پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۴۸۵
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۸
معاون سازمان محیط زیست و استادتمام بیوتکنولوژی گفت: «هیچ‌گونه ارزیابی خطر تخصصی درباره تراریخته انجام نشده و اصولاً برای این مهم ارزیاب نداریم.»، با این وصف تلاش سؤال‌برانگیز «تاجران تراریخته» برای آزادسازی این محصولات ارزیابی نشده قابل تأمل است.

شعار سال: مهناز مظاهری، استاد تمام بیوتکنولوژی با گرایش بیوتکنولوژی محیط زیست  اولین بیوتکنولوژیست کشور است. وی هم‌اکنون معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست را به‌عهده دارد؛ همچنین در دوره قبلی ریاست خانم ابتکار، مشاور پژوهشی رئیس سازمان و دبیر شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست بود.

«ایمنی زیستی برای همه»، «فناوری زیستی مدرن و ایمنی زیستی»، «بیوتکنولوژی نوین و ارزیابی خطر»، «ایمنی زیستی در صنعت فناوری زیستی میکروبی» و «قوانین ایمنی زیستی» بخشی از تألیفات اوست. با توجه به سابقه 20ساله درگیری با حوزه محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته)، اطلاعات ذی‌قیمتی در این زمینه در اختیار دارد.

مظاهری در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه از سال 1375 و پیش از سایر متخصصین با موضوع محصولات دستکاری شده ژنتیک (تراریخته‌) مواجه شده، تصریح کرد: حتی یک نفر متخصص ارزیاب تراریخته در کشور تربیت نشده و ارزیابیها تماماً به‌صورت «خوداظهاری» انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این خوداظهاریهای ناچیز یعنی خود تولیدکننده می‌گوید ارزیابی کرده‌ام و تولیدم سالم است؛ هیچ نهاد مستقلی هم به‌صورت تخصصی بر این ارزیابیها نظارت ندارد.

استادتمام بیوتکنولوژی با اشاره به رویکرد احتیاطی دنیا در قبال محصولات تراریخته، گفت: این رویکرد احتیاطی به‌خاطر تجربیات تلخ استفاده بی‌محابا از تکنولوژی ــ خصوصاً تأثیرات مخرب «انقلاب سبز» ــ بوده است.

وی افزود: در جریان «انقلاب سبز» حشره‌کشها و آفت‌کشها پخش شد و دنیا هزینه‌های زیادی را بابت این انقلاب پرداخت کرد. بعدها دنیا فهمید که ممکن است این رویه سودهای زیادی ایجاد کند، ولی مخاطرات آن بیش از فایده‌هایش است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: در کشور تاکنون هیچ‌گونه ارزیابی خطر نظام‌مندی درباره محصولات تراریخته انجام نشده است و اساساً برخی زیرساختهای ارزیابی در کشور وجود ندارد.

وی تمامی تولیدات ــ از جمله پنبه و برنج تراریخته و سایر محصولات دستکاری شده ژنتیکی ــ را خلاف قانون دانست و خاطرنشان کرد: پرونده ارزیابی خطرات احتمالی محصولات تراریخته به‌صورت تخصصی در سال 1375 در سازمان حفاظت محیط زیست باز شد؛ اما ــ جز موارد ناچیز و غیرقابل قبول ــ تاکنون هیچ ارزیابی خطر قابل قبولی به این سازمان واصل نشده است.

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري تسنیم، تاریخ انتشار: 11 شهریور 1395، کد مطلب: 1175350 :www. tasnimnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین