پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۳۶۰۶۰۹
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۹
برخی از منتقدین معتقدند که توزیع سهام عدالت امری کاملا شانسی برمبنای ارایه به افراد در دسترس بوده و فاقد جامعیت و مانعیت در روند شناسایی افراد مشمول بود. حتی شنیده‌هایی از انحرافات و فساد در آن نیز بگوش می‌رسد. این در حالی است که دهنوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است که توزیع سهام عدالت شانسی نبوده است. از ایشان باید پرسید، کارگرانی که به هزار و یک دلیل در آن دوران نتوانستند در سامانه دریافت یارانه ثبت نام کنند، چرا باید محروم از این سهام شده باشند؟ چرا افراد متولی که صرفا نامشان در سامانه یارانه حضور دارد باید شامل دریافت این سهام شوند؟ آیا نوعی تابعیت توزیع سهام عدالت از نظام ناقص، فساد دار و غیرشفاف توزیع یارانه را نمی‌بینید؟
شعار سال: محمدعلی دهقان دهنوی درباره آخرین تصمیمات برای سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: بحث تعیین تکلیف سهام عدالت جاماندگان در حال حاضر موضوع مجلس و دولت است و در سطح حاکمیتی باید درباره جاماندگان سهام عدالت تصمیم‌گیری شود و موضوع سازمان بورس نیست.

وی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مشمول سهام عدالت جاماندگان می‌شوند، ادامه داد: زمانی که سهام عدالت توزیع شد، عده‌ای حواله‌های اولیه را دریافت کردند، اما در نهایت به آن‌ها سهامی نرسید و از سوی دیگر وقتی شرایط امروز را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که عده‌ای همان شرایط دریافت سهام عدالت در ان مقطع زمانی گذشته را دارند و ممکن است با تخصیص دوباره سهام عدالت مشمول شوند، اما در نهایت دولت درباره مشمولان و به طور کلی بحث جاماندگان سهام عدالت تصمیم می‌گیرد.

رییس سازمان بورس افزود: در این مرحله سازمان بورس دخالتی ندارد و تصمیم‌گیری در سطح حاکمیتی است و در سطح حاکمیتی تصمیم گرفته می‌شود که سهام عدالت جدید به چه شکلی و به چه کسانی تخصیص داده شود. پس از تصمیم‌گیری‌های نهایی و تخصیص سهام عدالت، بحث جاماندگان می‌تواند موضوع سازمان بورس باشد و به عنوان مجری عمل کند.

دهقان دهنوی در پاسخ به این سوال که سهام جاماندگان از چه محلی تامین خواهد شد، اظهار داشت: دولت سهام‌دار شرکت‌های بسیار زیادی است و با درصد‌های مختلفی در سهام این شرکت‌ها حضور دارد. در برخی از شرکت‌های بورسی شده درصد‌های بالاتری سهام دارد و شرکت‌هایی هم که هنوز وارد بورس نشده‌اند صددرصد آن‌ها متعلق به دولت است.

وی گفت: دولت می‌تواند درباره دارایی‌های خود تصمیم بگیرد، این سهام متعلق به دولت است و می‌تواند درباره اینکه به چه ترتیبی از آن استفاده کند، تصمیم بگیرد، اما هنوز جزییات آن مشخص نیست.

رییس سازمان بورس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود، توزیع سبد سهام عدالت در ۱۰ سال گذشته عادلانه نبوده است، تاکید کرد: در آن مرحله‌ای که سهام عدالت توزیع شده مشخص نبوده که سهام کدام یک از این شرکت‌ها نصیب چه کسی می‌شود. البته شرکت‌های بزرگ که سهام کافی داشتند به همه سهامداران تخصیص پیدا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر سهام برخی از شرکت‌های کوچک‌تر به صورت منطقه‌ای تخصیص پیدا کرده و سعی شده ترکیب یکنواختی باشد و در مرحله اول ارزش خالص دارایی‌ها حساب شده است که همه ارزش یکسانی داشتند و به همین دلیل هم توزیع سبد سهام عدالت به طور شانسی نبوده و کاملا به صورت مساوی تقسیم شدند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایلنا، تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۱۳۵۶۸۴، www.ilna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین