شعار سال: «حسین فلاح یخدانی» اظهار کرد: محورهای توسعه شهرستان میبد با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای موجود شامل «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری»، «آموزش عالی و توسعه کمی و کیفی آن» و «توسعه صنعت» تعریف شده و خوشبختانه در هر سه محور نیز شاخص استان محسوب میشود.
وی در مورد ظرفیتهای این شهرستان در موضوع توسعه گردشگری میبد به وجود 600 هکتار بافت تاریخی و تکبناهای متعدد قدیمی، برخی صنایع دستی شاخص مانند سفالگری، زیلوبافی و موتابی اشاره کرد که سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی را جذب این شهرستان میکند.
فلاح همچنین وجود 12 مرکز آموزشی در این شهرستان را نیز پتانسیل قابل توجهی خواند که با وجود این که در سالهای اخیر با مشکلاتی نظیر کاهش دانشجو مواجه بوده است ولی به عنوان یکی از محورهای توسعه شهرستان در نظر گرفته شده و اقدامات موثری نیز برای تقویت و ارتقای کمی و کیفی آن صورت گرفته یا در حال انجام است.
وی در مورد جایگاه صنعت این شهرستان نیز از تولید 25 درصد کاشی و سرامیک کشور در میبد خبر داد و اظهار کرد: نکته حائز اهمیت در این خصوص بومیسازی شدن کامل این صنعت در شهرستان است به نحوی که قیمت تمام شده تولیدات شهرستان را به مراتب نسبت به سایر مناطق کشور کاهش داده است.
راهاندازی مجدد فولاد میبد تا پایان سال
فرماندار در مورد آخرین وضعیت صنعت فولاد در این شهرستان نیز خاطرنشان کرد: البته در مقطعی صنعت فولاد در شهرستان با مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی و مردم شکل گرفت ولی در ادامه درگیر یکسری مسائل مدیریتی و نهایتاً نیز به صورت عملی منجر به تعطیلی این صنعت برای قریب یک دهه شد.
وی اضافه کرد: با پیگیرهایی که در شهرستان انجام شد، اخیراً گروهی برای سرمایهگذاری در این صنعت ورود کردند و با خریداری سهم شریک خارجی واحد فولاد میبد، پیگیر راهاندازی مجدد این مجموعه هستند و در حال حاضر نیز خوشبختانه قریب 100 کارشناس فنی در این واحد در حال فعالیت هستند که امیدواریم تا پایان سال شاهد بهرهبرداری از آن با اشتغالزایی 400 نفر باشیم.
فلاح در مورد این که برخی از شهروندان میبدی نسبت به آلایندگی صنایع این شهرستان گلایهمند هستند، اظهار کرد: آلایندگی محیط زیستی صنایع تنها مختص شهرستان میبد نیست بلکه دشت اردکان - یزد که میبد نیز در آن واقع شده از این آلودگیها رنج میبرد و لذا اگر قرار باشد که در این رابطه به ویژه در مورد آلایندگیهای صنعتی تصمیمی اساسی اخذ شود باید تمام شهرستانهای واقع در این محور، ملزم به رعایت آن شوند.
وی تاکید کرد: اهتمام به موضوع محیط زیست نباید آلوده به سیاست «یک بام و دو هوا» شود و مسائلی مانند لابیگری افراد باعث شود که کسی آن را نقض کند.
عدم صدور مجوز فعالیت صنایع آلاینده در شهرستان
فرماندار با بیان این که در دولت تدبیر و امید هیچ مجوزی برای ایجاد واحدهای آلاینده در شهرستان صادر نشده است، متذکر شد: هر چند رکود اقتصادی باعث کاهش این تقاضای ایجاد واحدهای صنعتی شد، ولی مراجعاتی نیز در این رابطه وجود داشته که در مورد واحدهای آلاینده تاکنون مجوزی صادر نکردهایم.
وی راجع به آلودگی شرکت ذوب آهن قراضه موسوم به ایدهآل شمش در نزدیکی شهر میبد نیز اظهار کرد: آلودگی این واحد که فعالیت آزمایشی خود را به تازگی آغاز کرده، به مسئولان آن تذکر داده شده است و مسئولان این واحد با توجه به خریداری شدن و در مرحله نصب بودن فیلترهای آن راجع به رفع این آلایندگیها تا یکی دو ماه آینده، قول مساعد دادهاند.
محدود کردن خسارت معادن با ایجاد مناطق حفاظت شده
فلاح در مورد خسارات معادن بر اراضی طبیعی شهرستان به ویژه مراتع بخش ندوشن هم گفت: هر چند قریب 90 درصد مجوزهای صادر شده در این رابطه در دولت قبل اتفاق افتاده و لغو این مجوزها نیز بسیار سخت است ولی تلاش داریم با معرفی دشت میبد و ندوشن به عنوان مناطق حفاظت شده، فعالیت این واحدها را محدودتر کنیم.
وی راجع به تغییرات مکرر در مدیریت شهری میبد و نارضایتیهایی که در رابطه با برخی مسائل شهری وجود دارد، عنوان کرد: متاسفانه تغییرات مدیریت شهری در سالهای گذشته ضررهای جبرانناپذیری را به میبد وارد کرد که شاید یکی از علتهای وجود نگاههای گاهاً محلهای در شورای شهر بود به نحوی که این نگاهها باعث فراموشی مسائل کلانتر شهر شده بود.
این مسئول علل دیگری مانند مشلات ناشی از جمعیت بالا و در عین حال پراکندگی زیاد شهر و در عین حال درآمدهای نسبتاً اندک شهرداری از محل ارزش افزوده را نیز یادآور شد و در ادامه ضمن اظهار احترام به تمامی اعضای شورای شهر فعلی گفت: با توجه به نزدیک شدن به انتخابات شوراهای اسلامی، از شهروندان میخواهیم که نه با نگاه محلهای بلکه با کلاننگری به مسائل، در انتخابات مشارکت کنند.
فرماندار شهرستان میبد طرح برخی دغدغهها از سوی بعضی افراد در مورد اثرات اجرای شبکه فاضلاب را اشتباه و به ضرر شهروندان میبدی دانست و اظهار کرد: به نظر میآید کسانی که چنین دغدغههایی را مطرح میکنند، ارزیابی درستی از آینده ندارند.
«حسین فلاح یخدانی» از مهمترین طرحهای در دست اجرای شهرستان به اجرای شبکه فاضلاب شهر میبد به روش بیع متقابل و با مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه عملیات اجرایی این طرح که با ایجاد 600 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر میبد انجام میشود، آغاز شده است.
وی در این رابطه طرح برخی دغدغهها از سوی بعضی افراد در مورد اثرات اجرای شبکه فاضلاب را اشتباه و به ضرر شهروندان میبدی دانست و تصریح کرد: شهرستان میبد یک شهرستان صنعتی است و از طرفی با توجه به کم آبیهای فعلی شهرستان و استان برای تامین حتی پنج لیتر آب برای تخصیص به بخش صنعت نیز مجوزی صادر نمیشود و این در حالی است که از طریق شبکه فاضلاب میتوان 160 لیتر آب در ثانیه را از فاضلاب شهری استحصال و در جهت اشتغالزایی در شهرستان و جلوگیری از مهاجرت جوانان میبدی، به بخش صنعت تخصیص داد.
فلاح افزود: این در حالی است که مصرف آب کشاورزی در شهرستان معادل 900 لیتر در ثانیه و مصرف شرب و غیرشرب نیز 270 لیتر در ثانیه است و قطعاً مدیریت 160 لیتر آب بازیافتی جهت بخش صنعت در برابر 1200 لیتر برداشت کنونی در حالی که نهایتاً نیز پساب مصرفی به سفرههای آب زیرزمینی بازخواهد گشت، نگرانی بیموردی است و کسانی که چنین دغدغههایی را مطرح میکنند، شاید ارزیابی درستی از آینده نداشته باشند.
رایزنی برای تامین اعتبار طرحهای نیمهتمام
فرماندار در مورد اجرای طرح روشنایی ضلع جنوبی شهرستان در محور میبد به یزد و گلایههایی که در این مورد وجود دارد نیز پاسخ گفت: این طرح به طول 25 کیلومتر در حریم شهر واقع شده لذا به جای نصب گاردریل، جدولگذاری شده است و برای تکمیل روشنایی مسیر نیز در جلسه با معاون وزیر راه موفق به اخذ دو میلیارد تومان اعتبار شدیم که امیدواریم با کمک شهرداری تا پایان سال شاهد بهرهبرداری 30 درصد آن و تکمیل طرح تا پایان نیمه سال آینده باشیم.
وی در رابطه با ساماندهی مسیر دسترسی به ایستگاه راه آهن میبد نیز خاطرنشان کرد: تاکنون 700 میلیون تومان جهت محوطهسازی در این طرح اخذ شده و با نظر مساعدی که مدیر کل راهآهن یزد در مورد طرح دارد، امیدواریم این طرح به همراه تعریض مسیر از شش به 12 متر تا شش ماه آینده آماده بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته در رابطه با جاده ندوشن - ورزنه نیز بیان کرد: خوشبختانه یک میلیارد تومان از قبل تامین اعتبار شده بود و چهار میلیارد تومان که تا 25 درصد نیز قابل افزایش است از سوی معاون وزیر قول تامین داده شد که امیدواریم با تعیین پیمانکار در هفتههای آتی، زیرسازی و ابنیه راه تکمیل شود و با قول وزیر محترم برای تامین قیر رایگان، این طرح پس از مدتها مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مسئولان حق خیراندیشی میبدیها را ادا کنند
فلاح یخدانی با بیان این بسیاری از طرحهای شهرستان با مشارکت خیرین میبدی در حال اجراست، در این باره اظهار کرد: 9 مدرسه خیرساز از مجموع 19 مدرسه خیرساز استان در سال گذشته توسط خیرین شهرستان میبد انجام شده و امسال نیز تاکنون عملیات ساخت شش باب مدرسه خیرساز در شهرستان آغاز شده است.
وی گفت: علاوه بر طرحهای خیرساز مذکور، خیرین شهرستان تاکنون در قبال تعهدات خود در زمینه بیمارستان میبد ورود کردهاند و اخیراً نیز وزیر محترم بهداشت در خصوص تخصیص 50 درصد اعتبار باقیمانده که معادل چهار میلیارد تومان است نیز قول مساعدت دادهاند که امیدواریم مسئولان در مورد طرحهای خیری که به بهداشت و سلامت مردم مربوط میشود، به تعهدات خود عمل کنند.
فرماندار همچنین از ساخت یکی از شیکترین موزههای کشور در شهرستان میبد با تخصیص بیش از سه میلیارد تومان از سوی یکی از خیرین شهرستان نیز خبر داد و گفت: خوشبختانه مردم خیراندیش میبد نه تنها در مباحث آموزشی و بهداشتی بلکه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز مشارکت دارند به نحوی که تاکنون 15 طرح مشارکتی در این مورد انجام شده است.
وی در این خصوص اضافه کرد: همچنین با توجه به مشارکت مردم میبد در این حوزه، همیار میراث را در آموزش و پرورش شهرستان تعریف کردهایم که تاکنون 200 دانش آموز در این حوزه فعالیت خود را شروع کردهاند.
فلاح با گلایه از این که برخی مسئولان اظهار میکنند میبد به دلیل برخورداری از خیرین مشکل مالی ندارد، تاکید کرد: قطعاً باید فرقی بین پاداش مردمی که در طرحهای دولت مشارکت میکنند با مردم دیگر شهرها که مشارکت خوبی ندارند، وجود داشته باشد.
وی در این رابطه از مسئولان خواست تا مردم میبد را در قبال این مشارکتها دلسرد نکنند و پاداش مشارکت میبدیها در طرحهای دولت را بدهند و حق آنان در این خصوص را ادا کنند.
بیتوجهی میراث فرهنگی به میبد انگیزهها را کور میکند
به گفتهی فرماندار میبد، مسئولان استان باید براساس ظرفیتهای شهرستانها به آنها توجه ویژه داشته باشند و در همین راستا نیز نگاه میراث فرهنگی به میبد با توجه به ظرفیتهای این شهرستان در این حوزه باید متفاوتتر باشد چرا که در غیراینصورت میتواند انگیزههای فعلی ایجاد شده در بین مردم و مسئولان شهرستان در مورد اهتمام به میراث فرهنگی را به طور کامل از بین ببرد.
وی در خصوص ساماندهی شهرک سفال این شهرستان که محل مراجعه مکرر گردشگران داخلی و خارجی است به اقدامات خوب شهرداری برای سنگفرش کردن این مسیر اشاره کرد و گفت: قطعاً با توجه به این که شهرستان میبد بیشترین صنایع استان را در خود جای داده است، باید مورد توجه بیشتر مسئولان استان قرار گیرد.
فلاح در رابطه با برنامههایی که برای رونق بیشتر صنایع دستی این شهرستان مدنظر است به برگزاری همایش ملی زیلو در اسفندماه به میزبانی میبد اشاره و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش به ثبت جهانی این هنرصنعت در میبد کمک کند.
ساماندهی مهاجران غیربومی با یک طرح ابتکاری
فرماندار شهرستان میبد در رابطه با گلایه برخی شهروندان میبدی در مورد مهاجرت افراد غیربومی و آسیبهای ناشی از مغایرتهای فرهنگی که گاهاً در این رابطه اتفاق میافتد، عنوان کرد: هر چند که در رابطه با تاثیر خرده فرهنگها و مغایرتهای فرهنگی باید کمی به کارکردهای فرهنگی خودمان نیز توجه داشته باشیم ولی در همین راستا به منظور ساماندهی مهاجران به ویژه اتباع بیگانه با ابتکار شهرستان طرح ساماندهی و مهندسی مهاجرین را از سه سال پیش آغاز کردهایم که در قالب نرمافزاری یکپارچه ما بین چند دستگاه اجرایی ایجاد شده است.
وی با بیان این که تاکنون شش هزار مهاجر از این طریق ساماندهی شدهاند، گفت: از طریق این نرمافزار ضمن تکریم مهاجران و اتباع، در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از مهاجران نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
فلاح در پایان نیز از واحدهای صنعتی شهرستان که در زمان شرایط رکود، دولت را تنها نگذاشتند و نیروهای کار خود را حفظ کردند، قدردانی و در مورد رفع مشکلات نیروی کار شهرستان با رونق گرفتن مجدد صنعت، ابراز خرسندی کرد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ 11 دی 95، کد مطلب: 95101106238: www.isna.ir