شعارسال: «خالد محیی الدین الحلیبی»، رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات «القلم» مصر توطئهها علیه منطقه را بزرگ خواند و گفت: توطئهها علیه کشورهای منطقه با هدف پاکسازی قومی-نژادی و تغییر بافت جمعیتی آن صورت میگیرد.
وی افزود: داعش در اشغال کشورها راه وهابیت را در پیش گرفته همان گونه که وهابیت جزیره العرب و سرزمین حجاز را اشغال کرد، داعش نیز با ارتکاب جنایات در سوریه و عراق به دنبال انتقامگیری از ساکنان این کشورها، بیرون راندن آنها و جایگزین کردن دیگران هستند.
الحلیبی ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با نقشه وهابی-صهیونیستی علیه منطقه گفت: اولین راه مقابله با این توطئهها، مبارزه با افکار افراط گرایی است .
وی افزود: تعالیم قرآن کریم ما را به کشتار و ارتکاب جنایات تحت عنوان دین، دعوت نمیکند، این گروههای تروریستی بودند که با فریب ما، سنت را بر قرآن مقدم کردند و این جنایتی دیگر است.
کارشناس مصری گفت: وهابیون آرای علمای قرن ششم و هفتم را بر قرآن، سنت، اهل بیت و صحابه اولویت دادند و بیتردید این کفر واقعی است.
الحلیبی تاکید کرد: صهیونیستها از شکاف بین اهل تسنن و شیعیان و نزاع مذهبی برای نابودی دین اسلام بهره گرفتند.
وی با اشاره به بهرهبرداری غرب از نگرانی نسبت به عملیاتهای تروریستی برای اتخاذ تصمیمهایی احمقانه اظهار داشت: برای مثال اقدام انگلیس در به آتش کشیدن داراییهای مسلمانان تحت عنوان تروریسم، به اسلام هراسی دامن میزند در حالی که باید بین اسلام واقعی با اسلام وهابی تفاوت وجود داشته باشد.
وی در خصوص روابط عربستان و مصر گفت: روابط ریاض-قاهره بر این اساس استوار است:« کسی که با من نیست علیه من است»، و همزمان عربستان مصر را غرق در پولهایی کرد که بیشتر آن به جیب مقامات مصری و تجار وابسته به آنها و سلفیهایی کرد که ستون پنجم در این کشور هستند .
وی افزود: در ارزیابی نسبت شراکت عربستان و مصر در همه وزارتخانههای مصر در سال 2010 به 25 تا 45 درصد رسیده است یعنی در عمل حکومت مصر تحت سیطره عربستان است و البته سعودیها با اسرائیل و آمریکا به صورت دوره ای مصر را تحت تسلط خود دارند.
الحلیبی گفت: مصر کشوری بسیار ثروتمند است ثروتی که «حسین سالم» از مصر به غارت برد، اقتصاد اسرائیل، استرالیا، اسپانیا را احیا کرد.
کارشناس مصری گفت: همان گونه که «المدقق سیری»، پژوهشگر برجسته مصری گفت: راه حلهای همه مشکلات مصر تنها به شیوههای صهیونیستی-ماسونی و به منظور حفظ همه منافع کشورهای بزرگ و نه ملت مصر است.
وی افزود: به همین دلیل است که شاهد نفوذ تروریسم در بدنه مصر هستیم و وهابیت منتظر ضعف حاکمیت مصر و تهاجم علیه این کشور همچون سوریه است، اما فرق بین مصر با کشورهای منطقه این است که از ملتی بسیار بسیار قوی برخوردار است که مجزا کردن آن کار راحتی نیست و ارتش مصر هم بر قدرت ملت آن تکیه دارد.
الحلیبی تاکید کرد: اما از آنجایی که وهابیت اقتصاد مصر را تحت سلطه خود داشته است، درهای مصر برای رسیدن وهابیت به پارلمان گشوده شد و البته در دوره حکومت اخوانیها به این امر موفق شدند، اما در نهایت به واسطه قدرت ملت و نه دولت و نه حتی ارتش مصر به حاشیه کشیده شدند.
کارشناس مصری گفت: بنابراین طبیعی شدن روابط مصر با سوریه و ایران نیز محتمل است البته با ایران در آینده نزدیک نخواهد بود، چرا که مقامات مصری همچون الجزایر قهرمان نمیتوانند سیاستی مستقل داشته باشند که این دلایل دیگری از جمله ضعف مقامات و بزرگی توطئهها علیه مصر دارد.
الحلیبی درباره نقش شیخ نشینهای حاشیه خلیج فارس در توطئهها علیه منطقه گفت: حمله عربستان به یمن موجب کاهش سهم زیادی از عبور کشتیها از دریای سرخ برای ورود به کانال سوئز شد که زیان بزرگی به مصر وارد کرد و این علاوه بر حمایتهای آل سعود از تروریستها در سوریه بود که به امنیت مصر نیز آسیب زد.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه کشورهای عربی به اتحادیه عبری مبدل شده است، گفت: امروز برخی کشورهای عضو اتحادیه عرب خواهان الحاق اسرائیل به این اتحادیه هستند و همین جاست که به دولت سوریه میگوییم به خاطر طرد شدن از هسته خیانت و مزدوری خوشحال باشد.
الحلیبی افزود: اتحادیه عرب علیه عراق، سوریه، لیبی، یمن و دیگر کشورها توطئه کرد، بنابراین باید نهادی سیاسی به موازات اتحادیه عرب تاسیس شود، چرا که اتحادیه عرب تنها موجب ضرر اعراب و مسلمانان بوده است.
کارشناس مصری گفت: این سوال مطرح است که چه زمانی اتحادیه عرب از نجاست صهیونیسم و وهابیت پاک میشود، نهادی که با تصمیمهای نسنجیده خود، خون مسلمانان را ریخته و میلیونها تن از آنها را آواره ساخته، بنابراین سوریه سودی از ورود به اتحادیه عرب نمیبرد و حتی خروج سوریه مایه افتخار بوده است.
الحلیبی با انتقاد از نقش نهادهای جامعه مدنی در جهان که در توطئهها علیه منطقه شریک بودهاند گفت: مصر در جایگاه خود در شورای امنیت نقش برجستهای در به حاشیه کشاندن این نهادها خواهد داشت .
وی افزود: تقابل بین «سامح شکری»، وزیر خارجه مصر با آمریکا گواه این مساله است، هنگامی که شکری تصریح کرد که مصر هرگز سرسپرده آمریکا نخواهد بود و این گام خوبی برای نزدیکی مصر به جبهه مقاومت است، اگر چه مصر هنوز آشکارا به این امر اعتراف نکرده است و دلایل آن هم غیر از فشارهای وهابیت صهیونیست و در پس آن آمریکا نیست.