پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۴۷۱۳
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۷
عمان که توسط سلطان قابوس تا زمان مرگش در سال گذشته به مدت نیم قرن اداره می‌شد، اکنون یک وارث ۳۰ ساله دارد.
شعار سال: عمان که توسط سلطان قابوس تا زمان مرگش در سال گذشته به مدت نیم قرن اداره می‌شد، اکنون یک وارث ۳۰ ساله دارد که بخشی از نسل جدید خاندان سلطنتی جوان قدرتمند خلیج فارس است.

در جریان تغییرات کابینه در اوت ۲۰۲۰، «ذی یزن بن هیثم آل سعید» پسر بزرگ سلطان عمان به عنوان وزیر فرهنگ، ورزش و جوانان منصوب شد و جوان‌ترین عضو کابینه محسوب می‌شود.

در پی انتصاب او به مقام وزارت، رسانه‌های عمانی حضورها، سخنرانی‌ها و دیدار‌های شاهزاده با شخصیت‌های منطقه‌ای و جهانی را برجسته کرده اند، رویه‌ای که به گمان بعضی‌ها نشانه آماده کردن او برای مقام ولیعهدی بود.

در منطقه‌ای که مدت‌ها تحت سلطه امیران و پادشاهان پیر بود، ظهور ولیعهد‌های جوان هیجان زیادی را در میان جمعیت جوان در کشور‌های حاشیه خلیج فارس ایجاد می‌کند.

نقش آن‌ها به برنامه‌های جاه طلبانه اصلاحات مربوط می‌شود که برای از بین بردن وابستگی آن‌ها به نفت و ایجاد اقتصاد متنوع با فرصت‌های شغلی بیشتر طراحی شده است.

ذی یزن بن هیثم آل سعید جوان ۳۰ ساله‌ای است که به عنوان وزیر فرهنگ، ورزش و جوانان منصوب شده و جوانترین عضو کابینه محسوب می‌شود.

حال «هیثم بن طارق» سلطان عمان و پدر ذی یزن، با صدور فرمانی قانون اساسی این کشور را تغییر داده و برای نخستین بار در تاریخ این کشور رویه‌ای مشخص برای انتصاب ولیعهد تعیین کرده است؛ قبایی که برای پسر بزرگش دوخته شده است.

این تغییرات قانون اساسی روز ۱۱ ژانویه اعلام عمومی شد و صراحتا مشخص می‌کند که اختیار قدرت از سلطان به بزرگترین پسرش، و سپس به بزرگترین پسر این پسر منتقل خواهد شد.
 
نخستین ولیعهد در تاریخ عمان کیست؟

ذی یزن با وجود سن نسبتا کم اش تجربه سیاسی قابل توجهی دارد. او که فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه آکسفورد است که در سال ۲۰۱۳ وارد وزارت خارجه شد و تا سال ۲۰۲۰ دبیر دوم سفارت عمان در لندن بود. او در اوت ۲۰۲۰ به درخواست پدرش به کشور بازگشت.

«النا دلوزیر» یکی از اعضای موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک به خبرگزاری فرانسه گفت: «اشتیاق واقعی به رهبری ۳۰ ساله‌ها در چندین کشور از جمله همسایگان عمان یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی وجود دارد.»

وی افزود: «حتی اگر آن شخص رهبر ارشد نباشد، داشتن جوانی در سمت‌های ارشد این امید را به وجود می‌آورد که خواسته‌های جوانان در سیاست گذاری اعمال می‌شود.»

ذی یزن بن هیثم همزمان با روز جوان در عمان گفت که وزارتخانه تحت امرش تلاش خواهد کرد «نسلی از جوانان متفکر، تحلیلگر و خلاق» ایجاد کند، و قول داد که وزارتخانه در عین حال «ساز و کار لازم برای شنیدن صدای جوانان و پیگیری نظراتشان را فراهم خواهد کرد تا شراکتی واقعی در برنامه ریزی برای آینده ایفا کنند.»
 
نخستین ولیعهد در تاریخ عمان کیست؟

او در سخنرانی دیگری نیز که در همان ماه به مناسبت روز زن در عمان ایراد کرد گفت: «ما بار دیگر با صراحت اعلام می‌کنیم که از صمیم قلب دوست داریم از زنان عمانی در مسیر رسیدن به آرزوهایشان حمایت کنیم و تلاش خواهیم کرد تا از تمامی ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف مورد نظر استفاده کنیم.»

در دسامبر ۲۰۲۰، عمان میزبان جلسه شورای المپیک آسیا بود که به منظور انتخاب کشور میزبان بازی‌های آسیایی ۲۰۳۰ برگزار می‌شد. قطر و عربستان سعودی برای میزبانی این بازی‌ها با یکدیگر رقابت داشتند. این جلسه در حال برگزار شد که مذاکراتی برای پایان دادن به اختلافات قطر و برخی از کشور‌های همسایه اش در جریان بود.

ذی یزن هنگام سخنرانی در این جلسه گفت که «رویداد‌ها و رقابت‌های ورزشی ابزاری است برای شیوع فرهنگ دوستی و درک متقابل میان ساکنان این قاره، و ایجاد پایه‌های صلح و دوستی در جهان.»

«بادر السیف» استادیار دانشگاه کویت و همکار مرکز کارنگی خاورمیانه گفت: ذی یزن مانند پدرش آنگلوفیل (طرفدار و دوستدار انگلیس) است.

سیف در توئیتی نوشت: «سلطان هیثم با انتخاب پسر بزرگ خود به عنوان ولیعهد، عاقلانه طرف اکثر مردم خود را گرفته است. جوانان تقریبا نیمی از جمعیت عمانی‌ها را تشکیل می‌دهند.»

در حالی که رسانه‌های رسمی ذی یزن را به عنوان وارث معرفی نکردند، در یک فرمان سلطنتی که در ۱۲ ژانویه صادر شد، حاکمیت اکنون خواه ناخواه «از سلطان به پسر بزرگش» منتقل می‌شود.

به گفته «مارک سیورز» سفیر سابق آمریکا در عمان خط جانشینی در عمان «بنابراین از این پس قابل پیش بینی خواهد شد و بی ثباتی‌ای که می‌تواند منجر به ناآرامی شود، کمتر احتمال خواهد داشت.»

سلطان قابوس ۲۰ دی ۱۳۹۸ در ۷۹ سالگی درگذشت و هیثم، که سال‌ها وزیر میراث و فرهنگ عمان بود، جانشین او شد. سلطان قابوس، که ۴۹ سال در رأس قدرت در این کشور کوچک و ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس بود، فرزندی نداشت. به همین دلیل «اسعد، هیثم و شهاب» عموزاده‌های سلطان قابوس، در صف جانشینی او بودند، که در نهایت هیثم معرفی شد. قابوس که از طریق سرنگون کردن پدرش به قدرت رسیده بود، در یک پاکت در بسته وصیت کرده بود هیثم جانشینش شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از اقتصادنیوز، تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۳۸۸۷۴۸، www.eghtesadnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین