طوری که تنها بیش از نیمی ، ۵۳ درصد، از خرما به مراکش صادر می شود، و پس از آن اندونزی (۲۴٪) و مالزی (۱۵٪) قرار دارند. در عین حال ارزش کل صادرات حدود ۴۱,۸ میلیون دلار است.

پس از مصر، ایران با تولید سالانه ۹۴۷ هزار و ۸۰۹ تن قرار دارد. اما با وجود میزان بالای تولید، تقریبا ۷,۷ درصد کل صادرات جهان را تشکیل می دهد. و صادرات خرمای ایران عمدتا به کشورهای آسیایی صورت می گیرد. به طوری که بزرگترین وارد کنندگان هند (۱۶ درصد) و مالزی (۱۱ درصد) هستند و به دنبال آن روسیه با وارد کردن ۹.۹ درصد خرمای ایران در این فهرست جای دارد.

سومین تولیدکننده بزرگ خرما، عربستان سعودی است. این کشور شرایط مناسب برای رشد و کشت خرما را دارد و تولید سالانه آن ۸۳۶ هزارو ۹۸۳ تن است. تقریبا ۳۸۸۰۰۰ جریب (حدود ۱۵۷۰۱۸هکتار) در سراسر کشور به درخت خرما و تولید این میوه اختصاص دارد. این کشور حدود ۸,۸ درصد از خرمای جهان را که حدود ۹۴.۳ میلیون دلار ارزش دارد، صادر می کند. به طوری که وارد کنندگان اصلی اردن (۱۹٪)، یمن (۱۷٪) و کویت (۱۵٪) هستند.

در ادامه، عراق با تولید سالانه ۶۷۵ هزارو ۴۴۰ تن در جایگاه چهارم قرار دارد و دارای ۷,۳ درصد صادرات جهانی خرما است.

تولید سالانه عراق، در زمان رژیم صدام حسین تنها ۴۲۰ هزار تن رسید. پس از آن با سرمایه گذاری مجدد، به آرامی افزایش در صنعت و تولید روی داد. به طور ی که در سال ۲۰۱۴، کشور ۷۷,۵میلیون دلار خرما را صادر کرد و ۷۹ درصد از آن به هند و درصدی به مصر (۸,۵ درصد) و مراکش (۳.۷ درصد) صادر شد.

در جدول زیر، رتبه کشورها در تولید خرما ومیزان تولید سالانه خرمای تازه (برحسب تن) نشان داده شده است:

رتبه

کشور


تولید سالانه خرمای تازه(برحسب تن)

۱

مصر


۱,۰۸۴,۵۲۹

۲

ایران


۹۴۷,۸۰۹

۳

عربستان سعودی


۸۳۶,۹۸۳

۴

عراق


۶۷۵,۴۴۰

۵

پاکستان


۵۵۶,۶۰۸

۶

امارات متحده عربی


۵۳۳,۷۰۱

۷

الجزایر


۴۸۵,۴۱۵

۸

سودان


۴۳۵,۶۶۸

۹

سودان جنوبی


۴۳۲,۱۰۰

۱۰

عمان


۲۳۹,۳۹۷


 










شعارسال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری ایانا ، تاریخ انتشار:21 آبان 96، کد خبر:49940،www.iana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین