شعارسال: سهم بالایی از زیباسازی شهری را فضای سبز به خود اختصاص داده است، گیاهان و درختانی که حکم ریه شهرها را دارند و هوای نه چندان سالم کلان شهرها را برای تنفس دوباره آماده می کنند، از همین رو ضرورت وجود فضای سبز برای تلطیف فضا بر کسی پوشیده نیست، به همین خاطر حفظ و نگه داری گیاهان یکی از الویت های شهرداری بوده است.
اما در این میان آبیاری فضای سبز از طریق آب شرب و یا آب های زیرزمینی یکی از چالش هاش مهم میان شهرداری و متولیان آب کشور بوده که نباید آب شرب که با هزینه و دقت بالا برای آشامیدن تهیه شده با آبیاری فضای سبز به راحتی به فاضلاب تبدیل شود و یا به دلیل افت سطح آب زیرزمینی برداشت غیر منطقی از این منابع آبی داشت.
خسرو ارتقایی مدیرعامل آب منطقه ای تهران درآخرین اظهارات خود خبر از برداشت 70 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی به صورت غیرمجاز از سوی شهرداری ها داد و گفت: در حال حاضر از 200 میلیون مترمکعب برداشت از سفرههای آب زیرزمینی تنها 130 میلیون مترمکعب آن مجاز است.
محمدحسین بازگیر رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در این خصوص گفت: متاسفانه شهرداری برای آبیاری فضای سبز سر شیلنگ خود را به دست تعدادی اتباع خارجی داده که هیچ آموزشی ندیده اند و دلی برای هدر رفت آب نمی سوزانند و ما روزانه با شکایت کثیری از مردم در این باره مواجه هستیم.
بر همین اساس در شورای عالی آب مصوباتی برای جلوگیری از آبیاری فضای سبز توسط آب شرب تصویب شده و تکلیفی بر عهده شهرداری قرار داده تا آب مربوط به آبیاری از آب شرب جدا کند.
کارشناسان این حوزه راهکارهایی همانند استفاده از پساب تصفیه شده با کیفیت مناسب برای آبیاری فضای سبز، تغییر تعرفه آب برای شهرداری ها، استفاده از روش های نوین آبیاری، آبیاری فضای سبز در ساعات ابتدایی و انتهایی روز برای حداقل رساندن تبخیر و استفاده از گیاهان کم آب بر را برای جلوگیری از هدر رفت آب پیشنهاد کرده اند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری میزان ، تاریخ انتشار خبر 26 مهر 1395، کدمطلب: 232187 ،www.mizanonline.ir