پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۵۲۲۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۳

ترکیه و عربستان هشت برابر و ایران چهار برابر سرمایه خارجی جذب کردند

امارات متحده عربی یک کشور کوچک است هک در سه دهه اخیر با استفاده از شرایط بین‌المللی توانسته است گام‌های بلندی در مسیر بزرگ‌تر کردن اقتصاد خود بردارد. از سوی دیگر کشور ترکیه که به لحاظ تاریخ و جمعیت با ایران مشابهت دارد نیزدر فضای جدید پدیدار شده از تحولات آزادسازی اقتصاد جهان در وضعیت اقتصادی مناسب قرار گرفته است.

شعارسال: یکی از شاخص‌های قابل قبول برای اینکه اقتصاد یک کشور در حال پیشرفت است یا درجا می‌زند توانایی آن کشورها در جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. سرمایه‌گذاران خارجی به جایی می‌روند که ثبات اقتصادی وجود دارد و چشم‌انداز سودآوری در آنها بالاتر است. امارات متحده عربی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به ترتیب ۹.۵ میلیارد دلار و حدود ۱۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده است. در حالی که ترکیه نیز دز این سال‌ها توانست به ترتیب ۱۲.۲ میلیارد دلار و ۱۲.۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند. این در حالی است که سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران مطابق با گزارش آنکتاد در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به ترتیب ۲.۱ و ۲ میلیارد دلار گزارش شده است.

یک گزارش منتشر شده از سوی آنکتاد نشان می‌دهد در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ انباشت سرمایه‌گذاری مستقیم در ترکیه ۱۴۵ میلیارد دلار، در ایران ۴۵ میلیارد دلار و در عربستان سعودی ۲۲۴ میلیارد دلار بوده است. ایران در سال‌های آتی و با توجه به اینکه می‌خواهد رشد متوسط ۸ درصد در تولید ناخالص داخلی به دست آورد پیش‌بینی کرده است هر سال دست‌کم ۳۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند.

با توجه به اینکه ایران در دو دهه اخیر به طور متوسط سالانه حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده است ۱۵ برابر کردن این عدد نیازمند تحولات اساسی در ساختار ذهنی و اجرایی مدیران اصلی تصمیم‌گیر در سیاست و اقتصاد است.

در حالی که رقابتی نفس‌گیر برای استفاده از مازاد سرمایه‌های بین‌المللی وجود دارد، برخی ذهنیت‌ها مثل اینکه اگر ایران از سرمایه‌های خارجی استفاده کند استقلالش مخدوش می‌شود و یا این ذهنیت که باید به هر قیمت در برابر برخی رفتارها ایستاد می‌تواند راه را برای ورود سرمایه به ایران محدود کند. ایران برای جذب سرمایه خارجی علاوه بر محدودیت‌های ذهنی که مربوط به نگاه استقلال‌طلبانه سیاسی است و مناسبات سیاست خارجی ایران را شکل می‌دهد به لحاظ اجرایی و تکنیکی نیز آماده پذیرش سرمایه خارجی نیست. فقدان آمادگی برای پذیرش فرهنگی که سرمایه‌گذاران خارجی می‌آورند نیز از محدودیت‌ها به حساب می‌آید.

همان طور که ارقام ارایه شده از سوی آنکتاد نشان می‌دهد ترکیه و عربستان در سال ۲۰۱۵ به ترتیب ۴ برابر و ۸ برابر ایران سرمایه خارجی جذب کرده‌اند که بخش عمده‌ای از این شکاف مربوط به نوع نگاه مدیران کشورهای ایران، ترکیه و عربستان است. این شکاف بزرگ در حالی رخ داده که ایران قابلیت‌های بیشتری برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24، تاریخ انتشار: 3اسفند1395، کدخبر: 242460: www.saat24.com


خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
0
0
این همه ادعا و 4 برابر سرمایه خارجی نامشخص
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین