شعارسال: مهدی چمران در جلسه روز (یکشنبه) شورای شهر تهران با اشاره به دستورات جلسه، تبریک عید غدیر و شهادت فرماندهان، مردم و کودکان کشور، اظهار کرد: از معاونت خدمات شهری و ستاد بحران دعوت کردیم تا گزارش چند روز اخیر را ارائه دهند. انشاءالله از آتش نشانی هم برای ارائه آخرین وضعیت شهر دعوت خواهیم کرد. همچنین «چهل و هفتمین صورتجلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران» و همچنین تعداد ۱۳ پلاک ثبتی از حیث باغ و غیرباغ بودن در جلسه امروز تعیین تکلیف میشود.
وی با اشاره به وضعیت پناهگاههای سطح شهر گفت: در تهران و شهرهای دیگر متأسفانه به صورت کامل پناهگاهی نداریم؛ باتوجه به تجربه زمان جنگ باید از همان پناهگاههای گذشته استفاده کنیم. در زمان جنگ نیز یک ستادی تشکیل شد که من هم در آن حضور داشتم و طرح ایجاد پناهگاههای مختلفی در آن در نظر گرفته شد. برنامهای که بررسی شد ساخت دیوارههای بتنی بود که اتفافا چند روز اخیر این طرحها را دوباره بررسی کردم. این پناهگاهها مثل سنگرهای جنگ است که با پیچ و مهره به هم وصل میشوند. دوستان ما بایستی روی این موضوع کار کنند و بایستی برنامه ریزی درستی در این زمینه انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران اضافه کرد: ما در زمان جنگ در خوزستان و در شهر اهواز شروع به ساختن پناهگاهها کردیم و در تهران مردم به زیر زمینها میرفتند تا بمباران به پایان برسد. با این حال امروز باید یک کار مهندسی انجام شود؛ خیلی از کشورها در استانداردهای ساختمانی پناهگاه دارند؛ حتی کشوری مثل سوئیس پناهگاههای مقابله با تشعشعات اتمی دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره استفاده از مترو و سولههای بحران در این زمینه بیان کرد: برای استفاده از مترو باید آن را تعطیل کرد؛ اما در شرایط خیلی حاد میتوان استفاده کرد. متروها، چون زیر زمین دارند پناهگاههای مناسبی هستند، اما استفاده از سولههای بحران در مقابل بحران مناسب نیست؛ این سولهها برای استفاده از وسایل ضروری در شرایط ضروری مورد استفاده قرار میگیرند و بیشتر برای زلزله ساخته شدهاند نه بمباران.
چمران در پایان تاکید کرد: به هر حال هم متروها و هم پارکینگهای طبقاتی وزارت خانهها و ساختمانهای بلند مکانهای خوبی هستند که میشود برای بحران خاص آنها را آماده کرد. ما با شهرداری برنامه ریزی کردیم که جلسه بگذاریم؛ با استانداری و فرمانداری نیز باید جلساتی برگزار کنیم و در این زمینه تقسیم وظایف کنیم. البته انشاءالله کار به آنجا نرسد، اما کشور ما از قدیم مورد حمله قرار میگرفت و باید آمادگی لازم را پیدا کنیم. به لطف خدا انتهای این مسیر قطعا پیروزی خواهد بود.
وی همچنین عنوان کرد: رژیم اشغالگر قدس آغازگر جنگ بود. این چند روز رژیم اشغالگر قدس به بیشتر نقاط کشور جمهوری اسلامی ایران با وسایل مختلف و با کمک آمریکا جنایتکار حمله کرد.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: در چنین حالتی مذاکره معنا ندارد؛ از یک سو کشتارها و از سوی دیگر مذاکرات غیرمستقیم معنایی نخواهد داشت. ما در مقابل همه اینها ایستادهایم و به قول فرمانده کل قوا به اسرائیل حمله میکنیم و روزگار را بر آنها تلخ خواهیم کرد. همانطور که دیدیم چگونه آنها به ستوه آمدند. امیدواریم بتوانیم ریشه این گروه انسان کش را از روی زمین براندازیم.
وی تاکید کرد: انسجام و وحدت ملی ضرورت دارد و همه ما در مقابله با دشمن بایستی پشت نیروهای مسلح باشیم و حامی آنها باشیم. این وظیفه هر ایرانی با غیرت و با شرفی است که هویت ملی خودش را میشناسد. همانطور که اجتماع پرشور روز گذشته در همه شهرها را دیدیم. همچنین به پدافندمان تبریک میگوییم که چند جنگنده را سرنگون کردند و برای ملت خوبمان هم آرزوی موفقیت بیشتری داریم.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
لیست پناهگاههای شهرهای مهم ایران :
* تهران: ایستگاههای مترو عمیق (مثلاً تجریش، پارک وی، امام خمینی): گزینهای مناسب برای پناهگیری فوری در مواقع حمله هوایی، باوجود نبود سیستم رسمی پدافند غیرعامل. زیرزمین ساختمانها و مجتمعها: بهترین گزینه خانگی برای استفاده سریع در صورت بروز خطر.
* تبریز: ایستگاه متروی خط ۲ (ایستگاه ۶): طبق مطالعات بومی، مناسبترین محل پناهگاه اضطراری شهری. مدارس و پارکها در حاشیه شهر: فضای باز امن برای مراجعه جمعیت در مواقع بحرانی.
* شیراز: مطالعه منطقه هشت نشان میدهد بهترین نقاط برای پناهگاه اضطراری با رویکرد پدافند غیرعامل در قسمتهای شرق و جنوبشرقی خیابان زند/آستانه هستند. همچنین، خوابگاههای دانشجویی/اردوگاهی در محدوده میدان دلاوران، بلوار رازی و قصر دشت شناسایی شدهاند که ظرفیت پناهگاه موقت دارند.
* اصفهان: اردوگاه شهید بهشتی (اتوبان ذوبآهن، شهر ابریشم): بهصورت رسمی یا غیررسمی میتواند محل پناهندگی باشد. مهمانپذیرهای مرکزی (مثل مهمانپذیر امیرکبیر—چهارباغ یاس، تختی مترو) از نظر ساختار و قرارگیری در عمق شهری، پناهگاهی احتمالی در مواقع اضطراریاند.
* مشهد: مرکز شهید سعیدی (بلوار پیروزی، میدان شهید مهدوی سلمان): ظرفیت پناهگاه برای استفاده عمومی در موقعیت بحران دارد. مجتمعهای زیارتی-اقامتی وابسته به آستان قدس رضوی: مکانهایی با ساختار مقاوم و قابلیت استفاده در شرایط اضطراری.
* کرج: میدان امام (ره) و میدان شهداء: پناهگاههای قدیمی زمان جنگ، اکنون کاربری متفاوتی دارند، ولی مکانشناسی شدهاند. ایستگاه متروی شهید آجرلو: طراحیشده با ساختار بتنی مقاوم و ظرفیت پناهندگی اضطراری. پارکینگها و مراکز اسکان اضطراری: شناسایی شده توسط شهرداری برای شرایط بحرانی.
* قم: بیش از ۱۱۲ مکان اسکان اضطراری شامل مدارس، مساجد، ساختمانهای عمومی. بیمارستان شهید بهشتی: بهعنوان مرکز درمانی-پناهگاهی تعیینشده.
* کرمانشاه: پناهگاه پراو در ارتفاعات قله پراو: مخصوص کوهنوردان، در شرایط بحرانی طبیعی قابل استفاده است. پارکینگها، زیرساختهای بتنی عمومی: پیشنهادشده در مطالعات شهری پدافند غیرعامل. ورودی و ساخت اخیر پناهگاه شهری در همکاری با شهرداری کرمانشاه.
* اردبیل: پهنههای مرکزی، شرقی و شمالشرق شهر: شناساییشده در مطالعات مکانیابی پناهگاه عمومی. پارکهای شهری و مدارس (بهعنوان فضاهای چندمنظوره پیشنهادی).
* اراک: پناهگاه جاده خمین، کیلومتر ۸ (روبروی سوارآباد): مکانی رسمی اعلامشده. بیمارستانها و ساختمانهای دولتی: شناختهشده بهعنوان مکانهای امن احتمالی.
* بندرعباس: مجموعه ورزشی خلیج فارس: براساس پژوهش، محل قابل تجهیز به پناهگاه دومنظوره. پایگاه نهم شکاری (پایگاه هوایی): دارای زیرساختهای بتنی و قابل توجه امنیتی.
* چابهار: هنوز اطلاعات پناهگاهی انسانی منتشر نشده؛ اما اماکن عمومی خراب یافته برای حیوانات موجوداند (اطلاعات حیوانی، نه انسانی).
* اهواز: پارکینگها و ساختمانهای دولتی: توصیهشده توسط مطالعات پدافند غیرعامل استان خوزستان. «پناهگاه نیکی» حیوانات اهواز (مکان غیرانسانی)؛ اما توجه به ظرفیت مکانهای بتنی موجود.
* کاشان، بوشهر، زنجان، یاسوج، سنندج، ایلام: مدارس و مساجد با سازه بتنی مستحکم. پارکینگهای طبقاتی یا مساجد دارای فضای زیرزمینی. ساختمانهای عمومی (ادارات، هلالاحمر، مدیریت بحران).
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: 25خرداد1404، کدخبر:1404032516194، www.isna.ir
سلام
این مسائل چه ارتباطی به نظام داره؟ ماهیت بحث ، مدیریتی و آسیب های ناشی از ضعف مدیریته .
گام دوم انقلاب برای باز طراحی همین مسائل و افزایش کارآمدی ها طراحی شده