پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۸۹۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: متولی اصلی حفاظت از رودخانه‌ها طبق قانون سازمان حفاظت محیط زیست است، اما عوامل زیادی دست به دست هم داده که دستگاه‌های مختلف فعال در حوزه رودخانه، بدون هماهنگی با این سازمان از آن بهره‌برداری کنند؛ این امر موجب تخریب این زیستگاه های با ارزش شده است.
شعار سال: عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: متولی اصلی حفاظت از رودخانه‌ها طبق قانون سازمان حفاظت محیط زیست است، اما عوامل زیادی دست به دست هم داده که دستگاه‌های مختلف فعال در حوزه رودخانه، بدون هماهنگی با این سازمان از آن بهره‌برداری کنند؛ این امر موجب تخریب این زیستگاه های با ارزش شده است.

«مهدی نادری جلودار» با اشاره به اینکه وضعیت فعلی رودخانه‌ها، محیط زیست ماهیان را با مشکلاتی جدی روبرو کرده است، افزود: مهمترین مکان‌های اکولوژیکی که در تکثیر ماهیان نقش موثری ایفا می کند، رودخانه‌هایی هستند که اکنون از لحاظ اکوسیستمی، وضعیت مطلوبی ندارند.

وی بر لزوم تشکیل کمیته‌های مختلف محلی و منطقه‌ای با حضور دستگاه های مختلف ذینفع در امر رودخانه‌ها تاکید کرد و افزود: آلوده کردن آب رودخانه‌ها، تاسیس پل‌ها یا حتی سدهای غیراستاندارد در بستر رودخانه، بهره‌برداری بی‌رویه از رودخانه‌ها مانند برداشت شن و ماسه از بستر، صید بی رویه و مواردی از این دست، می‌تواند در فرسایش و تخریب رودخانه‌ها به ویژه در حوزه جنوبی دریای خزر تاثیر بسیار قابل توجهی داشته باشد.

نادری جلودار معتقد است که وقتی دستگاه‌های مختلف هر کدام از زاویه خود از رودخانه‌ها بهره‌برداری می‌کنند بدون اینکه ابعاد مختلف رودخانه‌ها را در نظر بگیرند، بدون شک به مرور زمان، تعادل اکوسیستم رودخانه‌ها بهم می‌خورد و نتیجه کار آنها در نهایت از بین رفتن تنوع زیستی گونه‌های دریای خزر خواهد بود.

وی با بیان اینکه حیات ۷۰ درصد ماهیان دریای خزر به رودخانه‌ها وابسته است گفت: اکنون اکثر رودخانه‌های کشور به ویژه حوزه جنوبی دریای خزر از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند.

مدیریت اکوسیستم رودخانه ها با مشارکت مردمی ممکن می شود

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور افزود: برای کاهش اثرات منفی ناهماهنگی های مدیریتی، سازمان شیلات ایران اقداماتی را انجام داده که یکی از مهمترین آنها تکثیر مصنوعی است که در حفاظت و حتی افزایش تعداد گونه ها بسیار موثر است.

به گفته وی، اما این روش شیوه‌ای موقتی برای مدیریت در حفظ ذخایر به شمار می‌رود و در دراز مدت پاسخگو نخواهد بود؛ بنابراین نباید از اهمیت تکثیر طبیعی غافل ماند.

وی اظهار داشت: تنها راهی که می تواند در دراز مدت، اکوسیستم رودخانه ها را در حالت طبیعی نگه داشته و تنوع گونه های مختلف ماهی را حفظ کند، مشارکت مردم محلی است. به عبارتی بدون همکاری مردم، حتی با محکم‌ترین قوانین هم نمی‌توان بستر رودخانه‌ها را از تخریب و آلودگی نجات داد.

شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ انتشار: 22 مهر 1398، کدخبر: 83515483 ، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
0
0
به نظر بنده نباید از اهمیت تکثیر طبیعی غافل ماند
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین