پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۳۷۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۴
ابوالقاسم رئوفیان فعال سیاسی پیشنهاد می‌کند:«در خارج از دولت و مجلس نهادها و افرادی هستند که می‌توان از آنها هم کمک گرفت. کارشناسانی نیز حتما هستند که بخواهند راهکار ارائه بدهند. بنابراین من فکر می‌کنم که اگر ما می‌خواهیم به یک راه‌حلی برسیم و از این تنگناها و گرفتاری‌ها بیرون بیاییم و نجات پیدا کنیم، باید بنا را بر تعامل بگذاریم نه تقابل.»

شعار سال: مجلس یازدهم هنوز شروع نشده گمانه‌زنی‌ها درباره عملکرد آن نگرانی‌ها را افزایش داده است. خیلی‌ها معتقدند از آن جایی که مجلس آینده در اختیار کامل ‌اصول‌گرایان و پایداری‌هاست ممکن است با دولت بر آمده از حمایت اصلاح‌طلبان چالش‌های جدی پیدا کند. حتی برخی سخن از تقابل با دولت و وزارتخانه‌ها به میان می‌آورند. اما این گزاره‌ها چقدر واقعی است و علت مطرح شدن چنین دیدگاهی چیست؟ آیا ممکن است که با آغاز به کار مجلس یازدهم درگیری دولتی‌ها و مجلسی‌ها شروع شود؟ در ارتباط با این موضوع ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب ایران زمین و فعال سیاسی ‌اصول‌گرا می‌گوید:«تا پیش از انتخابات شاهد خط و نشان کشیدن گروه‌ها و افرادی نسبت به دولت بودیم که اتفاقا اکثریت مجلس را در دست دارند، اگر همچنان بر همان عقیده باشند، این وضعیت برای کشور خطرناک است، حتی برخی‌ها از محاکمه دولت و از رای به عدم کفایت سخن می‌گفتند. از رو بستن شمشیر مجلس یازدهم علیه دولت به مصلحت نیست، البته این هم به مصلحت نیست که از انتقاد و نظارت نسبت به دولت دست بکشند.»
رئوفیان توضیح می‌دهد:«ببینید ما باید بنا را بر همدلی و همراهی بگذاریم، اگر قائل به پیشرفت و رفع مشکلات هستیم. دغدغه‌های مردمی که باید با ریل‌گذاری صحیح و مردمی از سوی قانون گذاران در پارلمان برطرف بشود، مستلزم تعامل و همدلی و همراهی مثبت و موثر است نه تقابل و برخورد. قاعدتا محصول تقابل و تعارض جز انباشت ناهمواری‌ها چیز دیگر نخواهد بود و نتیجه‌ای هم در برنخواهد داشت. اگر ما به دنبال این هستیم که دغدغه‌های مردمی کاهش پیدا کند یا به تعبیری رفع دغدغه‌های مردم یا به تعبیری دل‌نگرانی‌های مردم کمک بکنیم باید بنا را بر مشارکت و تعاون بگذاریم نه چیزی غیر از این. من فکر می‌کنم که ما قوانینی داریم که اگر شناسایی شوند و قوانین بسیار خوبی داریم که اینها معطل مانده است و به مرحله اجرا درنیامده است. حالا یا علتش این است که خارج از توان دولت است یا اینکه دولت دارد بی‌توجهی می‌کند.»
او ادامه می‌دهد: «واقعا باید در این شرایط به جای بازکردن سر زخم‌های جناحی و اختلاف‌افکنی لازم است که بنا بر این گذاشته شود که قوانین و مقرراتی که تاکنون درهر زمینه‌ای اجرایی نشده و می‌تواند به حرکت رو به پیشرفت ملت ایران کمک کند، اجرایی شود. در واقع مجلس بازوی دولت شود واین قوانین را اجرا کند. اساسا همه ما می‌دانیم که از برخورد و مخالفت نتیجه درستی حاصل نمی‌شود.» دبیرکل حزب ایران زمین می‌افزاید:«اگر پیش‌فرض‌شان بر این است که واقعا در آغاز کار مجلس یازدهم بنا را بر مخالفت با همدیگر بگذارند و دولت را به چالش بکشند و به تعبیر دیگری برای دولت مشکل‌‌تراشی کنند و به این سمت پیش بروند که دولت را ناکارآمدتر گذشته کنند و ناکامی‌ها بیشتر نمود پیدا کند، پس باید هم فاتحه مجلس را خواند و هم دولت را، اما نه اگر دنبال راه حل هستند باید به دولت کمک کنند که از این تنگناها عبور کند. بله دولت در موقعیت‌های مختلف حسن تدبیر به خرج نداده و این سوءتدبیر باعث شد که با مشکلات و گرفتاری‌هایی مواجه شود به‌ویژه در حوزه اقتصاد و معضلاتی که اکنون انباشت شده برای مردم و نظام دردسرهایی ایجاد کرده است. اگر مجلس اصول‌گرایان دنبال حل اینهاست که باید اساس را بر تعامل بگذارد که امیدوارم اینگونه باشد.»


هر دو جناح اصلی کشورکامیابی‌ها و ناکامی‌هایی داشته‌اند
رئوفیان با بیان اینکه طی این سال‌ها انتقال قدرت هر دو جناح را در معرض آزمون قرار داده است، خاطرنشان کرد:«دو جریان اصلی کشور در این سال‌ها میدان‌دار امور کشور بودند و در کارنامه خود کامیابی‌ها و ناکامی‌هایی داشته‌اند. مجلس دهم با مشارکت حدودا ۶۱درصدی مردم شکل گرفت، که از نظر من نمره خوبی نگرفته است، اما به این معنا هم نیست که عملکرد خوبی نداشته است. در مجلس دهم تا حدی بین اصلاح‌طلبان و ‌اصول‌گراها توازن برقرار بود ولی یک دست و یک صدا شدن مجلس با لیست دقیقه نودی، این توازن را از بین برد. پیروزی لیست ‌اصول‌گراها تا حدودی معلول عملکرد دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان و مجلس دهم است.»
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین با بیان اینکه عدم رقابت انتخاباتی نشاط مردم را گرفت و در نتیجه آن شور و رغبت اجتماعی برای شرکت وجود نداشت، گفت:«یکدست شدن مجلس و اینکه تک‌صدایی در مجلس حاکم می‌شود، به نفع کشور ما نیست که این شرایط معلول نبود رقابت تمام عیار همه جناح‌ها بود که برای ایران و جمهوری اسلامی زیبنده نبود.» رئوفیان در پاسخ به این سوال که به نظر شما علت مطرح شدن چنین نگاهی از سوی ‌اصول‌گرایان چیست و آیا می‌توان پیش‌بینی کرد که با آغاز به کار مجلس یازدهم دولت و مجلس درگیر همدیگر شوند، توضیح می‌دهد:«من نمی‌توانم به این نگاه جامعیت و عمومیت بدهم و بگویم که همه نمایندگان ‌اصول‌گرا که وارد مجلس شده‌اند چنین نگاه و دیدگاهی به دولت و مسائل پیرامونی آن دارند. نه بعضی از دوستان ‌اصول‌گرا و نماینده‌ها بنای‌شان بر تعامل و سازندگی است، بنای‌شان بر همکاری و کمک به دولت است، اما برخی که این نگاه را دارند عِرض خود می‌برند و زحمت مردم و نظام و دولت می‌دارند. اینها جز اینکه بر مشکلات کشور بیفزایند، نتیجه دیگری از این کارشان نمی‌گیرند.»


به دولت کمک کنید که این مشکلاتش را حل کند
این فعال سیاسی می‌افزاید:«حالا می‌ماند اینکه اینها از حق قانونی سوال و استیضاح برخوردارند و از آن در جهت ناکارآمدی سیاسی و اقتصادی دولت استفاده کنند، که اینها صدالبته خودزنی است. ببینید چندین بار تصمیم بر این مسئله گرفتند که آقای ذوالنور در رابطه با مسئله استیضاح آقای رئیس جمهور شاید 17 تا 18 امضا جمع کرده بود، اما واقعا باید نسبت به این مسئله یک تاملی و یک تدبری داشته باشند و پشت قضیه را ببینند و اندکی آینده‌نگری کنند و ببینند که آیا مردم راضی به این کار هستند.»
رئوفیان با ذکر این نکته که نماینده نباید دل مردم را خالی کند، می‌گوید: «اگر این شیوه را ادامه بدهند فاتحه مجلس خوانده است. با این مشاهدات اکنون ما باید نگران آینده نهادی باشیم که مردم با خون دل پای صندوق رای آمدند و هر کس به یک امیدی به این نمایندگان رای دادند.»
او می‌افزاید:«به فرض مثال آمدید این دولت را که من هم معتقد هستم اشکالاتی دارد، سوءتدبیر دارد و کم‌کاری می‌کند، استیضاح کردید، آیا بهتر نیست که به جای این کار به دولت کمک کنید که این مشکلاتش را حل کند؟ بهتر نیست که در مجلس بنشینید و با کارشناسان متخصص در مجلس و در کمیسیون‌های تخصصی بررسی کنید و با کارشناسان دولت در گروه‌ها و دپارتمان‌های دولتی به اشتراک بگذارید و در جهت رفع مصائب و مشکلات کشور گام بردارید و در جهت حرکت به سمت آینده روشن و امیدوار کردن مردم راهکار و راه حل ارائه دهید؟»


بنا را بر تعامل بگذاریم نه تقابل
این فعال سیاسی در پایان پیشنهاد می‌کند:«در خارج از دولت و مجلس نهادها و افرادی هستند که می‌توان از آنها هم کمک گرفت. کارشناسانی نیز حتما هستند که بخواهند راهکار ارائه بدهند. بنابراین من فکر می‌کنم که اگر ما می‌خواهیم به یک راه‌حلی برسیم و از این تنگناها و گرفتاری‌ها بیرون بیاییم و نجات پیدا کنیم، باید بنا را بر تعامل بگذاریم نه تقابل.»

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه همدلی،تاریخ انتشار:12اسفند1398،کد خبر:1533،www.hamdelidaily.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۲
0
0
مجلس پر از پایداری هاست که تنها چیزی که بلد نیستن تعامل و عاشق تقابلن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین