پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۶۶۱
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۱
شرکت ملی نفت ایران امروز یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت را با شرکت‌های پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، اویک و مپنا به ارزش حدود ۱۷ میلیارد دلار امضا کرد. محسن پاک نژاد روز شنبه در آیین امضای قرارداد فشار افزایی پارس جنوبی که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری و مدیران صنعت نفت در محل مرکز همایش‌های بین المللی صنعت نفت در تهران برگزار شد،بیان داشت که، امضای این قرارداد بعد از گذشت هفت ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم امروز اجرایی می شود.مطابق اهداف کمی تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت قرار است که در پایان برنامه، تولید گاز خام کشور به یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب برسد.از جمله الزام های تحقق این هدف توسعه میادین گازی است و همزمان با افزایش تولید می‌بایست طرح های نگهداشت توان تولید هم اجرا شود تا از افت تولید جلوگیری شود.

شعارسال: قرارداد‌های طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران با شرکت‌های پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، اویک و مپنا امضا شده است. طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی با هدف «جبران افت فشار»، «حفظ تولید حداکثری گاز»، «کاهش ناترازی گاز و بنزین» و «جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر از این میدان مشترک»، با امضای قرارداد‌های مربوطه در حضور رئیس‌جمهوری و مدیران ارشد صنعت نفت وارد فاز عملیاتی شد. ارزش این قرارداد‌ها حدود ۱۷ میلیارد دلار است، با اجرای این طرح افزون بر حفظ امنیت انرژی کشور، زمینه اشتغال ۱۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، میدان پارس جنوبی به هفت هاب فشارافزایی تقسیم می‌شود و برای هر هاب، حدود ۶۰ هزار تن سازه ساخته می‌شود. در مجموع، ۴۲۰ هزار تن سازه در این پروژه احداث می‌شود که ۷۰ درصد از ملزومات آن از داخل کشور تأمین می‌شود.

امضا قرارداد‌های طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با حضور رئیس‌جمهور

محسن پاک نژاد روز شنبه در آیین امضای قرارداد فشار افزایی پارس جنوبی که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری و مدیران صنعت نفت در محل مرکز همایش‌های بین المللی صنعت نفت در تهران برگزار شد، مدعی شد که امضای این قرارداد بعد از گذشت هفت ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم امروز اجرایی می‌شود. پاک نژاد افزود: برای رسیدن به هدف یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب در روز در طول چهار سال پیش رو به طور متوسط سالانه حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است. براساس برآورد‌های کارشناسی، مجموعه طرح‌های توسعه و نگهداشت توان تولید به سرمایه گذاری حدود ۷۵ میلیادر دلار نیاز دارد که حدود ۵۳ میلیارد دلار آن به توسعه میادین گازی جدید و ۲۲ میلیارد دلار آن مربوط به طرح‌های نگهداشت توان تولید از جمله طرح فشار افزایی پارس جنوبی است.
پاک نژاد اظهار داشت: برآورد شده است که از سال ۱۴۰۶ به میزان یک فاز پارس جنوبی کاهش تولید داشته باشیم و از سال ۱۴۰۸ در صورت عدم فشارافزایی یک و نیم فاز از تولید خارج می‌شود. وی با یادآوری اینک نکته که ۴۰ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تامین می‌شود، افزود: از آنجا که بخشی از میعانات گازی این منطقه تبدیل به بنزین می‌شود، عدم اجرای این طرح سبب تشدید ناترازی بنزین در کشور می‌شود.
طرح فشار افزایی شامل ۷ هاب یا مرکز است که هر کدام شامل ۴ سکو است و هر سکو شامل یک سکوی تولید برق، یک سکوی اقامتی و دو سکو برای استقرار کمپرسور‌های فشار افزایی است. روی هر سکو چهار توربوکمپرسور داریم که مجموعاً در هفت مرکز ۵۶ توربوکمپرسور با قدرت بسیار زیاد اس. جی. تی ۷۰۰ مشابه اس. جی. تی۷۰۰‌هایی که پیش از این استفاده می‌شد نیاز دارد که در نهایت تامین بخشی عمده‌ای از این‌ها بایستی داخلی باشد و بخشی هم با کمک شرکای خارجی امکان انتقال فناوری آن فراهم شده است. برآورد هزینه اجرای هر هاب حدود ۲.۵ میلیارد دلار است و برای اجرای کامل طرح فشار افزایی به حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم؛ با این حال، این سرمایه‌گذاری می‌تواند تا سال ۱۴۳۵ حدود ۷۸۰ میلیارد دلار به درآمد حاصل از میدان اضافه کند و بنابراین، اجرای این طرح از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید در اجرای آن درنگ کرد.
وزیر نفت افزود: امروز قرارداد‌های مرتبط با این طرح با ۴ پیمانکار شامل اویک، مپنا، قرارگاه خاتم و پتروپارس به امضا می‌رسد؛ این ۴ پیمانکار جنرال کنترکتور (مقاطعه کار) هستند و قرارداد‌ها را بعداً به بخش خصوصی واگذار می‌کنند یعنی به عنوان پیمانکاران زیرمجموعه از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده می‌کنند.

امضا قرارداد‌های طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با حضور رئیس‌جمهور

وزن سازه‌های دریایی که در این طرح استفاده خواهد شد، حدود ۴۲۰ هزار تن برآورد شده است و آنچه در طول بیست و چند سال گذشته تا امروز در حوزه دریایی پارس جنوبی، نصب شده حدود ۲۰۰ هزار تن است، یعنی دو برابر سازه‌هایی که در بخش دریایی نصب شده در قالب این طرح نصب خواهد شد. نصب و راه اندازی حدود ۶۰۰ کیلومتر خط لوله زیر دریایی جهت انتقال گاز ترش و طراحی و ساخت بیش از نیمی از این توربوکمپرسور‌ها توسط سازندگان داخلی خواهد بود.

وی با بیان اینکه در مجموع ۷۰ درصد کار این طرح و عملیات این طرح توسط شرکت ها، پیمانکاران، سازندگان و طراحان داخلی خواهد بود، افزود: این طرح ضمن اینکه برای صنایع داخلی وابسته به نفت رونق آفرینی می‌کند، کارگاهی به وسعت ایران ایجاد می‌کند و عملا بخش خصوصی درگیر اجرای این طرح می‌شوند و رونق آفرینی بسیار خوبی در این حوزه خواهند داشت. با اجرای این قرارداد‌ها در بخش اشتغال حدود ۱۷ هزار شغل مستقیم و ۵۰ هزار شغل به بطور غیرمستقیم درگیر این طرح خواهند بود.

امضا قرارداد‌های طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با حضور رئیس‌جمهور

پس از سخنان وزیر نفت، حمید بورد معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به نمایندگی از این وزارتخانه قرارداد‌های فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی را با چهار پیمانکار پتروپارس، قرارگاه خاتم، اویک و مپنا امضا کرد.
طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی با هدف «جبران افت فشار»، «حفظ تولید حداکثری گاز»، «کاهش ناترازی گاز و بنزین» و «جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر از این میدان مشترک»، با امضای قرارداد‌های مربوطه در حضور رئیس‌جمهوری و مدیران ارشد صنعت نفت وارد فاز عملیاتی شد.

امضا قرارداد‌های طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با حضور رئیس‌جمهور

بر اساس جزئیات ارائه‌شده، هر هاب فشارافزایی در این طرح شامل چند فاز و منطقه می‌شود، به‌طوری که هاب یک شامل فاز‌های ۱۲ A، ۱۱ B، ۱۲ B و ۱۱ A، هاب دوم شامل فاز‌های ۱۵، ۱۶، ۳ و ۲۱، هاب سوم شامل فاز‌های ۱، ۵، ۱۷ و ۱۸، هاب چهارم شامل فاز ۲، ۱۹ C، ۱۹ AB، ۲۰ و ۶، هاب پنجم شامل فاز‌های ۱۳ AB، ۱۰، ۱۳ BD و ۱۴ AC، هاب ششم شامل فاز‌های ۱۱، ۲۲، ۲۴ A، ۲۳، ۲۴ B و ۱۴ BD و هاب هفتم شامل فاز‌های ۴، ۷، ۸ و ۹ پارس جنوبی است. بر اساس این قرارداد قرار است ۱۴ سکوی فشارافزای گاز برای فاز‌های پارس جنوبی تعریف، ساخته، نصب و راه‌اندازی شود.

سکو‌های فشارافزا با ظرفیت ۲ میلیارد فوت‌مکعب قابلیت فشارافزایی به میزان ۹۰ بار دارند. هدف ایران این است که سکوی فشارافزا را در یارد‌های ساحلی خود بسازد، اما از آنجا که این سکو حدود ۲۰ هزار تن وزن خواهد داشت و در ایران سابقه و تجربه مهندسی تفصیلی، ساخت و نصب سکو با وزن بیش از ۷ هزار تن وجود ندارد، بنابراین باید زیرساخت‌های موجود در کشور ارتقا داده شود.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین