پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۱۰۵۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۲
هرچند گازرسانی به روستا‌های کشور ادامه دارد، اما هنوز هستند روستا‌هایی که از این نعمت بی بهره اند. استان مرکزی نیز از این مقوله مستثنی نیست.
شعار سال: چنین موضوعی در استانی که شاهراه اصلی انتقال گاز در کشور است، ذهن‌ها را به این سمت و سو می‌کشاند که چرا هنوز هم مناطقی در استان مرکزی باید وجود داشته باشند که از گاز طبیعی برخودار نباشند.

۴۲ روستا هیچ‌گاه امکان گازرسانی ندارند
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی گفت: در استان مرکزی تمامی ۳۴ شهر در ۱۲ شهرستان گازرسانی شده اند و صددرصد خانوار‌های شهری تحت پوشش گاز طبیعی هستند. همچنین حدود ۹۹ درصد خانوار روستایی نیز با گازرسانی به بیش از ۱۰۰۵ روستا در سطح شهرستان‌های استان گازرسانی شده اند و از گاز طبیعی برخوردار هستند. با این تفاسیر یک استان سبز محسوب می‌شویم و در زمینه گازرسانی به شهر‌ها و روستا‌ها پیشرو هستیم. همچنین در سال جاری ۱۰ روستا در شهرستان تفرش در دستور کار گازرسانی قرار گرفته اند که فرایند‌های انتقال گاز به این روستا‌ها در مسیر عملیات اجرایی است و با گازرسانی به این روستا‌ها حدود ۲۰۰ خانوار تحت پوشش گازرسانی قرار می‌گیرند.
محمدرضا سمیعی با بیان اینکه تعداد ۱۰۳۸ خانوار در استان برخی از مناطق محروم و دورافتاده استان مرکزی شامل شهرستان‌های ساوه، زرندیه و تفرش از گاز طبیعی برخوردار نیستند، افزود: حدود ۱۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان‌های ساوه، زرندیه و تفرش باقی مانده اند که به دلایلی از جمله صعب العبور بودن، عدم امکان فنی گازرسانی، بالا بودن هزینه‌های گازرسانی و سرانه انشعاب، هنوز از گاز طبیعی برخودار نیستند. در این راستا ابتدا باید زیرساخت‌های دسترسی به این روستا‌ها ایجاد شود تا بتوان امکانات فنی را برای گازرسانی به این مناطق منتقل کرد، چرا که هزینه‌های جاده سازی و برداشتن کوه و همچنین هزینه‌های ترانشه برداری برای حفاری به دلیل قرار داشتن این روستا‌ها در مسیر‌های کوهستانی و صعب العبور، بسیار بالا است. تمامی این ۱۹ روستا در لیست گازرسانی قرار دارند، به شرط آنکه منابع مالی و بودجه لازم برای فرایند گازرسانی به این روستا‌ها تأمین شود. البته فرآیند‌های طراحی برای گازرسانی به این ۱۹ روستا انجام شده و در انتظار تأمین منابع مالی و بودجه هستیم.

او ادامه داد: برخی از روستا‌های زیر ۲۰ خانوار که در مسیر گازرسانی به روستا‌های دیگر قرار گرفته اند، گازرسانی می‌شوند.
 
کما اینکه در استان مرکزی بسیاری از روستا‌های زیر ۲۰ خانوار وجود دارد که گازرسانی شده اند و این اقدام به این دلیل بوده که این روستا‌ها در مسیر گازرسانی قرار داشتند و فاصله آن‌ها از خطوط گازرسانی بسیار کم بوده است. روستا‌هایی که باقی مانده‌اند، مسیر‌های دسترسی آن‌ها طولانی است و فاصله بسیاری با شبکه‌های اصلی گازرسانی دارند و مضاف بر این صعب العبور نیز هستند؛ بنابراین امکان گازرسانی به این روستا‌ها وجود ندارد، چرا که سرانه انشعاب گازرسانی به این روستا بالا می‌رود و هزینه‌های بسیار سنگینی را شامل می‌شود. در حال حاضر ۴۲ روستای زیر ۲۰ خانوار در استان مرکزی وجود دارد که به دلیل اینکه تعداد خانوار‌های آن‌ها پایین است و همچنین در مسیر گازرسانی قرار ندارند، هیچگاه امکان گازرسانی به این روستا‌ها وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی اظهار داشت: قرار داشتن استان مرکزی در شاهراه انتقال گاز کشور، دلیلی بر این امر نیست که تمامی روستا‌های دورافتاده نیز گازرسانی شوند. شاهراه خطوط انتقال اصلی کشور از استان مرکزی عبور می‌کند و ارتباطی با گازرسانی به تمامی روستا‌ها ندارند. حجم گاز کم نیست و کمبود گاز نداریم، اما امکان انتقال گاز و عملیات گازرسانی به چنین روستا‌هایی بنابر دلایلی که گفته شد، یک مقدار دشوار است. به همین دلیل است که هنوز این روستا‌ها در دستور کار گازرسانی قرار نگرفته اند. موضوع عدم امکان گازرسانی به روستا‌هایی که شرایط آن‌ها دشوار است، تنها مختص به استان مرکزی نیست و در تمامی کشور چنین رخدادی وجود دارد.
سمیعی با تأکید بر اینکه تسهیلات گازرسانی را شرکت گاز نباید تأمین کند، تسهیلات این فرایند در سطح کلان کشور بایستی پیش بینی شود و فرایند‌های گازرسانی هزینه‌ای برای خانوار‌ها در پی ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر هیچگونه کمبود گاز طبیعی در استان نداریم و در سطح کشور حجم تولید گاز طبیعی ثابت است. در فصول گرم سال هنگامی که مصارف خانگی کاهش پیدا می‌کند، گاز را می‌توانیم به بخش صنعتی تخصیص دهیم. اما در فصول سرد سال با توجه به اینکه اولویت گازرسانی بخش خانگی است، تأمین گاز در این بخش بسیار مهم است؛ بنابراین و با توجه به بالا رفتن مصرف در بخش خانگی، به ناچار مجبور می‌شویم مصرف صنایع را محدود کنیم.

کمبودی در راستای فرآورده‌های نفتی نداریم
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه استان مرکزی گفت: سوخت LPG تنها برای انجام پخت و پز به خانوار‌هایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند، تعلق می‌گیرد. برای انجام فرایند‌های گرمایشی این خانوار‌ها نیز نفت سفید در بین آن‌ها توزیع می‌شود. در این راستا از طریق زیرساخت‌هایی که دولت به صورت الکترونیکی ایجاد کرده نفت سفید در اختیار این خانوار‌ها قرار می‌گیرد. به این ترتیب مشکل خاصی برای گرمایش این خانوار‌ها وجود ندارد. سهمیه ماهانه LPG برای هر خانوار ۴ سلیندر ۱۱ کیلوگرمی است که در مجموع برای هر خانوار ۴۴ کیلوگرم LPG در هر ماه در نظر گرفته می‌شود و سهمیه ماهانه نفت سفید برای هر خانوار نیز ۴۰۰ لیتر در نظر گرفته شده است.
سعید جمشیدی افزود: بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمی‌توانیم حتی یک لیتر از فرآورده‌های نفتی را خارج از این سامانه توزیع کنیم؛ بنابراین برای دریافت LPG و نفت سفید ثبت نام در سامانه صدف یک الزام است و خانوار‌هایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند با ثبت نام در سامانه صدف در لیست دریافت LPG و نفت سفید قرار می‌گیرند. در حال حاضر تمامی خانوار‌هایی که گاز طبیعی ندارند، شناسایی شدند و در لیست توزیع دریافت LPG و نفت سفید قرار گرفته اند. کمبودی به لحاظ LPG، نفت سفید و نفت گاز وجود ندارد و به اندازه کافی برای خانوار‌هایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند، این فرآورده‌های نفتی در دسترس قرار دارد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۲۰۴۴۵، www.ilna.news
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۷
0
0
ادعای آبادانی پس چیست؟ چرا روستاها از حداقل امکانات زندگی برخوردار نیستند؟
ناشناس
Netherlands
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
0
0
این تازه استان مرکزی هست بریم ببینیم روستاهای جنوب کشورمون چه وضعیت اسف باری دارن
ناشناس
Netherlands
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
0
0
چرا باید وضعیت معیشتی روستاهامون این همه بهم ریخته و داغون باشه؟ چه گناهی کردن ملت؟
ناشناس
Netherlands
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
0
0
استان مرکزی رو فکر میکردم خیلی تامین تر از اینی که الان شنیدم باشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین