شعار سال: با گذشت بیش از نیمی از عمر دولت یازدهم و پس از به ثبات رسیدن مدیریت شهری شهرستان به نظر می رسید باید به آینده وعده های داده شده به مردم شهرستان امیدوار بود؛ جایی که برخی دغدغه ها همچون حمل و نقل نه به صورت پاره وقت بلکه هر لحظه فکر مردم اسلامشهر را مشغول می کند، از سویی عدم تحقق وعده احداث مترو و از سوی دیگر ترافیک سنگین معابر شهرستان باعث شده تا دغدغه های بسیاری برای مردم به وجود بیاید.
در این میان نکته جالب پاسکاری های گاه گاه مسئولان است، جایی که مسئولانی که هر کدام در زمان انتخابات برای رسیدن به کرسی های مختلف با وعده های خود به دل های مردم امید بخشیدند اما با گذشت زمان مشخص شد بسیاری از این وعده ها توخالی و صرفا ترفندی برای کسب رای بوده است و به هنگام توضیح درباره چرایی عدم اجرای بسیاری از پروژه های شهرستان پاسخ هایی شنیده می شود که رنگ و بویی از امید در آنها دیده نمی شود و صرفا شانه خالی کردن از مسئولیت ها است.
حتی سفر حسن روحانی رییس دولت یازدهم به اسلامشهر هم نتوانست قفل مشکلات اسلامشهر را باز کند و رهاورد سفر رییس جمهور به اسلامشهر صرفا وعده های زیبایی بوده است که تاکنون و پس از گذشت ماه ها از سفر وی به اسلامشهر رنگ اجرا را به خود ندیده است. در این میان برای بررسی وضعیت اولویت های شهرستان اسلامشهر دست به کار شیدم و به بررسی وضعیت اصلی ترین مطالبات مردم شهرستان می پردازیم.
آرزوی رسیدن مترو به ایستگاه اول
سفر محمود احمدی نژاد به اسلامشهر و پلاکاردهایی با محتوای درخواست مترو که بر دست جوانان اسلامشهر در ورزشگاه خلیج فارس به نمایش درآمد آغازی بر داستان متروی اسلامشهر بود و شروع داستان متروی اسلامشهر از دولت قبلی کلید خورد اما با پایان این دولت این قصه نه تنها پایانی نداشت بلکه به سختی چند سطری از مقدمه آن به نگارش درآمد، مقدمه ای که هیچ کمکی به مردم اسلامشهر نکرد. اما در این میان به نظر می رسید نه تنها در دولت بلکه در میان مسئولان شهرستانی نیز همتی برای رسیدن مترو به اسلامشهر دیده نمی شد.
با پایان کار دولت قبل و روی کار آمدن جدید و البته روی کارآمدن شورای جدید در شهرستان انتظار می رفت دست کم مسئولان شهرستان در آغاز کار خود با تلاش در این حوزه سعی در پاسخ دادن به اعتماد مردم داشته باشند اما این انتظار بس بیهوده به نظر می رسید و ماه های نخست شروع به کار شورای جدید و مجموعه شهری شهرستان صرف درگیری های داخلی شد و تقریبا هیچ دستاورد چشمگیری در زمان حضور مسئولان جدید برای شهرستان به دست نیامد.
البته در میان نا امیدی های بسیار در خصوص مترو اسلامشهر گهگاهی در نتیجه تلاش تعداد معدودی از مسئولان شهرستان اخبار خوشایندی نیز به گوش می رسید که البته آنها هم دوام چندانی نداشت، یکی از این اخبار کمک شهرداری تهران در احداث متروی اسلامشهر بود که خیلی زود با مخالفت اعضای شورای شهر تهران مواجه شد. ناصر عبدی آذر رییس شورای شهر اسلامشهر در خصوص آخرین وضعیت متروی اسلامشهر می گوید:« طرح جامع اتصال مترو اسلامشهر به خط سه آزادگان در کمیته عالی حمل و نقل کشور به تصویب رسیده و حدود چهل میلیارد تومان بودجه برای این امر اختصاص داده شده است که در جهت سهولت در انجام کار ، شهرداری تهران و مترو تهران به عنوان پیمانکار انتخاب شده اند تا اتصال خط به راحتی انجام شود.»
وی تصریح می کند:« با اتصال مترو اسلامشهر به خط سه آزادگان ، حدود ۲ الی سه میلیون نفر جمعیت از شهرستان های جنوبغرب استان تهران از جمله اهالی شهرستان های اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم از خدمات آن بهره مند می شوند تا با عدم استفاده از وسایل نقلیه شخصی یا عمومی روزمینی بتوانند ازطریق سیستم حمل و نقل ریلی وارد کلان شهر تهران شوند.»
در صحبت های عبدی آذر اما به تاریخ دقیقی از آغاز کار احداث متروی اسلامشهر اشاره نشده است. ضمن این که نباید این نکته را فراموش کرد که روحانی در سفر خود به اسلامشهر وعده اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای اتصال اسلامشهر به قطار شهری را داد که البته این طرح با استقبال چندانی از سوی شهروندان و حتی مسئولان شهرستان مواجه نشد و برخی از مسئولان شهرستان در تلاش بودند تا بودجه این طرح را به طرح احداث متروی شهرستان منتقل کنند. حال سوال این است در صورت توجه مسئولان به اسلامشهر و پیشرفت طرح اتصال شهرستان به قطار شهری آیا مسئولان کشوری حاضرند برای طرح متروی شهرستان که مطالبه اصلی مردم است نیز بودجه بدهند. به نظر می رسد نگارش داستان متروی اسلامشهر همچنان ادامه دار باشد، داستانی که مقدمه آن سال هاست به پایان نرسیده است و مشخص نیست به پایان رسیدن و بهره برداری از آن با همت توصیف ناپذیر مسئولان اجرایی کشور و شهرستان به زودی امکان پذیر باشد. داستانی که در آن رسیدن مترو به ایستگاه اول یعنی آغاز طرح همچنان برای مردم شهرستان یک آرزوست.
اسلامشهر، شهر ترافیک های سنگین!
آخرین روزهای پاییز، هوا زود به سمت تاریکی می رود و وقتی از فرط خستگی چشمانتان را باز می کنید با حجم بسیاری از خودروها مواجه می شوید. اینجا میدان نماز اسلامشهر است و ساعات بعد از ظهر ترافیک به اوج خود می رسد، البته این ترافیک محدود به میدان نماز و محدود به ساعات عصر نمی شود بلکه می توان در بسیاری از ساعات روز در با شدتی کمتر این ترافیک را در سایر نقاط شهرستان مشاهده کرد. موضوعی که بسیاری از شهروندان در تماس با اسلامشهرخبر از عدم توجه به آن گلایه می کنند. حسین بیگلری رییس اداره محیط زیست اسلامشهر در گفت و گو با اسلامشهرخبر از ضررهای بسیار این ترافیک برای هوای شهرستان می گوید و این ترافیک را عاملی موثر در افزایش آلودگی هوای شهرستان می داند.
ولی الله اصغری رییس سابق شورای شهر اسلامشهر در پاسخ به سوال اسلامشهرخبر راهکار حل این مشکل را احداث تقاطع های غیر همسطح می داند اما با صراحت اعلام می کند شهرستان بودجه ای برای این کار ندارد و باید از طریق سایر منابع شهرستان برای حل این مشکل با پیمانکاران به توافق رسید.
بیمارستان اسلامشهر در نیمه راه
سومین اولویت مردم اسلامشهر احداث بیمارستان شهرستان است. در حال حاضر دو بیمارستان امام رضا(ع) و بیمارستان امام زمان(عج) در شهرستان فعالیت می کنند که گزینه نخست سال هاست در شهرک سعیدیه نه تنها پذیرای بیماران اسلامشهری است بلکه بار حضور بیماران رباط کریم و بهارستان را نیز به دوش می کشد و تا کنون به خوبی به همه ثابت کرده است که ظرفیت پذیرا بودن چنین حجمی از بیماران را ندارد. گزینه دوم نیز بیمارستانی نیمه خصوصی است که با وجود امکانات مناسب آن بسیاری از شهروندان توان مالی استفاده از این مجموعه را ندارند. حال در چنین شرایطی احداث بیمارستان ۴۰۰ تخت خوابی شهرستان می تواند کمک بسیاری به افزایش سرانه درمانی شهرستان کند، بیمارستانی که علی ربیعی وزیر کار از این بیمارستان به عنوان بیمارستانی همسطح با بیمارستان میلاد یاد می کند. اما روند این پروژه نیز نشان از این موضوع دارد که دست کم به این زودی ها انتظار مردم اسلامشهر و حتی شهرستان های اطراف پایان نخواهد یافت. مصطفی آقاعلیخانی معاون عمرانی فرماندار اسلامشهر در گفت و گو با اسلامشهرخبر در این خصوص می گوید:« تنها یک بیمارستان قرار است در شهرستان احداث شود و آن هم بیمارستانی است که تحت نظارت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال ساخت است. برای این بیمارستان ۷۰ میلیارد تومان بودجه درنظر گرفته شده است.»
وی خاطرنشان می کند:« این بیمارستان که بیمارستانی ۴۰۰ تخت خوابی است تا کنون ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.»
همچنین ناصر عبدی آذر رییس شورای شهر اسلامشهر در این خصوص می گوید: « بیمارستان ۴۰۰
تختخوابی شهرستان اسلامشهر در جهت خدمات رسانی به مرم جنوبغرب تهران از جمله
شهرستان های اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم در حال احداث می باشد که سفت کاری آن
انجام شده و در مرحله نازک کاری و تکمیل تجهیزات می باشد که در سفری که علیزاده
معاون وزیر راه و شهرسازی به شهرستان داشت مقرر شد با جذب اعتبار وام دولتی که
بازپرداخت آن نیز به عهده دولت است مراحل تکمیل این بیمارستان هرچه سریعتر انجام
شود تا پس از افتتاح، خدمات رسانی به مردم این منطقه آغاز شود.»
بنا به گفته های معاون عمرانی فرماندار در بهترین شرایط تا کنون طرح
احداث بیمارستان اسلامشهر نهایتا به نیمه راه رسیده است و نیمی از راه مانده است،
نیمی از راهی که مشخص نیست با وضعیت اجرای پروژه ها در اسلامشهر این راه در چه
زمانی طی خواهد شد.
امیراله حقیقی فرماندار اسلامشهر در خصوص وضعیت پروژه های عمرانی شهرستان می گوید:« در سفر دولت به اسلامشهر بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به این شهرستان اعتبار اختصاص یافت.در راستای اجرای مصوبات سفر رییس جمهور به اسلامشهر عملیات اجرائی پروژه هایی همچون بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، ترمیم و آسفالت جاده احمدآباد مستوفی و اصلاح و ترمیم پل ولایت و ادامه اجرای طرح فاضلاب شهری آغاز شده است.»
وی تصریح می کند:« اختصاص ۴۰۰
میلیارد تومان اعتبار به قطار شهری نیز می تواند یکی از مهمترین مشکلات زیر ساختی
شهرستان که به حمل و نقل شهروندان مربوط می شود را برطرف سازد.»
حقیقی در ادامه می گوید:« پروژه های مهمی که به توسعه زیر ساخت های
شهرستان مربوط می شود در دستور کار قرار گرفته است.تاکید دولت بر این است روند
اجرایی این پروژها تا پیش از پایان سال باید آغاز شود و اوایل سال ۹۶ نیز به بهره برداری برسند. بنابراین
ادارات و دستگاه های اجرایی باید با جدیت پیگیری های لازم را انجام دهند تا
اعتبارات لازم در خصوص این پروژه ها اختصاص یابند.»
مروری بر صحبت های مسئولان شهرستان در سه سال گذشته ما را به سمت نکته ای قابل تامل می برد و این نکته عدم امکان اعتماد به صحبت های اکثر مسئولان شهرستان است؛ البته برای خیل مسئولان محترم هم چندان سخت نیست و می توانند با گردشی در آرشیو سایت ها، خبرگزاری ها و نشریات محلی صحبت هایی از خود را مشاهده کنند که در آنها وعده های بسیاری به مردم داده شده است اما تا کنون رنگ عمل را به خود ندیده است. به نظر می رسد در این سال ها جای گیری بسیار خوب حواشی و رابطه ها در میان برخی مسئولان شهرستان توانسته به عنوان سدی محکم در برابر مسئولان شهرستان عمل کرده است تا آنها که به نظر می رسد تلاش کافی برای دستیابی به مدیریت جهادی مورد نظر رهبر انقلاب را ندارند در تله آفساید حواشی بمانند و مردم شهرستان را از رسیدن به حقوقشان محروم کنند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه اطلاع رسانی دانا، تاریخ انتشار 3 دی 94، کد مطلب: 591683: www.dana.ir