نامه نگاری خسرو آبادی بعد از سه ماه از شروع به کار ساخت زیرگذر به واکنش تند مطبوعات منجر شده است. آنها با یادآوری نزدیکی دفتر یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران با نصب بنر شهرداری که از ایجاد «زیر گذر در حریم کاخ جهانی گلستان» و بافت تاریخی بازار خبر میداد، خواستار اقدام جدیتر میراث فرهنگی برای جلوگیری از تخریب و تهدید آثار باقی مانده از تهران قدیم شدهاند. اهالی رسانه میپرسند چرا یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی زودتر از این مدت گزارش گودبرداری را به مسئولان اداره کل میراث فرهنگی نداده است؟
گودبرداری پیش از آنکه بولدوزرها به جان حریم اثر جهانی کاخ گلستان بیفتند زخمهای ناکار بسیاری به میراث فرهنگی در بافت تاریخی پایتخت زده است. تخریب و تهدید سرای دلگشا، تهدید و تخریب عمارت مسعودیه و مسجد امام و... از جمله زخمهایی است که گودبرداریها و مسدود کردن مسیر تغذیه سفرههای زیر زمینی آب در این منطقه به بافت تاریخی وارد کرد.
به گزارش ایسنا «رجبعلی خسروآبادی»، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، روی نامهای که قید «فوری» را به همراه دارد برای عابد ملکی، شهردار منطقه ۱۲ تهران فرستاده و در آن درخواست کرده تا «شهرداری عملیات عمرانی در حریم کاخ گلستان را تا تصمیم پایگاههای جهانی متوقف کند.»
او در نامه خود خواسته «تا زمان بررسی نقشههای مربوط به این طرح، از هر گونه عملیات عمرانی در محدوده خودداری شود» و تأکید کرده که «یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران اقدامات تأمینی را انجام میدهد.»
او نوشته است: «تصمیمگیری در خصوص تنها اثر ثبتشده جهانی در استان تهران منوط به اعلام نظر معاونت میراث فرهنگی کشور و اداره کل پایگاههای جهانی است و اداره کل میراث استان تهران بر اساس ضوابط از ادامه فعالیت عمرانی در حریم کاخ گلستان تا اعلام تصمیم نهایی جلوگیری میکند.»
به گفته او مسئولان شهرداری منطقه ۱۲ قطعاً بعد از توقف ساخت وسازهای طرح سرای دلگشا در منطقه بازار، به حساسیتهایی که برای حریم کاخ جهانی گلستان در نظر گرفته شده، آشنا هستند و شرایط کنونی برای توقف عملیات عمرانی در منطقه گلوبندک را فراهم میکنند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 7، تاریخ انتشار: یکشنبه 26 دی 1395، شماره: 6408