پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۷۰۳۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۴
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی معتقد است، برای تغییر برخی از گزاره‌های مرتبط با زنان گاهی باید ۴۰ سال تلاش کرد. در مجلسی که اکثریت مطلق آن را مردان تشکیل می‌دهند، تلاش برای تغییر مفهوم رجل مذهبی سیاسی کاری بسیار دشوار است.

شعار سال: هاجر چنارانی نماینده اصولگرای مجلس یازدهم با ابراز تاسف از نگاه‌های نابرابر به زنان برای حضور در در عرصه سیاسی کشور می‌گوید: در مجلسی که اکثریت مطلق آن را مردان تشکیل می‌دهند، تلاش برای تغییر مفهوم رجل مذهبی سیاسی کاری بسیار دشوار است.

او در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان امیدوار بود در سال ۱۴۰۰ یک کاندیدای زن در عرصه انتخابات حضور پیدا کند؟، اظهار داشت: مطالبه حضور زنان در عرصه انتخابات به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری را نباید یک بحث فمینیستی تلقی کرد، بلکه این موضوع خواسته نیمی از افراد جامعه است.

وی افزود: اگر انتظار داریم که زنان جامعه در مسائل سیاسی مشارکت جدی داشته باشند، باید زمینه حضور آنها را فراهم بیاورم. متاسفانه شاهد هستیم که حتی نگاه نابرابر نسبت به زنان برای حضور در عرصه سیاسی در فضای پارلمان نیز وجود دارد.

یک زن برای حضور مجلس باید چندین برابر مردان تلاش کند

 

در جمع 94 درصدی مردان، آیا قانون رجل سیاسی به نفع زنان تغییر می‌کند؟

 

چنارانی با مقایسه حضور زنان در پارلمان برخی از کشورها، گفت: در برخی از کشورهای جهان و حتی منطقه برای حضور زنان در پارلمان سهم قابل ملاحظه در حد ۲۰ تا ۲۵ درصد قائل می‌شوند، اما متاسفانه شاهد هستیم که در کشور ما یک زن باید چندین برابر مردان تلاش کند تا مجال حضور در نهاد قانونگذاری را پیدا کند.

وی تصریح کرد: با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز زنان جامعه باید برای گرفتن حق مساوی در عرصه سیاسی با مردان رقابت کنند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نباید در بحث رجل سیاسی، معنای «رجل» به مردان محدود شود، بلکه باید مفهوم «فرد» در نظر گرفته شود. البته مواضع اخیر سخنگوی شورای نگهبان در خصوص امکان حضور بانوان در عرصه انتخابات ریاست جمهوری جای تقدیر دارد و در همین راستا نیز باید مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط با رجل سیاسی را اصلاح کند.

وی تصریح کرد: در مجلس کنونی تنها ۶ درصد از نمایندگان خانم هستند که همین تعداد نیز نسبت به ادوار گذشته بهتر شده است. آیا می‎‌توان از مجلسی که ۹۴ درصد از آن را مردان تشکیل می‌دهند، انتظار داشت برای تغییر مفهوم رجل سیاسی تلاش کند؟

چنارانی در مواجهه با این پرسش که آیا در میان بانوان کشور، کسانی وجود دارند که قابلیت کاندیداتوری و حتی ریاست جمهوری را داشته باشند؟، بیان داشت: همانطور که در کشور مردان شایسته بسیار زیادی وجود دارند، به همان میزان بانوان شایسته نیز وجود دارند. شاهد این مدعی نیز زنانی هستند که حتی خود را در عرصه اجتهاد دینی معرفی کرده‌اند، پس می‌توان امیدوار بود بخش دیگری از زنان نیز در بالترین عرصه سیاسی موفق ظاهر شوند.

 

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرآنلاین، تاریخ خبر: ۲۹ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۴۳۳۷۲۱،   www.khabaronline.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
0
0
فکر نکنم به این زودی ها جامعه جنسیت زده ما پذیرش حضور زنان دراین عرصه مهم و بزرگ را داشته باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
0
0
واقعا خیلی سخت میشه تا این موضوع به واقعیت بپیونده و اگر هم این موضوع رخ داد خیلی از ردان برای اینکه زنان ریاست رو نگیرن میان رای میدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
0
0
من هم مثل دوست عزیزمون بعید میدونم اما این نگاه بدبینانه به مرد ها اصلا خوب نیستا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
0
0
از قدیم گفتن به کمیت نیست به کیفیته! زن ها هم همیشه کیفیت بیشتری داشتن تو اقدام و عمل!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
0
0
اين خانم هم كوري خوبي خونده ها! ميگه كيفيت مهم تر از كميته:)) امان از دست اين زن ها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین