سیاستگذاری را میتوان مهمترین اقدام برای همسویی کلان برنامههای بخشی، بینبخشی و فرابخشی دانست. سیاستگذاری درست، نگاه یکپارچه و راهبردی به برنامههای مجزا و تخصصی داده و سبب میشود با نوعی هم بندی هم افزایي نظام برنامهریزی مواجه گردیم. همچنین بستر برای همسوسازی اولویتها و نیازمندیهای کشور با اقدامات و برنامهها، فراهم میگردد. امر سیاستگذاری تا بعد از برنامه دوم توسعه، چندان مورد توجه قرار نگرفت و در برنامه سوم توسعه، زمزمههای توجه بدان آغاز گردید. در این بین، تعدد مراکز تصمیمگیری و ضعف در وحدت فرماندهی بخش کشاورزی، شرایط مناسبی را برای سیاستگذاری پایدار و پایدار سازی سیاستگذاریها فراهم ننمود. ناگفته نماند که نگاه صنعتگرا و فنی متولیان برنامهریزی کشور، بیتأثیر در این رخوت تاریخی نبوده است. همایش چهل سال سیاستگذاری در بخش کشاورزی: تجارب، آموزهها و الزامات در تاریخ سوم اسفندماه 1401 توسط شورای انجمن های علمی کشور و با حمایت ویژه بانک پاسارگاد در محل دانشگاه خاتم در دو نشست تخصصی و حضور چهار وزیر ادوار کشاورزی و نیرو ، جمعی از معاونین وزیر و روسای سازمان های مرتبط با بخش کشاورزی، نمایندگان مجلس و اعضای هیات مدیره انجمن های علمی و سایر مدعوین، برگزار گردید.
شعار سال: دهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور با عنوان "چهل سال سیاستگذاری در بخش کشاورزی: تجارب، آموزهها و الزامات"، در روز چهارشنبه به تاریخ سوم اسفندماه 1401 توسط شورای انجمن های علمی کشور برگزار گردید.همایش دارای شش سخنران در دو نشست تخصصی بوده است.
محور1: سیمای سیاستگذاری کشاورزی ایران: چالشها، مشکلات و دستآوردها؛
محور 2: تعامل و اثرگذاریهای سیاستگذاری بخش کشاورزی با اقتصاد ملی (تقابل یا همسویی)؛
محور 3: جایگاه الگوهای توسعه و نظامهای بهرهبرداری در سیاستگذاری بخش کشاورزی؛
محور 4: دانشبنیانها و تحولات سیاستگذاری در بخش کشاورزی؛
محور 5: برنامه هفتم توسعه و الزامها و تأکیدهای لازم در سیاستگذاری پنج ساله برای بخش کشاورزی و روستایی؛
محور6: مديريت سياستگذاري آب، منابع – چالشها و عرضه – توزيع
بانک پاسارگاد و دانشگاه خاتم، حمایت مادی و معنوی همایش را عهده دار بوده اند. همایش حاضر را می توان بعنوان پیشران در سلسله همایش های مرتبط با این موضوع در نظر گرفت.

















اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال