پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۳۲۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵
مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی «فشار‌های خارجی» و «خود تحریمی‌های داخلی» را دو عامل اصلی عدم تحقق کامل شعار سال ۱۴۰۰ دانست و گفت: تا زمانی که اصلاحات واقعی برای توسعه و رشد تولید در کشور ایجاد نشود و زیر ساخت‌های لازم برای این موضوع آماده نشود، قطعا نمی‌توان با اطمینان گفت شعار سال محقق می‌شود، حتی اگر شعار سال‌های آینده نیز ناظر به مساله حمایت و رونق تولید باشد.
شعار سال: «مرتضی افقه»، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ به عنوان «سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: بیش است از ده سال است که مقام معظم رهبری مبنای شعار‌های سال را اقتصادی و مبتنی براصل رشد و حمایت از تولید قرار داده اند. رشد، رونق، حمایت و پشتیبانی از تولید به این دلیل از منظر ایشان حائز اهمیت است چرا که رمز توسعه اقتصاد کشور به شمار می‌رود، لذا تشخیص این موضوع که توسعه اقتصاد در گرو رشد تولید است شعار‌های سال را در این سمت وسو قرار داده است.

وی افزود: فشار‌های خارجی و خود تحریمی‌های داخلی از جمله مهمترین موانع رشد و تحقق تولید به شمار می‌روند. بخش عمده‌ای از به نتیجه نرسیدن شعار‌های سال را می‌توان ناشی از این موضوع دانست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: تا زمانی که اصلاحات واقعی برای توسعه و رشد تولید در کشور ایجاد نشود و زیر ساخت‌های لازم برای این موضوع آماده نشود، قطعا نمی‌توان با اطمینان گفت شعار سال محقق می‌شود، حتی اگر شعارسال‌های آینده ناظر به مساله حمایت و رونق تولید باشد.

مرتضی افقه گفت: اگر ساختار‌های اصلی اقتصاد دچار تحول نشود، شعار‌های خوب سال را باید روی بیلبورد‌ها و سر برگ‌هایی که مسوولین بین خود رد و بدل می‌کنند دید. یا اینکه شعار سال، موضوع سخنرانی عده‌ای از مسولین شود. تا وقتی که تمام ارکان نظام، نه فقط دولت، به سراغ اصلاح زمینه‌هایی که مانع تحقق شعار‌ها می‌شود، نروند، توفیق صد درصد شعار‌های اقتصادی بخصوص با محوریت تولید میسر نمی‌شود. مادامی که ساختار‌های معیوب و ضد تولید و ضد توسعه داخلی از بین برده نشود، هر چند شعار مطرح شده هدف والا و تاثیر گذاری در اقتصاد داشته باشد، اما تحقق آن بسیار سخت خواهد بود.
 
موانع عدم تحقق کامل شعار سال ۱۴۰۰

وی با بیان اینکه رشد تولید تنها وابسته به ورود دولت در این حوزه نیست، گفت: این موضوع ربطی به دولت خاصی ندارد، حتی نمی‌توان آن را به تحریم‌ها و اثرات تحریمی به صورت مطلق ربط داد، چرا که عدم تحقق شعار‌های مرتبط با تولید ناشی از خود تحریمی‌های داخلی است. مبنای عدم تحقق شعار‌های مبتنی بر رشد و حمایت از تولید را باید به نظام ارزشی ضد تولید و ضد توسعه ساختار‌های حاکم بر تصمیم گیری‌ها نسبت داد که از دل نظام معیوب انتصاب مدیریتی حاصل می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه «بروکراسی‌ها اداری و عدم شایسته گزینی مانع تحقق رشد و رونق تولید می‌شود» اظهار داشت: در زمین شوره زار اقتصاد ایران که اصلاحاتی در آن صورت نگرفته، نمی‌توان به بهبود، رشد و رونق تولید امیدوار بود؛ بنابراین بدون فراهم کردن زمینه‌های توسعه و تولید، امکان تحقق شعار‌های سال و خروج از بن بست‌های اقتصادی وجود نخواهد داشت.



شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از راهبرد معاصر، تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰، کد خبر: rahbordemoaser.ir/۱۲۶۵۰۰
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
0
0
چرا این طور شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
چطور شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
0
0
تحلیل قوی نبود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین