پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۰۵۲
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
برخی از منتقدین با ملاحظه حجم بالای اقدامات متعصبانه، غیر اولویت دار ، بعضا حاشیه ای با رویکرد اجرای دستوری از بالا به پائین دو سناریو برای شرایط کشور مطرح می کنند. یا واقعا دچار ناهماهنگی شناختی در جریانات فکری و عدم وفاق در روندهای تصمیم گیری هستیم و یا با جریان نفوذ و فساد روبرو می باشیم. در حالی که کشور در چند وقت اخیر بشدت درگیر سه موضوع لایحه حجاب، تبیین قیمت بنزین و فیلترینگ می باشد، اردوغان در حال مذاکره برای احیای خط لوله گازی قطر اروپا از راه ترکیه است. آیا همگرایی سیاست با اقتصاد با رویکرد حکمرانی، اولویت مدیران و سیاستگذاران کشور نیست؟

شعارسال: خبرگزاری آناتولی در رابطه با خط لوله انتقال گاز با انتشار یک اینفوگرافیک نوشت: خط لوله گاز قطر-ترکیه که در سال ۲۰۰۹ پس از سرنگونی رژیم ۶۱ ساله بعث سوریه متوقف شده بود، بار دیگر به دستور کار بازگشت. این در حالی است که در کشور عزیزمان ایران، تندرو‌های داخلی به دنبال فیلترینگ و لایحه حجاب و قیمت بنزین می‌باشند.

اردوغان به دنبال احیای خط لوله گاز قطر به اروپا از مسیر ترکیه، تندروهای داخلی به دنبال فیلترینگ و لایحه حجاب و قیمت بنزین؟

علی ماجدی معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در این رابطه بیان داشت که در هر حال خط لوله گاز قطر از مسیر سوریه می‌تواند بعنوان یک آلترناتیو برای اروپا مطرح باشد هرچند فعلا این پروژه دور از ذهن است، زیرا خط لوله باید در احجام وسیع و بزرگ و ۵۴ اینچی باشد، مسئله امنیت نیز باتوجه به عدم ثبات سیاسی در سوریه مسئله مهمی است که این پروژه را اگر در دستور کار باشد در شرایط ابهام قرار می‌دهد، اما در عین حال نمی‌توان آن را نادیده گرفت. قطر اکنون برای صادرات گاز به هر مقصدی روی ال‌ان‌جی متمرکز است و بیشترین گازی که صادر می‌کند گاز مایع است و تجربه زیادی در این حوزه دارد بنابراین فعلا در شرایط کنونی صادرات از مسیر خط لوله چندان در دستور کار این کشور نخواهد بود هرچند منتفی هم نیست. قطر با استفاده از روش‌های IOR و EOR در حال افزایش تولید گاز است، ولی در عین حال باید دید آیا ترجیح قطر این است که صادرات از مسیر ال‌ان‌جی باشد و یا اینکه با خط لوله به اروپا برود.
در شرایطی که سوریه از نظر حکومت تثبیت نشده طرح این پروژه زودرس است، چون فعلا با رفتن بشار اسد وضعیت کشور سوریه مبهم است، تا تثبیت سیاسی صورت نگیرد و اینکه چه حکومتی بر سر کار بیاید این طرح‌ها زود است بخصوص اینکه خط لوله امنیت بالایی نیاز دارد. در هر حال اکنون شرایط سیاسی کل دنیا تثبیت شده نیست از سویی ترامپ از ۲۰ ژانویه شروع به کار خواهد کرد، در آلمان در ماه فوریه انتخابات مجلس و انتخاب صدر اعظم برگزار می‌شود بنابراین علاوه بر سوریه اوضاع سیاسی اروپا نیز در شرایط باثباتی نیست.
کشور ایران نیز تا زمانی که از بن‌بست مصرف داخلی گاز خارج نشود، حرفی برای گفتن نخواهد داشت. معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ما در حوزه انرژی دنیا سهمی نداریم و در مسئله انرژی قدرت گذشته را از دست داده‌ایم. اکنون نیاز به سرمایه‌گذاری کلان حداقل به مدت ۵ سال آن هم با شرکت‌های بزرگ و ابرکمپانی‌های نفتی و گازی داریم که بتوانیم به بازار برگردیم.

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
خط لوله قطر-ترکیه (Qatar–Turkey pipeline) پیشنهادی برای ساخت یک خط لوله گاز طبیعی از میدان گازی پارس جنوبی به سمت ترکیه بود. این خط لوله می‌توانست به خط لوله نوباکو متصل شود و گاز کشور‌های اروپایی و ترکیه را تأمین کند. یکی از مسیر‌های این خط لوله از قطر به ترکیه از طریق عربستان سعودی، اردن و سوریه بود. مسیر دوم از طریق عربستان سعودی، کویت و عراق تعریف شده بود. خبرگزاری فرانسه سابقا مدعی شده بود که دلیل سوریه برای رد پیشنهاد قطر «حفاظت از منافع متحد خود» یعنی روسیه می‌باشد. روسیه بزرگ‌ترین تأمین کننده گاز طبیعی اروپا است که از این موضوع بعنوان اهرم سیاسی نیز بهره برداری می‌کند.
برخی از تحلیلگران سیاسی و گروهی از روزنامه‌نگاران گمان می‌کنند که جنگ داخلی سوریه یک عملیات مخفی سیا در پاسخ به اقدام دولت سوریه در رد پیشنهاد احداث این خط لوله و روی آوردن دولت سوریه به خط لوله ایران–عراق–سوریه بود. آن‌ها همچنین معتقدند که دخالت روسیه در سوریه با هدف جلوگیری از احداث خط لوله قطر-ترکیه صورت گرفته است.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین