پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۵۲۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
سید محمدهادی ایازی، در نشست هم‌اندیشی دانشگاهیان از تاکید رییس‌جمهور و وزیر بهداشت از اجرایی شدن اجتماعی شدن سلامت خبر داد و اظهار داشت: کلید اجتماعی شدن سلامت، مشارکت مردمی است.
شعارسال:معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: شبکه سرطان حدود 70 عضو سمن و خیریه دارد که این شبکه‌ها مسائل بیماران سرطانی‌ را شناسایی و مدیریت می‌کنند.

سید محمدهادی ایازی، در نشست هم‌اندیشی دانشگاهیان از تاکید رییس‌جمهور و وزیر بهداشت از اجرایی شدن اجتماعی شدن سلامت خبر داد و اظهار داشت: کلید اجتماعی شدن سلامت، مشارکت مردمی است.
ایازی در ادامه افزود: برای هر انسانی این توفیق وجود دارد که در امر سلامت مشارکت داشته باشد. در واقع هر فردی باید به فکر سلامت خود، خانواده، همسایه و هر طیفی باشد. مشارکت در سلامت فرد معطوف به خود فرد است که ساختارمند نیست. چگونگی و طرح مشارکت مردمی متوجه هر دستگاهی، از جمله نظام سلامت است و این نکته با تاکید رییس جمهور و وزیر بهداشت در بند 11 مشارکت ساختارمند مردم قرار گرفته است. در واقع مشارکت ساختارمند، به این معناست که مشارکت به چه ترتیبی باشد و این برنامه تاثیرگذار است.
وی به سه شکل مشارکت ساختارمند در این حوزه اشاره کرد و گفت: کانون سلامت محله‌، باید براساس دو قانون شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در محلات کشور تشکیل شود و الزام تشکیل آن برای استانداران، فرمانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز، اعلام شده است. دیگر مشارکت ساختارمند، سازمان‌های مردم‌نهاد هستند و شامل آموزش و توانمندسازی پیشگیری و در برخی مواقع درمان می شود. بخش سوم مشارکت ساختارمند هم، خیریه‌ها هستند که در توسعه زیرساخت‌ها فعالیت دارند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به تاثیرگذاری ترکیب کانون سلامت محلات، مجمع سلامت و سازمان‌های مردم‌نهاد و خیّرین در مشارکت ساختارمند در برنامه‌ها افزود: کانون‌های سلامت شامل مردم، نخبگان، روحانیون و نهادهای دولتی و محلی، مانند آموزش‌ و‌ پرورش هستند که 1۵ – 1۰ هزار جمعیت را تحت پوشش قرار می‌دهد. در سازمان‌های مردم‌نهاد نقش اعضاء و ارتباط با دانشگاه و اعضای هیات علمی و تاثیرگذاری بر سمن‌ها مطرح می‌شود.
وی در ادامه به فعالیت سمن‌ها اشاره کرد و گفت: بیش از نیم قرن است که NGOها فعالیت دارند و تاثیرگذار بوده‌اند. اگر بتوانیم ساز‌و‌کاری داشته باشیم که مشارکت اعضای هیات علمی در سازمان مردم‌نهاد را جلب کنیم، این امر در پیشبرد کار موثر خواهد بود. در این راستا وزیر بهداشت و روسای دانشگاها درصدد بسترسازی در مشارکت اعضای هیات علمی با سازمان‌های مردم‌نهاد هستند.
ایازی در ادامه این نشست به انگیزهای فردی اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین اصل، انگیزه فردی است که فرد نسبت به اجتماع خود دارد و در قالب سمن فعالیت می‌کند. انگیزه‌های درونی مساله و کمک به ارتقای اعضای هیات علمی از دیگر اصول جلب مشارکت هیات علمی است. بر همین اساس امتیازاتی برای مشارکت‌های مردمی در نظر گرفته شده و خوشبختانه در دانشگاه‌ها، این موضوع مدنظر قرار گرفته است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت به مشارکت ساختارمند هیات علمی دانشگاه‌ها اشاره کرد و تاثیر آن را در پیشگیری از خودکشی در دانشگاه‌ها برشمرد.
وی همچنین با اشاره به تشکیل و توسعه شبکه‌های سازمان‌های مردم‌نهاد خاطرنشان کرد: شبکه توانبخشی با 52 سمن عضو در حوزه توانبخشی و شبکه ایدز با ۷۰- ۶۰عضو و همچنین شبکه اعتیاد در این زمینه فعالیت گسترده‌ای داشته‌اند. شبکه سرطان حدود 70 عضو سمن و خیریه دارد که این شبکه‌ها مسائل بیماران سرطانی‌ را شناسایی و مدیریت می‌کنند. با توجه به اینکه این سمن ها نقش مهمی در توسعه و گسترش و توسعه فعالیت‌ها دارند، لذا در جهت هم‌افزایی ظرفیت‌ها، چندین جلسه برگزار شده و اساسنامه هیات موسس تعیین و مدیرعامل انتخاب شد تا گسترش فعالیت‌ها شکل منظم‌تری پیدا کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار19شهریور 97، کدخبر: ،www.farsnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین