پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۴۹۰۵
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۹
دیروز روز آگاهی از بهداشت قاعدگی بود. یکی از وضعیت‌هایی که بسیاری از زنان با آن درگیرند سندروم تخمدان پلی کیستیک یا (PCOS) است که آگاهی کمی از آن وجود دارد. سندروم تخمدان پلی کیستیک یک وضعیت هورمونی رایج است که ۶ تا ۲۶ درصد زنان در سراسر جهان درگیر آن‌اند. منشا دقیق این سندروم مشخص نیست، اما به بالا بودن میزان اندروژن، انسولین و دیگر هورمون‌ها در بدن مربوط می‌شود.
شعار سال: دیروز روز آگاهی از بهداشت قاعدگی بود. یکی از وضعیت‌هایی که بسیاری از زنان با آن درگیرند سندروم تخمدان پلی کیستیک یا (PCOS) است که آگاهی کمی از آن وجود دارد. سندروم تخمدان پلی کیستیک یک وضعیت هورمونی رایج است که ۶ تا ۲۶ درصد زنان در سراسر جهان درگیر آن‌اند. منشا دقیق این سندروم مشخص نیست، اما به بالا بودن میزان اندروژن، انسولین و دیگر هورمون‌ها در بدن مربوط می‌شود.

این سندروم، شایع‌ترین وضعیت بهم‌ریختگی هورمونی میان زنان است، اما با این همه تحقیقات چندانی روی این وضعیت و شیوه‌های درمان و تشخیص آن انجام نشده است.

زنانی که به این سندروم دچارند با پریود‌های نامنظم یا قطع پریود به طور کلی، دشواری کنترل بالارفتن وزن، و مشکلات پوستی مانند آکنه و مو‌های زائد دست و پنجه نرم می‌کنند و در خطر ابتلا به نوع دوم دیابت و همینطور کیست‌های تخمدان قرار دارند. اگرچه عوارض این سندروم میان همه زنان یکسان نیست و در طول زمان تغییر می‌کند، اما شایع‌ترین علائم شامل اینهاست:
پریود‌های نامنظم
پریود نشدن
کاهش باروری
رشد مو‌های اضافی بر صورت، سینه یا پشت
افزایش وزن
ریزش موی سر
آکنه

نوسانات شدید روحی
گستره متفاوت و متنوع این علائم یکی از دلایل دشواری تشخیص این سندروم است. اگرچه چاقی میتواند یکی از علائم این سندروم باشد، اما بسیاری از زنانی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند لاغر هستند. تا کنون درمانی برای این سندروم بدست نیامده و متخصصان فعلا به توصیه‌هایی همچون خودمراقبتی، فرهنگ‌سازی، و مقابله با عوارض آن بسنده می‌کنند.

همچنین، به تازگی محققان اعلام کردند که زنان دارای این سندروم احتمال بیشتری دارد که به کرونای شدید دچار شوند و هشدار داده‌اند که این افراد بیشتر مراقب ابتلا به کووید ۱۹ باشند.

سوگیری‌های جنسیتی در سرمایه‌گذاری و تمرکز پژوهش‌های علمی بر بیماری‌های مردان عواقب بسیاری دارد که یکی از آن‌ها نپرداختن به مشکلات مربوط به زایمان، باروری، پریود و مانند آن است. درد زایمان و پریود به عنوان درد‌های طبیعی پذیرفته‌شده‌اند درحالی که شدت آن‌ها بسیار زیاد و آسیب‌زاست.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری میدان، تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰، کد خبر: ۷۸۲۴۹، www.meidaan.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین