پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۷۸۶
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۲
متاسفانه کشور در بحث تامین و توزیع گوشت قرمز با مشکلات و چالش‌های چند ساله مواجه شده و بجای راهبردیابی و کم رنگ سازی مشکلات، با شعار درمانی و ادعا‌های گل درشت مواجه هستیم. از ادعای واردات حجم بالای گوشت از کنیا گرفته تا افزایش تولید ملی. هیچ مرجعی پاسخگو نیست که وقتی دلار تمیز برای واردات گوشت می‌دهیم چرا باید گوشت ناپز و دیر پز وارد کشور شود؟ هیچ مرجع و مدیر دولتی و اجرایی پاسخگو نیست که گوشت را کیلویی چند می‌خرند و اگر به قیمت پائین‌تر از آن، پیشنهاد تامین وجود داشته باشد (با رعایت تمام استانداردها)، چرا نباید به این پیشنهادات توجه شود؟ گوشت گوسفندی قیمت ۷۰۰ هزار و یک میلیون را در بازار می‌گذراند و آقایان سر در لاک وعده و شعار دارند. مدیران اجرایی باید پاسخگو باشند وقتی گوشت با ارز ۲۸ و نیمی وارد می‌شود و ادعای تامین بازار برای کل کشور وجود دارد، چرا سبد مردم خالی است و آن‌هایی هم که دسترسی پیدا می‌کنند، با گوشت ناپز مواجه هستند؟ چرا باید سازمان بازرسی از ایفای وظیفه ذاتی و قانونی خود در پیگیری این پرونده و راست آزمایی شائبه وجود باند‌های فساد سرباز بزند؟ حلقه‌های این زنجیره به هیچ وجه با یکدیگر هماهنگ نیست و چندجای کار خصوصا در قیمت و کیفیت خرید و مکانیزم توزیع می‌لنگد. فرمایشات بعضا گل درشت جناب منصور پوریان رئیس شورای تامین دام کشور درخصوص افزایش تولید و کاهش قیمت‌ها هم شنیدنی است که در ادامه بحث آورده شده است. آقای رئیس جمهور، بوی فساد گوشتی به مشام ما می‌خورد، موضوع را جدی بگیرید.

شعارسال: منصور پوریان با تاکید بر اینکه قیمت گوشت گوساله در بازار گوشت تاثیر بسزایی دارد، افزود: پاییز سال گذشته شرایط خوبی نداشتیم و تولید منفی بوده، اما در زمستان گذشته و از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون تولید رشد داشته است.

وی اظهار داشت: بخش اصلی بازار را گوشت گوساله تشکیل می‌دهد، به همین دلیل در تولید دام زنده گوساله مشکلات عدیده‌ای را داشتیم که وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته کمک‌های زیادی کرد به طوری که در دو مناسبت عید نوروز و ایام ماه مبارک رمضان مشکلی نداشتیم.

شعار درمانی وزارت جهادکشاورزی در افزایش عرضه دام و کاهش قیمت گوشت طی هفته‌های آینده + تقاضا از سازمان بازرسی کل کشور برای اجرای وظایف ذاتی خود

برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید

رئیس شورای تامین دام کشور اضافه کرد: اکنون مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع رسیده‌اند که تا زمانی که وضعیت تولید گوشت گوساله بهبود نیابد و به مازاد تولید نرسد وضعیت بازار گوشت کاهش محسوسی نخواهد داشت، به همین دلیل برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا با پرواربندی‌های گوساله به صورت قوی و گسترده اجرایی شود.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی تلاش کرده که استان‌هایی که تولیدشان در گوساله منفی یا کمتر است، گسترش پیدا کند. به نظر می‌رسد طی دو ماه آینده شاهد پرشدن اکثر دامداری‌ها از گوساله پروار باشیم که افزایش عرضه می‌تواند موجب کاهش بیشر قیمت‌ها شود.

رئیس شورای تامین دام کشور گفت: دولت سال گذشته اقدامات خوبی در بحث واردات گوشت قرمز منجمد، گرم و دام پرواری داشته است، اما امسال اجرای برنامه افزایش پروار در اکثر استان‌های کشور است که به نظر می‌رسد در بازار گوشت قرمز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بهبود وضعیت جمعیت دام سبک کشور در یک سال گذشته

پوریان با اشاره به بهبود وضعیت جمعیت دام سبک کشور افزود: این بدان معناست که در واقع افزایش جمعیت دامی سبک احراز شده و واقعی و موجود است که امتیاز خوبی است به طوری که جمعیت دام مولد به ۴۰ میلیون راس و جمعیت دام زیر یک سال بین ۳۰ تا ۳۲ میلیون راس می‌باشد که بیشتر جمعیت دام کشتاری زیر یک سال و یک سال است.

وی تاکید کرد: همچنین زایش‌های بهاره را پیش رو داریم که وضعیت دام زنده سبک بهبود پیدا کرده است، اما وضعیت دام سنگین باید به شکلی پیش برود که شاهد پرواربندی و بیشتر فعال شدن پرواربندی‌ها و دامداری‌ها شویم که یکی از تصمیم‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید و پرواربندی است.

رئیس شورای تامین دام کشور اضافه کرد: قرار شد گوساله پای پروار در اختیار دامداران قرار بگیرد که یک حرکت خوب و مثبت بود و می‌توانیم شاهد تحریک پرواربندی در سراسر کشور در بخش گوساله باشیم، البته از لحاظ گوشت وضعیت بازار به‌گونه‌ای است که گوشت‌های منجمد یک برتری نسبی نسبت به تقاضا دارد.

وضعیت بازار گوشت مناسب است/ ثبات قیمت گوشت منجمد

پوریان گفت: قیمت گوشت منجمد و فراوانی آن کاملاً ثابت است و این ثبات باعث شده که وضعیت خوبی در گوشت منجمد داشته باشیم؛ در بخش گوشت گرم هنوز با حد برتری فاصله داریم. احتمالاً در روز‌های آینده با شدت عرضه زیاد گوشت شاهد پیشی گرفتن عرضه به نسبت تقاضا در بخش گرم خواهیم بود، به‌ویژه در بخش گوساله که سبب ثبات و کاهش قیمت در بخش و اکثریت اقلام گوشت گرم خواهد شد.

وی ادامه داد: اکنون وضعیت گوشت بسیار مناسب است و برای روز‌های آینده این استمرار وجود دارد که شامل دو بخش واردات است که به صورت گرم عرضه و بخش دوم گوشت‌های منجمد که در سراسر کشور توزیع می‌شود.

تقاضا برای خرید دام زنده کاهش یافت

رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به در دام زنده، گفت: تقاضا برای خرید دام زنده پایین است و یکی از معیار‌ها و ملاک‌ها که باعث این موضوع شده، این است که قیمت‌ها مقداری بالاست و مشتریان از آن استقبال نمی‌کنند. بیشترین استقبال از دام‌ها و گوشت با قیمت پایین است.

پوریان اضافه کرد: بر اساس برنامه قرار است، بخشی از دامی که در دست گله‌دار و دامدار است به صورت حمایتی خرید شود. اکنون گوساله پای پرواری که سال پیش وارد کشور شده، در حال رفتن به کشتارگاه‌ها است که در روز‌های آینده عرضه گوشت به بازار را افزایش می‌دهد.

شیب کاهش قیمت گوشت شدت می‌گیرد/ کاهش قیمت دام زنده

وی با بیان اینکه شاهد کاهش قیمت دام زنده و گوشت قرمز گوسفندی در بازار هستیم، گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده پروار شده نقدی گوسفندی کشتاری بین ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تومان است، اما دام زنده مدت‌دار ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان معامله می‌شود؛ همچنین قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوساله بین ۱۹۷ تا ۲۰۰ هزار تومان است.

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه شیب قیمت‌ها در بازار طی هفته آتی کاهشی خواهد شد، تاکید کرد: در گوشت گرم نیز شاهد شیب قیمت‌ها خواهیم شد. طی ماه‌های گذشته قیمت دام زنده به شکل غیرواقعی افزایش یافته بود.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 24اردیبهشت1403، کدخبر: 85475355، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین