پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۰۸۰۶
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۴
تمرین دو تیم پرسپولیس و استقلال بر روی ضربات پنالتی و شناسایی نفرات برتر در این خصوص، نشان از تعیین کنندگی آن برای دو تیم با توجه به اتفاق‌های رخ داده در مسابقات اخیر است. اما آیا آیا ضربات پنالتی تابعی از یک سری قوانین است یا صرفا یک مسئله شانسی است
شعار سال: استقلال و پرسپولیس در نود و ششمین دربی تهران برابر هم قرار می‌گیرند. با توجه به تقابل دو تیم در جام حذفی، انتظار رسیدن به ضربات پنالتی که اوج یک مسابقه فوتبال است، وجود دارد. در دیدار‌های حذفی فقط دو بار ضربات پنالتی در تعیین تیم پیروز نقش داشته است که آخرین بار مربوط به جام حذفی فصل گذشته بود.
پیش‌تر در سال ۱۳۶۷ در یک چهارم نهایی جام حذفی بازی پرسپولیس و استقلال با تساوی بدون گل در وقت قانونی به پنالتی رفت و پرسپولیسی‌ها با نتیجه ۴-۱ پیروز میدان شدند. از آن بازی، هیچ کس در کادرفنی دو تیم حضور ندارد.
دومین دربی که با پنالتی‌ها به پایان رسید، به تابستان سال گذشته و دربی ۹۳ مربوط می‌شود که گل محمدی و مجیدی هدایت پرسپولیس و استقلال را بر عهده داشتند. این دیدار در وقت‌های معمول ۲ بر ۲ تمام شد و این بار در پنالتی‌ها استقلال به برتری ۴ بر یک دست یافت تا در نهایت هر دو تیم به تساوی یک بر یک دست یابند.
در نتیجه اگر برای سومین بار شاهد ضربات پنالتی برای تعیین تیم پیروز باشیم، در این صورت قصه داربی ۹۶ کمی فرق می‌کند! مطمئنا بخشی از تمرینات هر دو تیم در روز‌های اخیر مربوط به همین سناریو است و هر دو مربی سعی کردند بهترین نفرات خود را برای این مسابقه شناسایی کنند، ولی آیا ضربات پنالتی تابعی از یک سری قوانین است یا صرفا یک مسئله شانسی است؟

خرافات یا واقعیت؛ تحلیل‌هایی درباره ضربات پنالتی!

سایت اتلتیک در بررسی ضربات پنالتی که پس از دیدار تیم‌های انگلیس و ایتالیا انجام داد، می‌نویسد: تحقیقات نشان می‌دهد که پیروزی در ضربات پنالتی یک عادت است: «اگر تیمی در پنالتی‌های قبلی شکست بخورد، احتمال از دست رفتن پنالتی توسط بازیکنان افزایش پیدا می‌کند و اگر تیمی پیروز شود، احتمال گلزنی بازیکنان آن بالاتر می‌رود. اما به نظر می‌رسد که چنین موضوعی در ضربات پنالتی یک تورنمنت باشد، صادق نیست.»
این سایت در ادامه تحلیل خود از ضربات پنالتی می‌نویسد: «سپس به قرعه سکه می‌رسیم. یک رنگ به یک دروازه و رنگ دیگر به دروازه مقابل آن تعلق دارد؛ هرچند تحقیقات می‌گوید این که پنالتی‌ها در چه سمتی زده شوند، هیچ تاثیری در نتیجه ندارد»
در واقع تفکر قالب این است اگر پنالتی‌ها در سمتی زده شود که طرفداران یکی از تیم‌ها بیشتر باشد، به علت سروصدا و جو موجود، به نفع همان تیم است، اما اتلتیک چنین موضوعی را رد می‌کند!
در ادامه آمده است: «مرحله بعد انتخاب اولین ضربه پنالتی است. هر بازیکنی می‌داند تیمی که اولین ضربه را بزند، دست بالاتر را دارد - هر چهار ضربات پنالتی در اتورنمنت یورو ۲۰۲۰ به سود تیمی به پایان رسیده که پشت اولین ضربه قرار گرفته است.»
تاریخچه تقابل‌های استقلال و پرسپولیس هم نشان می‌دهد همین وضعیت صادق است. پرسپولیس در سال ۶۷ شروع کننده پنالتی‌ها بود و به پیروزی رسید و در سال ۹۹ استقلال با دیاباته ضربات را شروع کرد و در نهایت به پیروزی دست یافت
در نتیجه این تحلیل اتلتیک می‌نویسد: «این اتفاق باعث شد که جرارد پیکه، مدافع اسپانیا، خواهان بازگشت به سیستم abba برای پنالتی‌ها باشد (هرچند او پس از زدن اولین ضربه توسط تیمش و پیروزی برابر سوییس چندان هیاهو نکرد).
به گفته پیکه بهتر از است ضربات به این شکل زده شود که در هر دو یک تیم ضربه نخست را بزند؛ یعنی اگر استقلال پنالتی اول را زد، پرسپولیس پنالتی اول و دوم خود را پشت سر هم بزند و بعد استقلال پنالتی‌های دوم و سوم خود را روانه دروازه کند. سپس پرسپولیس پنالتی سوم و چهارم خود را بزند و به این ترتیب ضربات ادامه یابد. آمار‌های اتلتیک نشان می‌دهد این ایده کاملا منصفانه بوده است!
اتلتیک نوشت: «این سیستم به صورت آزمایشی در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ اجرا شد و آمار آن به صورت خلاصه بدین صورت است که این سبک در ۳۶ ضربه پنالتی مورد استفاده قرار گرفت: تیمی که پشت اولین ضربه ایستاد ۱۸ بار و تیمی که دومین ضربه را زد هم ۱۸ بار برنده شدند. هر چند گفته شد که دنبال کردن سیستم گلزنی از نظر مردم بسیار پیچیده بوده و بنابراین استفاده از آن کاملا منتفی شد.»

ضربات پنالتی شانسی است؟

تمامی مربیان انگلیس که تیم‌شان در پنالتی‌ها شکست خورد، معتقد بودند که ضربات پنالتی مانند بخت‌آزمایی است و نمی‌توان برای آن‌ها تمرین کرد و آماده شد.
دیدیه دشان مربی تیم ملی فرانسه هم بعد از حذف مقابل سوئیس در ضربات پنالتی بر این نکته تاکید کرد که ضربات پنالتی شانسی است و نمی‌توان براساس تحلیل‌ها و آمار و ارقام به این موضوع نگاه کرد.
با این حال ساوت‌گیت باور دارد پنالتی‌ها مهارتی قابل تمرین هستند که می‌توانند بهبود پیدا کنند، «این به من مربوط است. این مسئولیت من است. من کسانی که پشت ضربه ایستادند را انتخاب کردم. من پنالتی‌زن‌ها را بر اساس عملکردشان در تمرینات انتخاب کردم و هیچکس به خواست خودش پشت ضربه نایستاد. این انتخاب من است. مسئولیت آن با من است. ما در تمرینات روی پنالتی کار کردیم. این ترتیبی بود که به آن رسیدیم. می‌دانستیم که آن‌ها بهترین پنالتی‌زن‌هایی هستند که در زمین باقی مانده‌اند.»
برخی از تیم‌ها و مربیان در هنگام ضربات پنالتی از بازیکنان می‌خواهند که به صورت دلخواه داوطلب شوند، اما در مواقعی این مربیان هستند که براساس اطلاعات خود، بازیکنان را انتخاب می‌کنند.
درباره یحیی گل محمدی و فرهاد مجیدی اطلاعاتی در دست نیست که چه نگرشی به پنالتی دارند، اما مسئله که می‌دانیم این است که هر کسی که پنالتی‌ها را شروع کند، شانس بیشتری برای پیروزی دارد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری جماران نیوز، تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۵۱۷۲۰۲، www.jamaran.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین