پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۰۰۰۴
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
دکتر خدیجه گلین مقدم، مدیر کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر در نامه‌ای انتقادی به دکتر سلاجقه رییس محترم سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، از نادیده گرفته شدن اصل ۵۰ قانون اساسی، معرفی ۴۱۱ طرح فاقد مجوز زیست محیطی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران، گلایه نموده و سوالاتی را هم در انتها از ایشان پرسیده است. نامه مورد اشاره به شش نهاد و شخص شامل رئیس مجلس شورای اسلامی، مجمع نمایندگان شمال کشور، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، دادستان کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات، رونوشت شده است.
شعار سال: جناب آقای دکتر علی سلاجقه

رییس محترم سازمان حفاظت از محیط زیست ایران

با سلام و احترام

نادیده گرفتن اصل پنجاهم قانون اساسی در سیاست‌های کلان کشور در قالب برنامه‌های توسعه‌ای، لوایح دولت و طرح‌های مجلس که به شکل قانون درآمده‌اند، تاکنون بیشترین خسارت را متوجه آب و خاک کشور کرده‌اند. لایحه بودجه‌ای که هرساله تقدیم مجلس می‌شود دارای ابعاد تخریبی بسیار بالایی‌ست که پول‌های مردم را به فنا می‌دهد. از این رو نیاز است که تمام ردیف‌های بودجه در بخش آب و خاک یک به یک توسط سازمان محیط زیست مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا بیش از این کشور دچار خسارت و بحران نشود.

همچنین از اقدام ارزشمند جنابعالی در معرفی ۴۱۱ طرح فاقد مجوز زیست‌محیطی لایحه‌ی ۱۴۰۱ و ارسال آن به رئیس مجلس سپاسگزاریم. در لیست منتشر شده نامی از طرح بسیار مخرب و ضد ملی انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران برده نشده است. (نامه شماره ۳۹۲۲ / ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ نماینده محترم آبادان آقای جلیل مختاری، منتشر شده از سوی کمپین زاگرس مهربان). همچنین طرح انتقال آب رود‌های "دوهزار و سه‌هزار به سه استان قزوین، البرز و تهران! "، فینسک، شفارود، لاسک، زارم رود، گلاب، بهشت آباد، خرسان، ونک به رفسنجان، کوهرنگ سه و ده‌ها سد و تونل دیگر.

مستحضرید که طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران دارای مخالفان پرشماری‌ست. این طرح از سوی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان بازرسی کل کشور، انجمن‌های علمی، شورای هماهنگی سمن‌های محیط زیستی، کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر و دیگر متخصصان و کارشناسان خبره رد شده است. این طرح از برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلسِ در تاریخ ۱۳۹۵/۱۰/۷ حذف شد. (بند ح، ماده ۴۵). در ۱۳۹۸/۷/۲۲، بعد از اعلام موافقت رئیس جمهور روحانی با اجرای این طرح و به تبع آن موافقت رئیس سازمان محیط زیست و وزیر نیروی وقت، موجی از نگرانی و خشم جامعه را فراگرفت.
 
نمایندگان مجلس دهمِ استان‌های شمالی در اعتراض به این طرح در صحن علنی مجلس دست به اعتصاب زدند و نامه استیضاح وزیر نیرو را به هیات رئیسه مجلس تحویل دادند. بلافاصله وزیر نیرو طی نامه‌ای به تاریخ ۱۳۹۸/۷/۲۸ در پاسخ به نامه سازمان محیط زیست کشور اعلام کرد: "وزارت نیرو قادر نیست شروط سازمان محیط زیست مبنی بر شیرین‌سازی آب دریا در مقصد یا رهاسازی نمک حاصل از شیرین‌سازی آب شور در عمق ۳۰۰ متری دریا را عملی سازد" و مسئولیت آن را بر عهده سازمان محیط زیست نهاد.

بدین ترتیب طرحی که در اواسط دهه‌ی ۸۰ در یک کارگروه مصوب، در اواخر دهه ۸۰ از سوی رئیس جمهور احمدی‌نژاد به وزارت نیرو ابلاغ، در سال ۹۱ در دولت ایشان اجرایی، در سال ۹۵ با مخالفت گسترده مردم در مجلس حذف و در سال ۹۸ با نامه وزیر نیرو به سازمان محیط زیست عملا کنار گذاشته شده بود، اما در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ آقای لاهیجان‌زاده معاون محترم سازمان محیط زیست اعلام کرد که طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران سال قبل (۱۳۹۹) مجوز زیست محیطی دریافت کرده است! این خبر بار دیگر موجی از نگرانی، خشم و بی‌اعتمادی را در جامعه بوجود آورد.

این "مجوز" هر چه باشد از نظر ما یک "مجوز ساختگی و "بی‌هویت" است و هیچ ارزشی ندارد. چرا که این کار تحت فشار مافیای آبخوار انجام گرفته است. دست‌هایی که کل کشور را با بحران آب و خاک روبرو کرده اند، اینبار به دنبال ایجاد بحران در شمال کشور هستند.

سوال اینجاست.
کدام دولت عاقلی در دنیا سراغ دارید که برای یک دریاچه آلوده مجوز انتقال آب به خارج از حوزه صادر کند؟ آیا دولت‌های ما نمی‌دانند که آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در کنار دریا‌های آزاد و اقیانوس‌ها نصب شده‌اند؟ آیا دولت نمی‌داند که دریاچه‌ها با کوچکترین دستکاری به زودی خاموش می‌شوند؟ نابودی آرال و ارومیه درس عبرتی برایشان نشد؟

دریاچه کاسپین قربانی سیاست‌های نادرست دولت‌های اطراف خود است که هیچ از محیط زیست نمی‌دانند. در جدیدترین تحقیقات در کمتر از یک قرن بین ۹ تا ۱۸ متر از سطح آب کاسپین کاسته و مساحت آن به یک سوم کاهش می‌یابد. پیامد‌های آن نیز نه در مقیاس منطقه‌ای، بلکه جهانی خواهد بود؛ لذا با توجه به رویکرد مثبت جنابعالی در حفظ و حراست از محیط زیست ایران، درخواست لغو فوری ردیف‌های بودجه "طرح مخرب انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران" به شماره: ۱۳۰۷۰۰۳۱۱۸، "طرح انتقال آب رود‌های دوهزار و سه‌هزار" شهرستان تنکابن به شماره:۱۳۰۷۰۰۳۱۱۹، "سد فینسک" به شماره: ۱۳۰۷۰۰۳۱۴۴ و سایر طرح‌های نام‌برده شده را در لایحه بودجه‌ی ۱۴۰۱ داریم.

"به امید حاکم شدن عقل و علم بر جامعه ایران"

با احترام مجدد

دکتر خدیجه گلین‌مقدم

مدیر کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر
۱۴۰۰/۱۰/۲۰

رونوشت:
رئیس مجلس شورای اسلامی
مجمع نمایندگان شمال کشور
دادستان کل کشور
سازمان بازرسی کل کشور
وزارت اطلاعات
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی دکتر خدیجه گلین مقدم
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین