پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۳۵۰۱
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۳
گزارش «سند ملی مدیریت مهاجرت‌های داخلی» که توسط موسسه تحقیقات جمعیت کشور (موسسه پژوهشی وزارتی) تهیه و تدوین شده بود در نشست شورای اجتماعی کشور با حضور دکتر وحیدی، وزیر کشور، معاونان و مدیران وزارت کشور و نمایندگان دستگاه‌های مختلف در محل وزارت کشور ارائه و بررسی شد.

شعار سال: به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحیدی در این نشست گفت: مهاجرت یکی از موضوعات مهم اجتماعی در کشور است که نیازمند تدبیر صحیح و عالمانه است.
 
وزیر کشور گفت: مهاجرت در ذیل سیاست های کلی جمعیت مطرح می‌‌شود و از این رو به کارگیری مدیریت دقیق و علمی در این خصوص ضرورت دارد.
 
دکتر وحیدی بر توجه جدی به منویات رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در این زمینه تاکید کرد و گفت: حفظ و جذب جمعیت در مناطق روستایی و به خصوص نقاط مرزی کشور و مدیریت مهاجرت‌های داخلی به صورت جدی باید دنبال شود.
 
وزیر کشور در پایان با اشاره به اینکه نیازمند تحقیقات و پیمایش های علمی متقن در مسئله مهاجرت در کشور هستیم، بر همکاری با مراکز پژوهشی در حوزه جمعیت شناسی، ازجمله موسسه تحقیقات جمعیت کشور، با توجه به نیاز کشور تاکید کرد.
 
در این نشست دکتر رسول صادقی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور و مجری طرح تدوین سند ملی مدیریت مهاجرت‌های داخلی، گفت: مهاجرت، یکی از ویژگی‌های بارز روزگار ماست که با روندهای توسعه اقتصادی- اجتماعی بسیار درهم تنیده است. امروزه، مهاجرت دیگر تنها به عنوان شکست توسعه تلقی نمی‌شود، بلکه به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر فرایند توسعه است. از اینرو، مهاجرت داخلی هم می‌تواند فرصت باشد و هم چالش، که در این زمینه مدیریت مهاجرت مبتنی بر اسناد و راهبردهای سیاستی نقش بسیار مهم و کلیدی ایفا دارد.
 
وی اشاره کرد که در نیم‌قرن اخیر، مهاجرت‌های داخلی یکی از ابعاد مهم پویایی جمعیت در کشور بوده است. به طور متوسط سالانه یک میلیون نفر شهر و روستای خود را تغییر داده و مهاجرت کرده‌اند. افزایش مهاجرت‌ها و جابجایی‌های جمعیتی به ویژه از مناطق مرزی کشور به سمت مرکز و سکونت آنها در پیرامون شهرهای بزرگ، به ویژه پایتخت، یکی از مسائل و چالش‌های اجتماعی و جمعیتی حال حاضر کشور است. بر این اساس، در سال‌های اخیر جریانات مهاجرتی اهمیتی سیاستی پیدا کرده است. در ۳ بند از ۱۴ بند سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ به موضوع مهاجرت و مدیریت آن پرداخته شده است. با این وجود، هنوز سند سیاستی برای مدیریت و ساماندهی مهاجرت‌های داخلی در کشور تدوین نشده است. این درحالیست که نیاز به چارچوب‌های قانونی برای مدیریت و ساماندهی مهاجرت‌های داخلی، به حداقل رساندن پیامدهای منفی و چالش‌های مهاجرتی و به حداکثر رساندن منافع و فرصت‌های مهاجرتی بیش از پیش وجود دارد. باتوجه به پیچیدگی فرایند مهاجرت، روند فزاینده جریانات مهاجرت‌های داخلی در کشور، و ابعاد و الگوهای مختلف آن و همچنین، با استناد به اسناد بالادستی، به‌ویژه، سیاست ‌های کلی جمعیت، تدوین سند ملّی مهاجرت داخلی برای تعیین سیاست‌ها و راهبردهای مدیریت مهاجرت‌های داخلی، در سال ۱۳۹۹ در دستور کار موسسه تحقیقات جمعیت کشور با حمایت سازمان امور اجتماعی کشور قرار گرفت.
 
در ادامه، دکتر صادقی، ضمن مرور مطالعات، تحلیل روندها و الگوهای مهاجرت داخلی، به ارائه سیاست ها و برنامه‌های مدیریت مهاجرت‌های داخلی در کشورهای منتخب، و تشریح مراحل تدوین سند سیاستی و اولویت ‌های سیاست های راهبردی و اجرائی برای مدیریت و ساماندهی مهاجرت‌های داخلی در کشور پرداختند.



شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری  ، تاریخ انتشار:  3  اسفند 1400، کدخبر:67156 ،www.msrt.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین