پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۸۹۲
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
سوء مدیریت و یا ضعف مدیریتی، مشکلات بانکی، بازاریابی نامناسب، عدم توجه به مقوله‌ی بهره وری نیروی انسانی، عدم تنوع و کیفیت در تولید به همراه انتخاب نادرست برخی پروژه‌ها و… مهمترین مسائلی بوده که دامنگیر واحد‌های صنعتی گیلان شده است.

شعار سال: علی کریم پاشاکی روزنامه نگار در یادداشتی نوشت: مدیریت ناکارآمد، عدم بهره وری از نیروی کار، هزینه‌های بالای تولید، فقر تکنولوژی روزآمد تولید، فرسودگی ماشین آلات، مشکلات بانکی، عدم توجه به کیفیت محصولات تولیدی و… تیشه به ریشه صنعت گیلان زده است. صنعت گیلان با وجود داشتن شناسنامه و هویت و برخورداری از ظرفیت‌های اقلیمی به ویژه در عرصه وسیع صنایع تبدیلی کشاورزی، همچنان از مدیریت نامناسب و ناکارآمد، بالا بودن هزینه‌های تولید و فرسودگی دستگاه‌ها و ماشین آلات مورد استفاده در حوزه‌های مختلف رنج مضاعف می‌برد و تقریباً در آستانه‌ی تعطیلی کامل قرار گرفته است.

سوء مدیریت و یا ضعف مدیریتی، مشکلات بانکی، بازاریابی نامناسب، عدم توجه به مقوله‌ی بهره وری نیروی انسانی، عدم تنوع و کیفیت در تولید به همراه انتخاب نادرست برخی پروژه‌ها و… مهمترین مسائلی بوده که دامنگیر واحد‌های صنعتی گیلان شده است.

هم اکنون اتمام عملیات اجرایی طرح‌های نیمه تمام صنعتی گیلان در گروه تزریق چندین ده هزار میلیارد تومان اعتبار بوده که برای تامین این سرمایه‌ی عظیم به همیاری بیش از پیش بخش خصوصی واقعی و توانمند نیاز است.

در سنوات گذشته تعداد زیادی از کارخانجات بزرگ همچون فرش گیلان، کنف کار، پوشش و … که شناسنامه توسعه و صنعت استان گیلان بودند در اثر سوء مدیریت یا به صورت مینیاتوری و کوچک در حال فعالیت اند و یا حتی دیگر به صورت ظاهر هم وجود خارجی ندارند.

صاحب نظران معتقدند که در طول سنوات گذشته و حتی هم اکنون، چاره اندیشی اساسی در قبال مشکلات این دسته از صنایع و اساسا مشکلات بخش تولید در استان و حتی کشور به صورت بنیادین و اساسی صورت نگرفته است. آنان باور دارند در هر دوره‌ای از سال‌هایی که صنایع در حال حرکت به سمت رکود بودند فقط نسخه‌های مسکن وار و غیر اساسی پیچیده شده تا روز به روز و سال به سال بر مشکلات صنعت در گیلان افزوده شود و به روزی برسد که هم اکنون شاهد آن هستیم.

حوزه‌ی بزرگ صنعت هم اکنون نه تنها نتوانسته مشکلات عدیده و پیچیده‌ی جامعه را حل و فصل کند، بلکه خود تبدیل به بزرگترین مشکل گردیده است.

به نظر می‌رسد واگذاری واحد‌های صنعتی و تولیدی به بخش خصوصی از ابتدا به صورت غیر واقعی و غیر کارشناسانه و همراه با رانت خواهی و رانت جویی همراه بوده به طوری که در دولت‌های گذشته آنچنان بد عمل شده است که در شرایط جدید حتی اگر نسخه‌های کارآمدتری نسبت به گذشته‌ها پیچیده شود، چون از همان مکانیسم‌ها و برنامه‌ها و پلاتفرم‌ها در نهایت پیروی می‌کند نمی‌تواند مشکلات پیچیده و تو در تو و در هم تنیده‌ی صنعت استان را حل و فصل کنند.

این درحالی است که بروز بودن صنعت گیلان در بخش تجهیزات و مدیریت می‌تواند حلال بیکاری و معضل اشتغال استان باشد که البته نیست و خود به بزرگترین معضل و دغدغه‌ی استان تبدیل شده است.

برخی از مسئوولان حوزه صنعت گیلان نیز به جای تلاش و برنامه ریزی برای حل مشکلات این حوزه و پرداختن به واقعیت‌های موجود از آمال و آرزو‌هایی سخن می‌گویند که عملا شدنی نیست و فقط روی کاغذ می‌آید و در جلسات طرح می‌شود.

با نگاهی به برخی مصاحبه‌ها و ارائه‌ی آمار‌های مسئولان حوزه صنعت و تجارت گیلان از گذشته تا امروز این انتظار وجود دارد که گیلان در تولید بسیاری از محصولات باید به قطب آن تولید در کشورتبدیل شده باشد که در واقعیت چنین نیست؟! یا اینکه بر اساس این ادعا‌ها باید شاهد اشتغال فراوان و ارزش افزوده در این استان باشیم که در عمل، این روند معکوس بوده است؟!

باید ثروت و ارزش افزوده، اشتغال فراوان و نیرو‌های کارگری فعال داشته باشیم، ولی عملا این روند معکوس بوده است!

در حال حاضر فعالیت مفید صنایع در گیلان به هیچ عنوان چشم انداز روشنی ندارد. به نظر می‌رسد مدیران این بخش در گیلان فقط تلاش می‌کنند در اخبار و رسانه‌ها برای پروپاگاندا و تبلیغات غیر واقعی باشند. این در حالی است که روز به روز کارخانه‌ها و شرکت‌های فعال در شهرک‌های صنعتی استان گیلان در تعدیل نیروی کاری خود هستند و یا در بهترین حالت در هفته دو یا سه روز فعالیت می‌کنند.

در حوزه‌ی تجارت و بازرگانی هم که با ادغام غیر کارشناسانه‌ی دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی در دولت آقای احمدی نژاد بوجود آمد نیز وضعیتی بهتر از حوزه‌ی صنعت و معدن وجود ندارد و صاحب نظران معتقدند یکی از مشکلات مبتلا به، همین ادغام غیر اصولی است.

حوزه بازرگانی که با زندگی روزمره و معیشتی مردم رابطه‌ی تنگاتنگ دارد در زمینه‌ی مدیریت نظارت بر عرضه‌ی کالا‌های استاندارد با نقصان مواجه است و در زمینه‌ی نظارت بر قیمت کالاها، اوضاع خیلی بدتر از دیگر حوزه‌های آن می‌باشد. افزایش روزانه‌ی قیمت‌ها در بازار از هیچ اصول و ضوابطی پیروی نمی‌کنند و عملاً کسی پاسخگوی مردم در این رابطه نیست.



شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی اسرار امروز، تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر: ۰۳۷۱۶۶۸، www.asraremrooz.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین