پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۵۰۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
تجربه نشان داده است که بسیاری از وعده‌های ارایه شده توسط برخی از مدیران ارشد وزارت جهادکشاورزی در سنوات مختلف، صحبت‌های شعارگونه و گل درشت فاقد ضمانت و تعهد اجرایی بوده و کشور را در میان و طولانی مدت با چالش مواجه کرده است. برخی از موارد هم شاهد امار سازی‌های وحشتناک منجر به وقوع بحران بوده ایم که در صورت نیاز در خصوص مصدایق آن اطلاع رسانی شده و مستندات ارایه می‌شوند. اخیرا محمد ابراهیم حسن نژاد، معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌های این معاونت برای رسیدن به هدف افزایش ۱۰۰ هزار تنی تولید گوشت قرمز در برنامه هفتم توسعه، صحبت کرده است. نامبرده از مواردی صحبت کرده که بنظر می‌رسد، تحقق برخی از آن‌ها در سایه ابهام باشد. بر این قاعده از سازمان بازرسی کل کشور درخواست می‌گردد، خط نظارتی خاصی را برای نظارت بر عملکرد و تحقق پذیری برنامه‌های این معاونت تعریف کنند. از دیوان محاسبات هم تقاضا می‌گردد، بر اساس مستندات بودجه‌ای، بشکلی شفاف در خروجی‌ها و عملکرد‌های ادعایی این عزیزان، ورود موثر داشته باشند. در آینده نیز پیشنهاداتی برای کمیسیون کشاورزی مجلس و دوازده نهاد نظارتی و بازرسی خاص، خواهیم داشت و تقاضای تقویت چتر نظارتی بر این معاونت و موضوع تولید و تامین گوشت قرمز بعنوان یک کالای اساسی در امنیت غذایی و سلامت آحاد جامعه را داریم.

شعارسال: محمدابراهیم حسن نژاد با اشاره به اینکه امنیت غذایی جزء کلیدی امنیت ملی است و تمام کشور‌ها توجه زیادی به امنیت غذایی ملی و سیستم امنیتی مرتبط با آن دارند بیان کرد: در این میان سیستم‌های تولید محصولات دامی و دامداری‌ها نقش مهمی در کاهش فقر، بهبود سلامت انسان و امنیت غذایی دارند.

وی افزود: مصرف کافی غذا‌های پروتئینی با منشأ حیوانی به دلیل کیفیت بالای پروتئین و فراهمی زیستی ریزمغذی‌ها از اهمیت زیادی برخوردار بوده و نقش مهمی در جذب انرژی و پروتئین دارند؛ در بخش دامپروری به‌عنوان یکی از زیرشاخه‌های بخش کشاورزی موردتوجه قرار دارد. در این بخش همچنین اهمیت بالقوه در تولید ناخالص ملی و اشتغال‌زایی دارد.

تشریح برنامه‌های معاونت امور دام برای رسیدن به هدف افزایش ۱۰۰ هزار تنی تولید گوشت قرمز در برنامه هفتم توسعه + سازمان بازرسی خط نظارتی خاص تعریف کند

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های این معاونت در توسعه و بهبود ساختار صنایع دام، طیور، خوراک دام، کرم ابریشم و زنبورعسل گفت: تلاش زیادی در جهت افزایش اعتبارات سال ۱۴۰۳ انجام‌شده است و با توجه به رشد اعتبارات کمک‌های فنی و اعتباری و همچنین تقویت اعتبارات طرح افزایش تولید شیر و گوشت، امید است بتوان اقدامات مؤثرتری درزمینهٔ افزایش تولیدات دامی و فعال‌سازی واحد‌های پرواربندی انجام داد.

وی گفت: پیش‌بینی افزایش ۱۰۰ هزار تن به تولید (پایه ۹۲۳) هزار تن گوشت قرمز در برنامه هفتم، فعال‌سازی واحد‌های پرواربندی دام و استمرار تأمین سرمایه در گردش واحد‌های دامداری در راستای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، بهبود راندمان ژنتیکی و اصلاح نژاد دام به‌ویژه در دام سبک و ترمیم دام مولد نوسازی و بازسازی دامداری‌های روستایی، رشد تولید دامداری‌های روستایی و عشایری در قالب تفاهم‌نامه همکاری با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، اجرای طرح‌های دامداری کوچک‌مقیاس در قالب تفاهم‌نامه همکاری مشترک با کمیته امداد امام خمینی، خودکفایی در تولید گوشت قرمز با استفاده از تولید دانش‌بنیان گوساله‌های پربازده از برنامه‌های معاونت امور تولیدات دامی در توسعه کمی و کیفی تولیدات دامی در زمینهٔ جهش تولید گوشت قرمز هستند.

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی با حضور همه اعضای ستادی و مشارکت وبیناری رؤسای سازمان استان‌ها برگزار شد؛ بخش خصوصی، انجمن‌ها و تشکل‌های کشاورزی نظرات خود را در زمینه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در بخش‌های مختلف مرغ، تخم‌مرغ و دام ارایه کردند. در این جلسه وزیر مدعی شد که «برنامه عمل ۱۴۰۳» تولیدات دامی به تفکیک ماهانه تدوین می‌شود. وزیر جهادکشاورزی به معاونت امور تولیدات دامی برای تدوین برنامه عمل سالانه با مشارکت بخش خصوصی، ماموریت داد. برآورد تولید، بازار و صادرات هر کدام از محصولات مرغ، تخم‌مرغ و گوشت در هر ماه از اهداف این برنامه عمل است. وی تصریح کرد: با کمک نخبگان، دانشگاهیان و دانش‌بنیان‌ها می‌توان به جهش تولید دست یافت و در عین حال از منابع پایه تولید حفاظت کرد.

نیکبخت، معاونت امور تولیدات دامی وزارتخانه را به تدوین برنامه عمل سالانه با اهداف ۳۰ روزه مأموریت داد و افزود: اطلاعات و آمار واقعی در کنار یک برنامه عمل جامع با پیش‌بینی مقدار تولید محصول و مصرف بازار داخلی و میزان صادرات، امکان مدیریت هوشمند آن را فراهم می‌سازد. وی به روسای سازمان جهادکشاورزی استان‌ها که به صورت وبیناری در قرارگاه مشارکت داشتند، تاکید کرد: با اصلاحات مدیریتی و اداری، حالا همه اختیارات در دست استان است و برای تولید و تنظیم بازار نیازی به اقدام از مرکز نیست و مدیر استانی می‌تواند بازار را از نظر میزان عرضه و قیمت در داخل استان تنظیم کند.

وزیر جهادکشاورزی در بخش دوم سخنان خود به اعضای قرارگاه امنیت غذایی یادآور شد: بازسازی دام مولد از برنامه‌های راهبردی وزارت جهادکشاورزی برای قطع واردات و استقلال غذایی است. گله مولد بازسازی می‌شود و ترمیم دام مولد از سال پیش در دستور کار قرار گرفته است. در تولید گوشت قرمز ظرفیت‌های فراوانی در کشور وجود دارد و نخستین گام برای خودکفایی بازسازی گله مولد است، راه‌اندازی مشاغل دامداری خرد روستایی و خرید قراردادی گوشت گرم عشایر با اختصاص نهاده مدت‌دار از اقدامات وزارت جهادکشاورزی در یک سال گذشته است که همچنان ادامه خواهد داشت.
نیکبخت، واردات را در صورت کمک به تولید، مجاز دانست و اظهار داشت: واردات دام پای پروار و پای کشتار تا رسیدن به وضع پایدار در تولید گوشت قرمز بسیار کم ضررتر از واردات گوشت است و هم‌زمان با این‌گونه اقدامات جبرانی، همه حمایت‌های قانونی و اداری از توسعه واحد‌های موجود تولیدی دام و احداث واحد‌های جدید و حمایت از ثروت و سرمایه فعال در این بخش را انجام می‌شود.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت اگنا، تاریخ انتشار: 7خرداد1403، کدخبر: 85677، agna.ir/سایر منابع

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
0
0
برای خودشون گفتن باور نکنید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین