شعارسال: محمد اسلامی در مراسم افتتاح و کلنگزنی پروژه زیربنایی و روبنایی ۲۲۰۰ میلیاردتومانی شهر جدید پردیس با اشاره به سیاست دولت برای تولید مسکن اظهار داشت: نکته حائز اهمیت در تولید مسکن این است که بتوانیم با فراهم کردن ساز و کارهای اصولی جریان تولید مسکن در کشور را به جریان پایدار تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: مهمترین تفاوت سیاستهای مسکنی در این دوره این بود که رویکردها و سیاستهای وزارت راه و شهرسازی، سازو کاری فراهم کرد تا جریان تولید مسکن پایدار شود. بنابراین از فکر، اندیشه و طرح ریزیهایی استفاده شد که این جریان پایدار را پیوسته تقویت کند تا بتوانیم از آن نتیجه مورد انتظار را دریافت کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: از روز اول اهتمام ویژهای برای اتمام مسکن مهر داشتیم. در این شرایط مدیریتی که از هیچ منبع دولتی نتوانستیم برای تکمیل مسکن مهر استفاده کنیم زیرا ردیفی در بودجه وجود نداشت و چارهای جز استفاده از منابع داخلی خود با سازوکارهای مللی نداشتیم.
اسلامی افزود: امکان ادامه پروژه مسکن مهر در این شرایط وجود نداشت و باید حتما نواقص این پروژهها را برطرف میکردیم تا متقاضیان محل مناسبی برای سکونت خود داشته باشند. البته باید زیرساختهای پشتیبان زندگی مانند مراکز بهداشتی، آموزشی، فضای سبز، مراکز فرهنگی و ... در این پروژهها ساخته میشدند تا زندگی طبیعی در این محلات در جریان باشد. یکی از این موار مسکن مهر پردیس بود که ۷ هزار میلیارد تومان برای ایجاد این زیرساختها سرمایه گذاری شد.
وی با تاکید بر اینکه شهرهای جدید از حالت خوابگاهی خارج شدند، گفت: بزرگترین پارک علم و فناوری کشور با بیش از ۳۰۰ هکتار زمین ارائه دادیم که پردیس را به یک سکونتگاه و محل کسب و کار فاخر تبدیل کرده است و امروز محل رشد نخبگان کشورمان محسوب میشود.
وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: با این نگاه، به دنبال این هستیم که شهرهای جدید کشور به محل تنزل یافته و خوابگاهی تبدیل نشوند و شهرهایی نباشند که در روز، مرده و در شب خوابگاه هستند. برای اجرای آن نیاز توجه به شهرهای جدید است تا شاهد اجرای سیاستها باشیم.
وی ادامه داد: در بحث سازو کارهای مربوط به تولید مسکن به سه عامل ویژه پرداخته شد که اولین موضوع، بحث برنامهریزی پایدار برای شناسایی متقاضیان واجد شرایط است که در این فراخوانهای ثبت نام ۷۰ درصد ریزش داشتیم و از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفری که در ۵ مرحله ثبت نام کردند، کل واجدان حائز شرایط حدود ۵۳۰ هزار نفر بودند و در فاز پنجم ثبت نام در ۱۸۳ شهر فقط ۱۳۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.
اسلامی گفت: عامل دوم، بحث تامین اراضی است. سالها بود که وزارت راه و شهرسازی به حکم قانون موفق به دریافت اراضی متعلق به خود نمیشد و همواره با فقر زمین مواجه بودیم و وقتی که زمین به دلیل تناقض قانونی دریغ میشد و جریان پایدار تولید امکانپذیر نبود. در نهایت در این دوره با موافقت وزارت جهاد قانون مربوطه برای تحویل اراضی به وزارت راه و شهرسازی اجرایی شد و قرار بر این است که اراضی موجود و قابل استفاده به وزارت راه و شهرسازی تحویل داده شود. در یک سال توانستیم ۲۴۰ هزار هکتار ارضی خودمان را به دست بیاوریم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: نکته سوم سازو کارهایی بود که در بحث قوانین و مقررات در قانون و آیین نامههای دولت و شیوه نامههای مربوط به شهرهای جدید و بافت فروسده وجود داشت و در این دوره به طور کامل و معنادار احصا و تکمیل شد و در حال حاضر شابلون واحد سیاست و خط مشی مدیریتی را مدون کردیم و در این راستا جریان مدیریتی دنبال میکنیم.
وی با اشاره به فعال بودن ۱۰ هزار پروژه مسکن سازی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر شاهد ۱۰ هزار پروژه فعال مسکن در سطح شهر هستیم و بیش از ۵۳۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است و از مردم تقاضا داریم نسبت به تکمیل آورده خود در مسکن ملی اهتمام ویژه داشته باشند تا ساخت پروژههای مسکن ملی از تاریخ مشخص شده عقب نماند.
شعارسال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰، کدخبر: ۱۱۰۰۲۹۰، ilna.news.