پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۴۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹
حسینعلی امیری گفت: موضوعی که سبب تأخیر در تقدیم لوایح به مجلس می‌شود، ناظر بر عملکرد دولت نیست. بلکه نکته اصلی تسهیل در فرآیند تقدیم طرح‌ها در مجلس است.
شعار سال: شناخت اولویت‌های کشور، اهتمام به قانون‌گذاری کارشناسانه، پرهیز از حواشی زیان‌بار، پاسخ مثبت به رویکرد تعاملی دولت و تصویب تفکیک وزارت صمت برای تشکیل وزارت بازرگانی، انتظارات دولت از مجلس یازدهم است.

این‌ها را حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری بیان کرده است.
امیری با اشاره به تقاضای دولت برای ادامه بررسی ۶۷ لایحه معوق مانده از مجلس دهم، گفت: پس از رهنمودهای مقام معظم رهبری در سخنرانی روز یکشنبه مورخ ۲۲ تیرماه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تأکید معظم‌له بر اولویت مسائل اشتغال و تولید و مسکن و جمعیت‌آوری، این معاونت علاوه بر درخواست ادامه بررسی برای لوایح، طی فهرستی جداگانه لوایح مرتبط با محورهای موردنظر ایشان مشتمل بر عناوین ۲۵ لایحه را احصا و از مجلس شورای اسلامی درخواست تسریع در بررسی آن‌ها را کرده و ضمناً ۴ لایحه دوفوریتی در این راستا به مجلس تقدیم شده است که ان‌شاءالله مجلس بررسی لوایح را در اولویت کاری خود قرار خواهد داد.

امیری درباره رویکرد طرح محوری در مجالس و اینکه گفته می‌شود دولت معطوف به مشکلات روز سر موقع لایحه نمی‌دهد، توضیح داد: موضوعی که سبب تأخیر در تقدیم لوایح به مجلس می‌شود ناظر بر عملکرد دولت نیست. بلکه نکته اصلی تسهیل در فرآیند تقدیم طرح‌ها در مجلس است. بدین معنا هر طرحی که واجد ۱۵ امضا از سوی نمایندگان باشد بدون آن‌که در مرجع خاصی بررسی شود در مجلس اعلام وصول می‌شود. لکن در خصوص لوایح فرآیند تدوین، طولانی‌تر است. بدین معنا که پس از اعلام نیاز دستگاه پیشنهاددهنده، لایحه موردنظر در کمیسیون‌های اصلی و فرعی ذی‌ربط دولت نیازسنجی و بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: گاهی به دلیل لزوم بررسی دقیق کارشناسی و حضور کارشناسان متعدد اجرایی ذی‌ربط در کمیسیون‌های یادشده، تصویب آن‌ها به طول می‌انجامد و مؤید امر فوق مقایسه تعداد طرح‌ها و لوایح رد شده از سوی کمیسیون‌ها و صحن علنی مجلس است. کما اینکه در مجلس دهم حدود ۱۶ درصد از کل تعداد طرح‌های نمایندگان تبدیل به قانون شده‌اند درحالی‌که این آمار برای لوایح نزدیک به پنجاه‌درصد است آن‌هم در شرایطی که بسیاری از لوایح دولت به دلیل ضیق وقت موردبررسی قرار نگرفت. معاون رئیس‌جمهوری تأکید کرد: با توجه به اینکه ضعف و قوت قوانین در مسیر اجرا مشخص می‌شود و همچنین به دلیل لزوم حضور کارشناسان مجرب و مطلع در بدنه دستگاه اجرایی کشور، معمولاً لوایح نسبت به طرح‌ها از غنای کارشناسی بیشتری برخوردارند و این مختص کشور ما نیست. در همه جای دنیا همین‌طور است. لذا اصل بر محوریت لایحه قرار داده می‌شود تا طرح.

امیری درباره چرایی اصرار دولت به تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی هم گفت: از ابتدای دولت دوازدهم رئیس‌جمهوری به دنبال تفکیک بودند و لوایحی به مجلس ارائه شد که به تصویب نرسید. طرحی نیز که از سوی نمایندگان تهیه شد فعلاً به جهت ایراد شورای نگهبان به تبصره ۱ آن در مجلس است. امروز مشخص‌شده که اگر وزارت بازرگانی داشتیم که متولی بخش بازرگانی و تنظیم بازار بود و حقوق مصرف‌کننده در آن وزارتخانه پیگیری می‌شد وضعمان از امروز خیلی بهتر بود.
 
الآن بخش بازرگانی ما در وزارتخانه‌های متعدد پراکنده است لذا تشکیل وزارت بازرگانی یکی از اولویت‌های رئیس‌جمهوری است و قطعاً اگر تشکیل شود این پراکندگی‌ها جمع می‌شود و مدیریت بهتری انجام خواهد گرفت. حقوق مصرف‌کننده رعایت شده و تنظیم بازار نیز انجام می‌شود و بسیاری از نابسامانی‌هایی که بعضاً در مورد توزیع مواد غذایی با آن‌ها مواجه بودیم حل خواهد شد. این عضو کابینه درباره رویکرد دولت به مجلس یازدهم هم افزود: سیاست دولت دوازدهم و تأکید رئیس‌جمهوری محترم تعامل با مجلس یازدهم است و از هر طرحی که منجر به تمایل و همکاری هرچه بیشتر دولت و مجلس در راستای خدمت بیشتر به مردم شود، استقبال می‌کنیم. دولت همواره از راهکارهای عملی که منجر به تعامل با مجلس شورای اسلامی شود استقبال می‌کند زیرا معتقد است همدلی و همکاری بستری برای ایجاد اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی و امیدآفرینی در جامعه است.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که از مجلس یازدهم انتظار می‌رود و در پیام رهبری هم بر آن تأکید شده، شناخت اولویت‌های کشور و اهتمام به قانون‌گذاری کارشناسانه و پرهیز از حواشی زیان‌بار است. امیری تأکید کرد: اعضای دولت از هرگونه طرحی که متضمن حل مشکلات کشور در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است و به تصویب اکثر نمایندگان محترم مجلس می‌رسد استقبال کرده و اجرای آن‌ها را تضمین می‌کند. دولت متعاقباً ضمن اعلام فهرست لوایح اولویت‌دار به مجلس که تصویب آن‌ها می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور ازجمله تولید، توزیع و کنترل باشد از مجلس درخواست کرد با رفع ایراد شورای نگهبان، طرح تشکیل وزارت بازرگانی را هم به تصویب برساند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری اعتماد آنلاین، تاریخ انتشار: 27 مرداد 1399، کد خبر: 426748، www. etemadonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین