پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۹۲۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۳
درباره شیوع ویروس کرونا گفته می‌شود که این بیماری تاثیرات دیرپایی بر جوانب مختلف زندگی بشر گذاشته و در واقع زندگی انسان را به دو دوره تقسیم کرده است. حالا اطلاعات جدیدی که منتشر شده ، می‌گوید که تاثیرات و عواقب کرونا منحصر به اثرات اقتصادی، سیاسی این بیماری نیست و کرونا شاخص‌های دیگر و متنوع‌تری را تحت تاثیر قرار داده است.

شعارسال: به گزارش بی‌بی‌سی؛ مایک تامسون گزارشگر این رسانه پرده از هشدار پلیس چند کشور مختلف برداشته که می‌گویند پرونده‌های مربوط به سوءاستفاده مجرمان و جنایتکاران جنسی در روز‌های کرونایی دنیا به حد نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است. در این گزارش آمده که پلیس کشور‌های مختلف دنیا از این که جنایتکاران جنسی در دوران کرونا از خانه‌نشینی کودکان سو استفاده کرده و آنان را در فضای مجازی هدف قرار داده‌اند، ابراز نگرانی کرده‌اند.

این گزارش که بر اساس اطلاعاتی تنظیم شده که حکایت از این می‌کنند که در روز‌های همه‌گیری، موتور‌های جستجوی اینترنتی ابزاری در خدمت مجرمان جنسی بوده‌اند؛ آماری را نقل کرده که طبق آن در فاصله زمانی ماه مارس تا ماه آوریل تصاویر آزار جنسی کودکان در اینترنت بیش از دو برابر مقدار معمول در بازه زمانی مشابه مورد جستجو قرار گرفته‌اند. پلیس هشدار داده که در این دو ماه بیش از چهار میلیون عکس آزار جنسی کودکان در اینترنت سرچ شده است. البته بخش التیام‌دهنده ماجرا آن‌جاست که مرکز آمریکایی کودکان گمشده و آزار دیده گفته که بخش اعظمی از این افزایش تنها و تنها به یک ویدیوی هولناک برمی‌گردد که در این مدت در سطح وسیعی دیده شده و در کانال‌ها و صفحات گوناگون به اشتراک گذاشته شده است.

تنها در یک ماه گذشته در انگلیس که قوانین سفت و سختی در این زمینه دارد و نهاد‌های قانونی حدود ۳۰۰ هزار نفر را به عنوان تهدید علیه کودکان تلقی می‌کنند، ۹ میلیون تلاش برای دسترسی به سایت‌های آزارجنسی کودکان ثبت شده است. این سایت‌ها قبلا توسط بنیاد نظارت بر اینترنت مسدود شده بودند، اما به گزارش مرکز خیریه ضد آزار جنسی کودکان که وظیفه‌اش گزارش این نوع سایت‌ها به کاربران سرویس‌های اینترنتی است، از زمان آغاز قرنطینه و خانه‌نشینی‌های کرونا مسدود شدن سایت‌هایی از این نوع ۸۹ درصد کاهش یافته است. کارشناسان بر این باورند که این کاهش به دلیل کاهش کارمندان این شرکت‌ها بوده است.

این آمار البته منحصر به انگلیس نیست و پلیس ملی اسپانیا نیز از افزایش بیست درصدی ویدیو‌های آزار کودکان در اینترنت در قیاس با روز‌های پیش از شیوع کرونا در این کشور خبر داده است. این امر در دانمارک هم نگران کننده بوده و پلیس این کشور از سه برابر شدن تلاش برای ورود به سایت‌های آزار جنسی کودکان در دوران قرنطینه کرونا گزارش داده است.

به عقیده کارشناسان حضور بیشتر کودکان در اینترنت و شبکه‌های ارتباط اجتماعی در روز‌های تعطیلی مدارس احتمال آزار جنسی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

بی‌بی‌سی در این مورد از کاتل دلانی از یوروپل یا همان پلیس اتحادیه اروپا نقل قول کرده که عقیده دارد خانه‌نشینی و انزوا و وقت‌گذرانی در اینترنت آسیب‌پذیری کودکان در برابر سواستفاده کنندگان جنسی را بیشتر می‌کند.

اینترنت تاریک

شاهد مثال افزایش آسیب‌پذیری کودکان، علاوه بر آمریکا و انگلیس و اسپانیا و دانمارک؛ گزارش‌های پلیس استرالیا نیز هست که گفته جستجوی تصاویر آزار کودکان در زمان قرنطینه ۸۶ درصد نسبت به سابق افزایش یافته است.

به گفته پل هودسون، فرمانده پلیس فدرال استرالیا شیوع کرونا فرصت خوبی برای هدف قرار دادن کودکان در اختیار مجرمان و آزارگران قرار داده است، حتی سایتی با بیش از هزار عضو وجود دارد که در زمینه استفاده از کرونا در جهت یافتن قربانیان کودک فعالیت می‌کند و چنان پرمخاطب و پرترافیک است که سیستم‌های بخش تاریک اینترنت را به هم می‌ریزد. منظور این فرمانده پلیس از بخش تاریک اینترنت یا همان وب تاریک شبکه‌هایی دور از دسترس عموم است که بیشتر در زمینه امور غیرقانونی فعالیت می‌کنند.

آزار جنسی در دنیای واقعی

گفته می‌شود بسیاری از ویدیو‌های آزار جنسی کودکان در فیلیپین به دست باند‌های تبه‌کار قاچاق ساخته می‌شوند. در این ویدیو‌ها کودکان جلوی دوربین مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند تا مشتریان غربی بابت تماشای این تصاویر پول بپردازند. در ماه‌های اخیر مقامات فیلیپین گفته‌اند این تجارت در روز‌های همه‌گیری افزایش محسوس و دو برابری داشته و از ۵۹ هزار در ماه فوریه به ۱۰۱ هزار در ماه مارس که زمان آغاز محدودیت‌های کرونایی است، افزایش یافته است.

سازمان عدالت بین‌المللی که در فیلیپین فعالیت می‌کند، صحبت از میانگین سنی کودکان نجات یافته از دست باند‌های تبه‌کار می‌کند که ۱۲ سال است. حتی در یک مورد از قربانی شدن یک نوزاد کمتر از سه ماهه نیز سخن به میان آمده است. چندی پیش پلیس فیلیپین گزارش داد که با تعقیب یک باند تبهکار سه کودک حدودا ۶ ساله را نجات داده که احتمال می‌رود ازشان در فیلم‌های ویدیویی سو استفاده شده باشد. به گزارش سازمان عدالت بین‌المللی یا سازمان آی‌جی‌ام بیش از دو سوم سوء‌استفاده‌کنندگان جنسی یا والدین کودکان هستند و یا خویشاوندی نزدیک با آن‌ها دارند.

در فیلیپین برای آزار جنسی کودکان مجازات حبس ابد اعمال می‌شود، و حالا افزایش موارد سو استفاده برخی از قانون‌گذاران را واداشته طرح افزایش مجازات به اعدام را به مجلس ببرند.

شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت شفقنا، تاریخ انتشار: 13 خرداد ۱۳۹۹، کدخبر: 952144، www.shafaqna.com .
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین