پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۷۹۴۳
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۳
رئیس جمهور آمادگی همیشگی در مقابل حوادث طبیعی را ضروری دانست. رئیس جمهور در نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران تأکید کرد: ضرورت دارد قبل از اینکه حادثه‌ای اتفاق بیافتد جلسات مربوط به آن برگزار شود و ویژگی جلسه امروز این است که منفعلانه نیست و به طور فعال راهکار‌های مواجهه با حوادث طبیعی احتمالی و بحران‌های پس از آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.
شعار سال: دکتر رئیسی بر همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها در مقابل حوادث طبیعی تأکید کرد و گفت: دستگاه‌ها باید ارتباط خود را با یکدیگر به طور کامل و بدون هیچ شبهه و تردیدی تعریف کنند تا در زمان وقوع حادثه طبیعی و بحران سردرگمی وجود نداشته باشد.
 
رئیس جمهور با اشاره به نقش گروه‌های مردمی در زمان وقوع حوادث طبیعی، اظهار داشت: مردم عمدتاً در قالب بسیج و گروه‌های داوطلب در هر منطقه‌ای که یک حادثه طبیعی رخ داده به خوبی وارد عمل می‌شوند و در این راستا دولت وظیفه برنامه‌ریزی، هدایت و حمایت را بر عهده دارد و باید همه پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد.

آقای رئیسی همچنین ارایه آموزش‌های عمومی از طریق صدا و سیما و انجام تمرین مستمر برای ارتقاء سطح آمادگی در مقابل حوادث طبیعی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ضرورت دارد برای شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله از هر جهت آمادگی وجود داشته باشد به نحوی که مردم آن را احساس کرده و آرامش خاطر پیدا کنند.

رئیس جمهور با تأکید بر جدیت در رعایت اصول و قواعد ساختمان‌سازی، اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی در رابطه با ایجاد ساختمان‌های مقاوم در مقابل حوادث احتمالی وظیفه دارد و لازم است با جدیت بر احداث سازه‌های مقاوم در ساختمان‌ها و منازل شهری و روستایی نظارت کند.

آقای رئیسی بر نظارت و پیگیری مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و مراکز عمومی در تهران تأکید کرد و گفت: قبل از اینکه اینگونه ساختمان‌ها دچار حادثه شوند و شاهد حادثه غمبار دیگری باشیم، لازم است مسئولین شهری مالکین این ساختمان‌ها را موظف به مقاوم‌سازی کرده و این را با جدیت تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کنند.

دکتر رئیسی با اشاره به خطرات و نگرانی‌های ناشی از برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی و در نتیجه فرو نشست زمین، تصریح کرد: وزارت نیرو موظف است موضوع برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز را پیگیری و ساماندهی کند و در کنار آن سایر علل فرو نشست زمین را مورد بررسی قرار دهد تا از این موضوع جلوگیری شود.

آقای رئیسی در ادامه با اشاره به موضوع آلودگی هوا بر الزام دستگاه‌های مربوطه به رعایت قوانین و مقررات موجود در این زمینه تأکید کرد و گفت: آلودگی هوا مردم را رنج می‌دهد و با توجه به اینکه قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد، دستگاه‌های متولی وظیفه دارند با دقت آن را اجرایی کنند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به آمادگی در مقابل وقوع زلزله‌های احتمالی، اظهار داشت: وجود آمادگی همه جانبه در مقابل حوادثی مانند زلزله یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و مسئولین دولتی و غیردولتی حتماً آمادگی‌های لازم را در خود ایجاد کنند.

در این جلسه سند راهبرد ملی مدیریت بحران با ۳ برنامه کاهش خطر حوادث و سوانح، آمادگی و پاسخگویی و بازسازی و بازتوانی به تصویب رسید.

اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران هم به عنوان یکی از اعضای این شورا پس از این جلسه به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این جلسه با توجه به مشکلات تهران و زلزله‌ای که همیشه وقوع آن محتمل هست تصمیماتی اتخاذ شد. همچنین در مورد فرونشست که با توجه به تغییرات اقلیمی شدت گرفته است گزارش‌هایی در جلسه شورای عالی مدیریت بحران ارائه شد و کمبود‌ها و نیاز‌هایی که داشتیم مورد بحث و بررسی و تصویب قرار گرفت.

وی افزود: امیدواریم با تصمیماتی که گرفته شده گامی بلند در جهت پیش بینی و پیشگیری برداشته باشیم.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: امروز پس از ابلاغ قانون باید تعداد زیادی آیین نامه، دستورالعمل و اسناد را تهیه، تدوین و تنظیم می‌کردیم. بخشی می‌بایست در دولت مصوب میشد که تا امروز ۴ مورد به تصویب دولت رسیده و جهت اجرا ابلاغ شده است.

آقای نجار گفت:چند مورد در مراحل تصویب قرار دارد و تعدادی از اسناد می‌بایست در ستاد ملی که به ریاست وزیر کشور تشکیل می‌شود مورد بررسی و تصویب قرار می‌گرفت و به شورای عالی مدیریت بحران می‌آمد که امروز یک سند داشتیم و سه برنامه مورد تایید رییس جمهور و اعضا قرار گرفت و به تصویب رسید.

به منظور سیاستگذاری کلان در زمینه مدیریت بحران کشور، در محدوده سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، شورای عالی مدیریت بحران کشور با عضویت اشخاص زیر تشکیل می‌شود:

۱- رئیس‌جمهور یا معاون اول (رئیس شورا)
۲- وزیر کشور (نایب رئیس شورا)
۳- وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح
۴- وزیر راه و شهرسازی
۵- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۶- وزیر نیرو
۷- وزیر جهاد کشاورزی
۸- وزیر اطلاعات
۹- رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح
۱۰- رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور
۱۱- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
۱۲- رئیس سازمان (دبیر)
۱۳- رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران
۱۴- یکی از اعضای کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور به انتخاب مجلس شورای اسلامی (به عنوان ناظر)
۱۵- یکی از اعضای کمیسیون عمران به انتخاب مجلس شورای اسلامی (به عنوان ناظر)
۱۶- دو نفر از متخصصان مدیریت بحران به پیشنهاد رئیس سازمان، تأیید وزیر کشور و با حکم رئیس جمهور


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری صداو سیما، تاریخ انتشار: ۲۵آذر ۱۴۰۰، کد خبر: iribnews.ir/۳۳۰۶۸۸۷
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین