شعار سال: در پی دریافت گزارشی از حضور جمعی از مردم روستای کُلَر از توابع شهرستان گناوه در فرمانداری این شهرستان بهخاطر بیآبی، پیگیر موضوع از مردم و مسؤولین مربوط شدیم که ماحصل این پیگیری گفتگو با دو تن از اهالی روستا، بخشدار مرکزی گناوه، رئیس اداره آب شهرستان گناوه و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بود.
روستای کلر در فاصله ۴۰ کیلومتری از شهر گناوه واقع شده و جمعیتی در حدود ۵۰ خانوار ساکن دارد که شغل برخی از اهالی این روستا دامپروری و چیزی در حدود ۲۵۰۰ رأس دام نیز دارند.
به گفته یکی از اهالی کلر، روستاهای نزدیک به کلر مشکلی در تأمین آب نداشته و بیان کرد که اگر دلیل این بحران کمآبی ناشی از کاهش بارندگی است، باید برای همه باشد و تبعیضی در توزیع عادلانه آب رخ ندهد.
بیمحلی به گلایههای روستاییان
رییس شورای اسلامی کلر اظهار داشت: وضعیت آب در روستا سهمیهبندی بوده و در طول روز در حدود چهار ساعت از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر آب در اختیار اهالی قرار میگرفت ولی از اواسط فروردینماه سال جاری این سهمیه با کاهش مواجه شد و گاهاً در ساعات تعیین شده نیز توزیع نمیشد.
وی افزود: در پیگیری این مشکل با مسئولین مربوط تماس برقرار و با اطلاع خواستار بررسی و حل کمآبی شده بودیم ولی متأسفانه اقدام مناسبی انجام نشده بود تا اینکه مردم خودشان تصمیم به حضور در فرمانداری و گفتوگو با مسؤولین گرفتند.
احمدی ادامه داد: پس از حضور در فرمانداری بعد از گذشت قریب به سه ساعت از حضور جمعی از اهالی، خانم دشتی بخشدار گناوه در بین اهالی حضور پیدا کرد و با گفتگوی تلفنی با رئیس اداره آب شهرستان خواستار حل موضوع دراسرعوقت شد.
پیگیری روستاییان و ورود مسؤولان
دشتی بخشدار گناوه اظهار داشت: در پی اطلاع از این مشکل با دهیار روستا صحبت کرده و قصد داشتم در دوشنبه جاری در روستا حضور یافته و موضوع را از نزدیک بررسی و پیگیر حل آن شوم که مردم روز شنبه در فرمانداری حضور پیدا کردند.
وی در رابطه با تأخیر در حضور بین مردم در فرمانداری توضیح داد: در جلسه ستاد بحران شرکت داشتم و بعد از جلسه سریعاً با حضور در بین اهالی و گفتوگو با مسؤول آب شهرستان خواستار حضور فوری وی در روستا و بررسی موضوع شدم.
بخشدار: دامپروری و باغ ویلا عامل کمآبی
دشتی در ارتباط با دلایل این کمآبی بیان کرد: با توجه به اینکه این روستا و روستاهای اطراف از مناطق قطب دامپروری شهرستان هستند و با گسترش بیماری کرونا و رکود و تعطیلی برخی کسبوکارهای ناشی از کرونا در بین برخی از کسبه (دستفروشان، و برخی کارگران بازار) افرادی از روستا که در گناوه شاغل شده بودند قبلاً در روستا ساکن بوده و به امر دامپروری مشغول بودند و بعد از کرونا که دچار مشکل بیکاری شدند دوباره به شغل دامداری خود بازگشته و این امر باعث افزایش تعداد دام و به تبع نیاز به آب شرب برای دام شده است که با توجه به فصل گرما و نیاز بیشتر مردم همجهت شرب و هم نیاز دام، مدتی است روستاییان عزیز دچار مشکل هستند.
بخشدار گناوه تصریح کرد: معضل دیگری که بر این بیآبی دامن زده، معضل خانه باغهای غیرمجاز ساخته شده در روستا و برخی مناطق دیگر شهرستان و مصرف غیرمجاز آب شرب است.
کامیون تامین آب وارد روستا میشود
این مقام مسؤول ابراز کرد: برای حل مشکل آب شرب دامداران عزیز با رایزنیهای انجام شده قول یک دستگاه کامیون جهت تأمین آبگرفته شده که در حال انجام مراحل اداری است و تا دوهفته آینده هم مشکل آب شرب روستا و هم تأمین آب برای دامداران این روستا حل خواهد شد.
تا ۱۰ روز آینده مشکل آب روستا حل میشود
محمدی رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان گناوه اظهار داشت: سهمیه آب روستا در طول روز از ساعت ۶ الی ۱۳ بوده و در حدود ۸۰ انشعاب در روستا وجود دارد.
وی گفت: در فصل گرما نیز دو ساعت به این زمان افزوده شده که به علت اینکه تعدادی دامدار در این روستا هستند و نیاز به آب برای دامها وجود دارد این نیاز افزایش پیدا کرده و باعث بهوجودآمدن مشکلاتی در توزیع آب شده است.
رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان گناوه تأکید کرد: بعدازظهر روز یکشنبه برای بررسی میدانی موضوع در روستا حضور یافته و پس از بررسی لازم نهایتاً ۱۰ روز آینده مشکل آب این روستا برطرف خواهد شد و در طی این مدت نیز با همکاری شرکت نفت اقدام به توزیع آب سیار توسط کامیون خواهد شد.
محمدی افزود: تأمین آب برای دام جزو وظایف شرکت آب و فاضلاب نیست و در حیطه وظایف جهاد کشاورزی است و مسؤولیت ما تأمین آب شرب برای ساکنین میباشد همچنین تاکنون نیز برای جلوگیری از ایجاد مشکل تلاش کرده آب موردنیاز دامداران روستا را نیز تأمین کنیم.
در همین راستا به سراغ تخم افشان رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گناوه رفتیم و موضوع آب برای دامها را مطرح کردیم.
آب برای دامداران نصف قیمت شد
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گناوه گفت: اولین استعلام برای صدور مجوز دامداری، استعلام از شرکت آب منطقهای و آب و فاضلاب جهت تأمین آب دامداران است که متقاضی دامداری در صورت موافقت این دو شرکت در تأمین آب موردنیاز اقدام به طیکردن مراحل دیگر میکند و یا در صورت نظر منفی این دو مجموعه در تأمین آب موردنیاز دامها، متقاضی با سپردن تعهد مبنیبر اینکه شخص بهصورت آزاد اقدام به تهیه آب نموده و مسؤولیتی متوجه این دو اداره در تأمین آب مورد نیاز نیست، موافقت ضمنی برای استعلام را از این دو شرکت گرفته و برای طی مراحل دیگر در اختیار جهاد کشاورزی قرار میدهد.
وی عنوان کرد: جهاد هیچ مسؤولیتی در قبال تأمین آب دامها ندارد ولی با توجه به هزینه بالای خرید آب بهصورت آزاد که با نرخی تقریبی هر مترمکعبی ۲۱ هزار تومان میباشد با رایزنیهای صورتگرفته با برخی ادارات این مبلغ را برای دامداران به ۹ هزار تومان کاهش دادهایم تا ضرری متوجه آنان نشود و کمکی به تولید و اشتغال شده باشد.
اختلاف نظر بین مسؤولان
به گزارش فارس، یکی از نکات اختلافی در صحبتهای نماینده مردم روستا و مسؤول اداره آب اختصاص میزان آب تعیین شده به روستا و زمان سهمیهبندی بود، طوری که رئیس شورا بیان میکرد، میزان سهمیه کامل اختصاص پیدا نمیکند و رئیس آب و فاضلاب بیان داشت ما حتی بیش از میزان تعیین شده اختصاص دادهایم.
نصب کنتور، راه حل اختلاف
راه حل این اختلاف، نصب کنتور اختصاصی در ورودی روستا است که میتواند تأییدی بر گفتهها و ادعاها باشد و همینطور شفافیت در ساعت توزیع آب و اعلام رسمی آن میباشد.
همچنین اگر در همان زمان اولیه اعلام این مشکل، مسؤولین سعی میکردند در روستا حضور پیدا کنند و صحبتهای مردم را بشنوند و دلایل این اتفاق و تلاشها و پیگیریهای خود را برای حل معضل به مردم گزارش میدادند قطعاً دلیلی برای حضور اهالی در فرمانداری نبود.
پیگیری خبرنگار از حل کامل مشکل آب روستا
لازم به ذکر است که طبق صحبتی که بخشدار و رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان برای حل مشکل ظرف دوهفته آینده داشتند قرار شد پس از این مدت به همراه این مسؤولین بازدیدی از روستا داشته و وضعیت توزیع آب را از نزدیک رصد و در گفتگو با مردم جویا شوند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار:۳۰ اردیبهشت ۱۴، کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۳۰۰۰۰۱۵۳، www.farsnews.ir.