پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۰۰۸
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۱

ثبت‌نام در مدارس، بدون شرط و شروط غیرقانونی

لباس فرم مدارس کرمان، از این پس، در استان دوخته می‌شود تاکنون بخش زیادی از لباس فرم مدارس استان کرمان با روش‌های مختلف از خارج استان تهیه می‌شد که امسال با حمایت استانداری از تولیدکنندگان داخلی، این بازار در اختیار خیاط‌های استان قرار گرفته است.
شعارسال: واسطه گری همیشه در فصل عرضه و تقاضا کالاهای پرمصرف وجود داشته که لباس فرم مدارس هم از این روال مستثنی نیست و سود آن به جیب واسطه گران و ضرر آن به سمت تولیدکننده داخل استان می‌رود، ضمن آنکه وقتی لباس فرم مدارس توسط تولیدکننده مشخص در داخل استان تولید شود امکان نظارت بر تولید و در نظر گرفتن کیفیت لباس آسان‌تر می‌شود.

«علیرضا رزم حسینی» استاندار کرمان در بازدید از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، گفت: طبق گزارشی که به دستم رسیده، عده‌ای دلال فرم مدارس استان را از دیگر استان‌ها وارد کرده و چند برابر قیمت واقعی به مدارس می‌دهند.

«محمد محسن بیگی» مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز بیان کرد: از فروردین ماه امسال در بحث تولید لباس فرم مدارس ورود کردیم و در مکاتباتی که با اتحادیه صنف خیاط‌های کرمان صورت گرفت، درخواست کردیم ظرفیت تولیدی‌های استان را به اداره کل آموزش و پرورش استان اعلام کنند تا بتوانیم بهترین استفاده را از ظرفیت و توان تولیدکنندگان استان کرمان داشته باشیم. با هماهنگی که بین اتاق اصناف، استانداری و اداره کل آموزش و پرورش استان صورت گرفت، تعیین تکلیف شد که این لباس‌ها در داخل استان دوخته شود.

«مصطفی زریسفی» معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم با اشاره به اینکه تاکنون جلسات متعددی در خصوص ساماندهی وضعیت لباس فرم مدارس تشکیل و نظرات متعددی نیز ارائه شده، عنوان کرد: در آخرین نتیجه‌گیری که در این جلسات صورت گرفت قرار بر این شد هر واحد تولیدی به تناسب با ظرفیت خود بخشی از لباس مدارس را تولید کند.

«یوسف جعفری» رئیس اتاق اصناف مرکز استان کرمان نیز گفت: متأسفانه جلسات رسیدگی به بحث لباس فرم مدارس مدت زمان نسبتاً زیادی به طول انجامید و زمانی به این نتیجه رسیدیم لباس فرم مدارس در داخل استان تولید شود که تعداد زیادی از مدارس سفارش های خود را به تولیدی‌های استان‌های دیگر داده بودند.

«محمد مهدی عباسی» رئیس اتحادیه صنف خیاطان و نایب رئیس اول اتاق اصناف مرکز استان کرمان هم اظهارداشت: با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته، بهترین قیمت لباس فرم دانش‌آموزان را در کرمان داریم. برای اینکه به قیمت واقعی و منصفانه برسیم، سه گروه پنج نفره از کارشناسان صنف خیاط‌ها روی لباس‌های تولیدی قیمتگذاری کردند؛ به این صورت که همه علائم و برچسب‌هایی که مشخص می‌کرد، تولید‌کننده لباس فرم‌ها چه کسی است را از روی لباس‌ها جدا کردیم که کارشناسان متوجه نشوند فلان لباس مربوط به کدام تولیدی است.

پریسا سادات عظیمی / هرساله از اواسط فصل تابستان تب و تاب ثبت‌نام دانش‌آموزان اوج می‌گیرد و نام‌نویسی در مدارس مدنظر و دلخواه برای برخی خانواده‌ها دردسرساز می‌شود. این موضوع اگرچه شاید به عنوان یک قصه‌تکراری هر سال ادامه پیدا می‌کند، اما هنوز ذره‌ای از مشکلات والدین برای ثبت‌نامی آرام و بدون نگرانی رفع نشده زیرا همچنان برخی از مدارس با گذاشتن شرط و شروطی خاص والبته غیرقانونی عوامل سرگردانی والدین را ایجاد کرده‌اند. با وجود اینکه براساس دستورالعمل‌های وزارت آموزش و پرورش، مدارس نباید برای ثبت‌نام دانش‌آموزان به دلایل مختلف والدین را با مشکل مواجه کنند، اما درعمل، برخی از مدارس، با رعایت نکردن قوانین، صدای آنان را درمی آورند. در این میان، سیستان و بلوچستان با توجه به محرومیتش از جمله استان‌هایی است که «غلامرضا باقری» دبیرستاد نظارت برثبت‌نام مدارس آن، این معضل را در این استان نفی می‌کند.

*مشکل ثبت‌نام نداریم

دبیرستاد نظارت برثبت‌نام مدارس سیستان و بلوچستان دراین باره اظهارداشت: در بیشتر شهرستان‌های استان مشکل ثبت‌نام نداریم فقط در نواحی یک و 2 زاهدان ممکن است در برخی از مدارس بدلیل اینکه به‌عنوان مثال مدرسه خوبی به لحاظ امکانات آموزشی است و تقاضا برای ثبت‌نام در آن واحد آموزشی بالاست، نتوانیم ثبت‌نام دانش‌آموزان را بیش از حد ظرفیت داشته باشیم. از طرفی هم ممکن است مدرسه‌ای به دلیل اینکه در مرکز شهر است و امکان دسترسی به همه چیز وجود دارد، ترافیک تقاضا برای ثبت‌نام در آن بیش از حد ظرفیت باشد.

* دریافت کمک‌های داوطلبانه

باقری در مورد گرفتن شهریه مدارس به طور اجباری از والدین افزود: در مدارس دولتی موقع ثبت‌نام هیچ شهریه‌ای گرفته نمی‌شود مگر اینکه به طور داوطلبانه از سوی والدین باشد. تنها در مدارسی از جمله تیزهوشان، شاهد و غیردولتی آن هم طبق دستورالعمل، شهریه‌ای بابت هزینه ثبت احوال، بیمه و پایگاه سنجش برای کلاس اولی‌ها هنگام ثبت‌نام از والدین گرفته می‌شود، بنابراین گرفتن هرگونه مبلغی هنگام ثبت‌نام درمدارس دولتی با عنوان «شهریه» را تکذیب می‌کنم و تنها دریافت کمک‌های داوطلبانه از سوی والدین مجاز است. برای رسیدگی به شکایات ثبت‌نام هم، شماره 33442644- 054 را اعلام کردیم و مدارس نیز موظفند آن را روی تابلوی اعلانات نصب کنند تا اگر والدین درباره شهریه یا مسائل دیگر شکایتی دارند، اطلاع‌رسانی کنند. در 3 سال اخیر بیشتر شکایات ثبت‌نام را از زاهدان داشتیم آن هم فقط به علت افزایش تقاضای بیش از ظرفیت مدرسه بوده است.

دبیرستاد نظارت برثبت‌نام مدارس سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه اداره کل آموزش و پرورش استان شهریه‌ها را تعیین می‌کند، خاطرنشان کرد: در این زمینه شورایی به نام «شورای نظارت برمدارس» برای هر پایه و براساس مختصات و امکانات آموزشگاه مربوطه شهریه را مشخص می‌کند. در مدارس شاهد هم شهریه‌ها متفاوت است، شهریه این مدارس از سوی اداره کل شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تعیین می‌شود. به عنوان مثال میزان شهریه برای فرزندان جانباز به نسبت درصد جانبازی مشخص می‌شود.

* مردم از مدارس غیردولتی استقبال نمی‌کنند

«علی سالاری»، کارشناس مسئول مدارس غیردولتی سیستان و بلوچستان هم درخصوص وضعیت ثبت‌نام در مدارس غیردولتی استان، گفت: به دلیل اینکه سیستان و بلوچستان استانی محروم است و سطح درآمدها خیلی بالا نیست، مردم برای ثبت‌نام فرزندانشان در این مدارس استقبال چندانی نمی‌کنند. وی تعداد مدارس غیردولتی فعال درتمامی پایه‌ها در استان را 480واحد عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از مشکلات ما در مدارس غیردولتی علاوه بر استقبال نکردن اولیا از این مدارس، کمبود نیروی انسانی و ماندگار نبودن آنهاست.

سالاری، مدارس غیردولتی فعال استان را در شهرهای زاهدان، ایرانشهر، خاش، چابهار، سراوان و زابل بیان کرد و یادآور شد: در استان بخصوص در شهر چابهار بالای 25 درصد مدارس، غیردولتی است. در دیگر شهرهای استان هم این مدارس را نداریم. در شهرهایی که مدرسه غیردولتی ندارد، به جای آن طرح«بسته‌های حمایتی» اجرا می‌شود. حوزه غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از 2 سال قبل تاکنون این طرح را در دست اجرا دارد که متأسفانه برای ادامه این کار سنگ اندازی‌هایی می‌شود، زیرا مسئولان مدارس دولتی معتقدند، با اجرای این طرح مدارس آنها تبدیل به غیردولتی می‌شود. در حالی که این طرح ضمن اینکه اشتغالزایی دارد، افراد بومی استان را نیز جذب می‌کند.

وی درباره تخصیص اعتباری این بخش، گفت: اعتبار سال تحصیلی گذشته ما در طرح خرید آموزشی وحمایتی استان با رتبه اول کشوری و 44هزار دانش‌آموز و 2 هزار نیروی انسانی بومی خود منطقه با مدرک لیسانس یا فوق لیسانس، 18 میلیارد تومان بوده که تقریباً 30 درصد آن پرداخت شده و به عبارتی با معوقه حقوقی مواجهیم.

کارشناس مسئول مدارس غیردولتی سیستان و بلوچستان به رشد بالای جمعیت در استان اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل اینکه جوان‌ترین استان کشوریم و رشد جمعیت در استان ما بالاست در مقطع پیش دبستان و دبستان پیشروترین هستیم. در مدارس دولتی ما تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌ها در برخی از شهرستان‌ها به 40 نفر می‌رسد.

* پایین‌ترین میزان شهریه

سالاری پایین‌ترین میزان شهریه مدارس کشور را در سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: به عنوان نمونه سال گذشته شهریه مقطع ابتدایی در مدارس غیردولتی حداقل 400 هزار تومان و با امکانات بهتر حداکثر یک میلیون تومان بود. در مقطع متوسطه دوره اول هم حداقل 650 هزار تومان و حداکثر یک میلیون و 300 هزار تومان بود. با توجه به معیشت مردم این میزان شهریه را قسط‌ بندی می‌کنیم تا اولیا توان پرداخت را داشته باشند. ولی بازهم کل شهریه را پرداخت نمی‌کنند و این مسأله موجب شده برخی از مؤسسات ما تعطیل شوند یا معلمان فعال در این مدارس بدلیل اینکه حقوقشان را بموقع نمی‌گیرند، استعفا دهند. وی گفت: مدیران مؤسسات ما تمایل دارند کل شهریه را موقع ثبت‌نام بگیرند اما موافق نیستیم، زیرا اولیا توان پرداخت کل شهریه به صورت یکجا را ندارند.

* هزینه خدمات ویژه مدارس غیراجباری است

مشهد در خراسان رضوی هم ازجمله کلانشهرهایی است که مشکلات ثبت‌نام، مبلغ شهریه و گرفتن آن به طور اجباری از والدین در برخی از مدارس آن تاحدی به چشم می‌خورد. اما «علیرضا کلیدری»، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش وپرورش خراسان رضوی معتقد است که هزینه خدمات ویژه مدارس با تصویب انجمن اولیا ومربیان به صورت جداگانه و بعد از شروع سال تحصیلی آن هم غیراجباری و داوطلبانه گرفته می‌شود و دراین زمینه مشکلی وجود ندارد. درتعیین حداقل وحداکثر شهریه مدارس غیردولتی هم شاخص‌هایی نظیر شهرستان، ناحیه محل استقرار مدرسه، دوره و رشته تحصیلی مؤثرند، همچنین حق الزحمه ساعات فوق برنامه به ازای دوره ابتدایی 6 ساعت، متوسطه اول و دوم 8 ساعت وپیش دانشگاهی 16 ساعت نیز در شهریه لحاظ می‌شود.

* ساماندهی دانش‌آموزان حاشیه شهر مشهد

کلیدری درباره وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان حاشیه شهر مشهد گفت: با توجه به سیال بودن آمار این دانش‌آموزان و وجود دانش‌آموزان اتباع خارجی، طرح انسداد مبادی بی‌سوادی را در حال اجرا داریم. همچنین ضمن اعلام فهرست دانش‌آموزان لازم التعلیم به همه نواحی و مناطق شهر مشهد، امر شناسایی، ‌جذب و نگهداشت این دسته از دانش‌آموزان با حمایت استانداری و مجمع خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار استان صورت می‌پذیرد. وی درخصوص هدایت تحصیلی درهمه مناطق، نواحی شهرستان‌های استان نیز اظهار داشت: در این زمینه کمیته‌های هدایت تحصیلی شکل گرفته که به گلایه‌های موردی دانش‌آموزان و اولیا رسیدگی می‌شود وامر هدایت تحصیلی صورت می‌پذیرد. رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از رشد مثبت تعداد دانش‌آموزان ثبت‌نام شده درسامانه «سناد» خبر داد و افزود: همانگونه که پیش‌بینی می‌شد با عنایت به تعداد دانش‌آموزان ثبت‌نام شده درسامانه سناد و ادامه روند ثبت‌نام، آمار دانش‌آموزان خراسان رضوی نسبت به سال تحصیلی گذشته رشد مثبت خواهد داشت که پیش‌بینی نیروی انسانی وفضای مورد نیاز انجام شده است.

کلیدری با یادآوری اینکه با پیش‌بینی‌های به عمل آمده در ستاد ثبت‌نام خراسان رضوی ‌مشکل خاصی درخصوص ثبت‌نام مشهود نبوده، اظهار داشت: با بازرسی‌های متعدد صورت گرفته از جریان ثبت‌نام در کلیه واحدهای تابعه مشکلی مشاهده نشده، ‌در موارد خاصی هم که شکایت یا گلایه خاصی واصل شده مراتب بسرعت پیگیری واقدام لازم صورت گرفته است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 19 ، تاریخ انتشار: شنبه 30 مرداد 1395، شماره: 6290 .

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین