پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۹۹۸۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۸
در مقابل این حجم گلایه و شکوائیه دامداران از مشکلات شان آقای ساداتی نژاد چه کرد؟ آیا هنوز هم معتقد ند که با کم تفاوتی و زور غیر مستقیم، می‌توان مدیریت بر بخش کشاورزی را راهبری کرد؟ آقای دکتر، از روز اول می‌دانستیم که شما این کاره نبودید. پیغام دادیم که این کاره نیستید. اما گویا جاذبه‌های پست وزارت بسیار بالاتر از رعایت تقوا و شنیدن سخنان مشفقانه بود. احیانا در خصوص مهاجرت دامداران به عراق، حرفی برای گفتن ندارید؟
شعار سال: روزنامه ای در گزارشی با اشاره فشار اقتصادی و مشکلات نهاده‌های دامی در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از مهاجرت دامداران و مرغداران ایرانی به عراق خبر داده است.

در بخشی از این خبر می‌خوانید:

عراق واردات مرغ و تخم‌مرغ از ایران را ممنوع کرد؛ اما این ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و فعالان تجاری ایران در عراق می‌گویند که ایران به زودی بازار محصولات کشاورزی عراق را از دست خواهد داد و چه بسا واردکننده مرغ و گوشت از عراق شود.

بسیاری از دامداران، مرغداران و پرورش‌دهندگان ماهی ایران سرمایه خود را برداشته و به عراق مهاجرت کرده‌اند. این نکته‌ای است که مهدی کرمی‌پورمقدم، دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق به می‌گوید و توضیح می‌دهد که عراق تقریبا دیگر به مرغ و تخم‌مرغ ایران نیاز ندارد و گاهی به صورت مقطعی و کوتاه‌مدت مجوز واردات از ایران را صادر می‌کند.

او ادامه می‌دهد که دولت عراق مانند بسیاری از کشور‌ها برای تنظیم بازار خود گاهی مجوز واردات محدود مرغ و تخم‌مرغ را می‌دهد و اخیرا با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، دولت عراق نگران بروز کمبود مواد غذایی در بازار کشور خود شد و در نتیجه اجازه داد واردات مرغ و تخم‌مرغ آزاد شود، اما حالا دوباره این مجوز را لغو کرده است. دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق همچنین می‌گوید که پیش از این نگرانی آن بود که ترکیه بازار عراق را از دست ایران بگیرد، اما حالا عراقی‌ها برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای اقتصاد خود انجام داده‌اند و ایران از این پس باید عراق را به عنوان یک رقیب بزرگ خود در صادرات تصور کند.

کرمی‌پورمقدم ادامه می‌دهد: در حال حاضر هفت هزار مرغداری در عراق تأسیس شده است که بزرگ‌ترین مرغداری‌های آن در دیوانیه عراق است و حدود سه تا چهار هزار هکتار وسعت دارند. او تأکید می‌کند که در سال ۲۰۱۹ عراق ۱.۵ میلیارد عدد تخم‌مرغ تولید می‌کرد و در سال ۲۰۲۱ یعنی فقط ظرف دو سال تولید تخم‌مرغ عراق حدود ۴.۵ تا پنج برابر شده است و در حال حاضر این کشور حدود هفت میلیارد عدد تخم‌مرغ در سال تولید می‌کند.

دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق همچنین توضیح می‌دهد که عراقی‌ها صادرات مرغ و تخم‌مرغ را هم کلید زده‌اند و بازار هدف آن‌ها فعلا کشور‌های عربی است.

تولید پرچالش و گرفتاری‌های متعدد تولیدکنندگان کشاورزی ایران حالا سبب شده است که شمار زیادی از تولیدکنندگان ایرانی راهی عراق شوند. دبیر کل سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق می‌گوید که بخش زیادی از تولیدکنندگان فراورده‌های پروتئینی ایران سرمایه‌های خود را به عراق آورده‌اند و به‌ویژه در بخش استخر‌های پرورش ماهی این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

کرمی‌پورمقدم ادامه می‌دهد که خود او چند سال پیش در یک مجتمع کشت و صنعت در دشت قزوین کار می‌کرد و تیمی عهده‌دار خدمات فنی و مهندسی این مجتمع کشت و صنعت بودند. او ادامه می‌دهد: در حال حاضر اگر با آن تیم تماس بگیرید می‌گویند که برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به عراق رفته‌اند چراکه عراق چنان جاذبه‌ای در بازار تولید محصولات کشاورزی ایجاد کرده که بسیاری از تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل خدماتی و مهندسی راهی این کشور شده و به عراق مهاجرت کرده‌اند. مرغداری و دامداری پس از نفت از بزرگ‌ترین صنایع تولیدی ایران به شمار می‌آیند، اما حالا روزهاست که تولیدکنندگان این صنایع از زیان‌های سنگین خود می‌گویند.

فعالان این عرصه می‌گویند که قیمت‌گذاری دستوری و نرخ تورم بالا نه تنها موجب زیان‌دهی سنگین آن‌ها شده که مصرف فراورده‌های پروتئینی در ایران را به شدت کاهش داده است. این اتفاقات موجب شده که موج خروج سرمایه از ایران تشدید شود. بر اساس گزارش بانک مرکزی در ۹ ماهه ابتدای سال گذشته بیشتر از ۹ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده و بنا به گفته فعالان تجاری بازار عراق، چنانچه این روال ادامه داشته باشد بعید نیست که در آینده ایران واردکننده فراورده‌های دامی عراق شود.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری همدان پرس، تاریخ انتشار:۳۰ خرداد ۱۴۰۱، کد خبر: ۷۳۴۳۳، www.hamedanpress.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
0
0
کجا بودیم و به کجا داریم میرسیم با این نوع مدیریت!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین