پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۲۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
مشرفیت و سایه اندازی همواره مورد بحث مهندسان ناظر، طراحان معماری، شهرداری، کارشناسان رسمی دادگستری با صلاحیت شهرسازی، دیوان عدالت اداری، مالکین و سازندگان است. مشرفیت یعنی اینکه، پنجره خانه شخصی به خانه همسایه اشراف داشته و داخل خانه قابل دیدن باشد. سایه اندازی یعنی اینکه، به دلیل بلند مرتبه سازی همسایه، ساختمان شما از نور مستقیم خورشید محروم است. در صورت عدم رعایت قوانین مشرفیت و سایه اندازی ساختمان همسایه، سازنده نخواهد توانست تاییدیه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را گرفته و برای اخذ پایان کار ساختمان اقدام نماید. حتی اگر بتواند به نحوی تاییدیه آن را دریافت کنید ساختمان همسایه می‌تواند طرح دعوا کرده و حکم اجرا یا تخریب قسمت‌های مزاحم را دریافت نماید. در چنین شرایطی گواهی پایان کار ماخوذه از شهرداری حتی با وجود صدور سند رسمی باطل می‌گردد و می‌بایست پس از رفع تخلف، نسبت به اخذ مجدد آن اقدام نمود. سوال اینجاست که چرا از ابتدا و بواسطه حضور مهندسین ناظر و بحث بازرسی دوره‌ای به این مهم توجه نمی‌شود. چرا اطلاعات لازم برای عقد تفاهم نامه و تعهد دو طرفه حتی با پیش فرض فروش چند دسته ساختمان به افراد دیگر، توسط شهرداری‌ها و از طریق رسانه‌های عمومی، اطلاع رسانی نمی‌شود؟

شعارسال: ظاهراً طبق ماده ۱۰۰ قانون آپارتمان نشینی، صاحبان املاکی که قصد احداث ساختمان جدید دارند، نباید ساختمان‌شان را طوری بسازند که باعث اشرافیت و یا سایه اندازی بر ساختمان همسایه‌ها بشود. یعنی شهرداری باید از صدور پروانه ساخت برای چنین اماکنی اجتناب نماید، اما به جای اجرای این قانون اصولی و خودداری از صدور مجوز ساخت، احداث چنین اماکنی را مشروط به جلب رضایت همسایه‌ها توسط سازنده (صاحب ملک) نموده است.

چرا قانونگذار و شهرداری، همسایه‌ها را با هم درگیر می‌کنند؟ سطحی نگری در بحث مشرفیت و سایه اندازی ساختمان

این در حالی است که اولاً اکثریت قاطع شهروندان از وجود چنین قانونی خبر ندارند، ثانیاً صاحبان املاک (سازنده) هم معمولاً تا پایان کار در این زمینه (کسب رضایت) اقدام نمی‌کنند و لذا در اکثر موارد هنگامی همسایه‌ها متوجه موضوع می‌شوند که منزل آن‌ها در سایه شدید ناشی از ساختمان جدیدالاحداث فرو می‌رود.
اصولاً اگر قانون منطقی و از جنبه‌های مختلف (از جمله؛ برای تسهیل در امدادرسانی در حوادث طبیعی یا جلوگیری از سرایت آتش در آتش سوزی‌های احتمالی و یا امکان استفاده از نور مستقیم خورشید برای شهروندان و کاهش بیماری‌های روحی و روانی و….) ضروری است که حتما هست، چرا اجرای آن مشروط اعلام شده است.
بدیهی است که این کم‌توجهی قانونگذاربه عواقب کار و بی‌توجهی شهرداری به اجرای دقیق قانون هم برای سازنده (صاحب ملک)، هم برای همسایه‌ها، هم برای کلانتری‌ها، هم برای شهرداری، هم برای سیستم قضایی و….. مشکل و هزینه ایجاد نموده و زمینه درگیری بین شهروندان و افزایش مشکلات روحی و روانی در جامعه را افزایش می‌دهد و برای مردم و سیستم سلامت نیز هزینه سازی می‌کند؛ لذا شایسته است. به جای مشروط نمودن ساخت چنین اماکنی، ناظرین مخترم شهرداری موظف به اجرای دقیق قانون فوق شوند.

احمدرضا هدایتی -کارشناس ارشد مدیریت

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت ره توشه، تاریخ انتشار: 16شهریور1403، کدخبر:11593، rahtooshe.com / سایر منابع.

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
0
0
توی کوچه ما دارن سه تا برج می سازند و کل کوچه بن بست رو گرفته. ما ضلع غربی هستیم و اونا ضلع شرقی کوچه ، اصلا کوچه تاریک شده تا طبقه پنج هم رفتم. 9 طبقه گرفتن . یعنی می تونیم بریم شکایت کنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین