پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۵۲۶۲
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: نزدیک به 4 هزار معدن غیر فعال در کشور وجود دارد؛ اگر این تعداد معدن فعال شده و وارد گردونه تولید شوند، اشتغال و ارزش افزوده کشور افزایش پیدا خواهد کرد.
شعارسال: بهرام شکوری عنوان کرد: معادن جهان به شکل خوشه‌ای فعالیت می‌کنند، به این صورت که شرکت‌های بزرگ به عنوان قله و سایر شرکت‌های کوچک و متوسط به‌صورت کوهپایه عمل می‌کنند، در حالی‌که این روند در ایران چندان دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به نقش سازنده بنگاه‌های کوچک در اقتصاد جهان گفت: طبق تحلیل بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ از پنج شغل ایجادی در دنیا چهار مورد مربوط به بنگاه‌های کوچک و متوسط است. همچنین اتحادیه اروپا در سال 2016 عنوان کرد که تمام پیشرفت اروپا زیر سایه بنگاه‌های کوچک و متوسط بوده و این بنگاه‌ها 99 درصد از بنگاه‌های اروپا را تشکیل می‌دهند.

شکوری گفت: ۹۸.۳ درصد معادن کشور ما کوچک و متوسط هستند که 85 درصد اشتغال و 65 درصد تولید را بر عهده دارند، این امر نشان می‌دهد معادن کوچک و متوسط مهم بوده و باید به رشد و توسعه این معادن کمک کرد.

وی اظهار کرد: نزدیک به 4 هزار معدن غیر فعال در کشور وجود دارد؛ اگر این تعداد معدن فعال شده و وارد گردونه تولید شوند اشتغال و ارزش افزوده افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر ۳۵ درصد از کل جی دی پی دنیا ارزش منابع طبیعی و به‌ویژه معدن است و باید به این بخش کمک کرد تا حاکمیت نیز نقش این بخش را باور کند و به آن اهمیت بدهد.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران معتقد است: باید از معادن بزرگ برای سرمایه‌گذاری در معادن کوچک کمک گرفت. آنها محصول واحدهای کوچک را پیش‌خرید کنند. با این کار خیلی از معادن غیرفعال به فعالیت خود می‌توانند ادامه دهند.

شکوری اظهار کرد: اولین کارخانه کوچک تحت عنوان نهضت فرآوری با ۳۵۰ هزار تن در فرآوری مواد معدنی طراحی و با سرمایه اندک احداث شد؛ این امر باعث ایجاد اشتغال،‌ فعال شدن معادن، ایجاد سود و رونق اقتصادی شد علاوه بر آن کنسانتره و گندله واحدهای دیگر را تامین کرد.

وی یکی از مشکلات فعال سازی معادن کوچک را نبود اطلاعات دقیق عنوان کرد و افزود: باید زمینه جمع‌آوری اطلاعات معادن سطح کشور و استان‌های مختلف فراهم شود تا تشکل‌هایی مانند خانه معدن نقش موثرتری در ارائه مدل افزایش فعالیت این بخش از صنعت معدن داشته باشند. خوشبختانه اتفاقات خوبی در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران رخ داده و این سازمان به دنبال جمع آوری اطلاعات معدنی از استان‌ها است تا جانمایی کارخانه‌ها برای این معادن کوچک مشخص شود.

شکوری، عیار، میزان ذخیره و دور بودن از معادن دیگر را از جمله چالش‌های اصلی پیش روی کسب و کارهای معدنی کوچک و متوسط دانست.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری ایلنا ، تاریخ انتشار: 13 اردیبهشت 1398 ، کدخبر: 757600 ، www.ilnanews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین