پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۸۸۶۵
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۵
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ابهر گفت: ابهر، شهرستانی با تاریخی پررونق در گذشته‌ها بوده و امروز این آثار یادگاری در عصر حاضر برای مطالعه در گذشته و عبرت برای آینده است.

شعار سال: عباس شمشیری با اشاره به اینکه ابهر، شهرستانی با تاریخی پررونق در گذشته‌ها بوده و امروز این آثار یادگاری در عصر حاضر است برای مطالعه در گذشته و عبرت برای آینده، تصریح کرد: آنچه در این زمینه بسیار مهم است، اهتمام به نگه‌داری از این آثار با ارزش تاریخی است که باید از سوی عموم مردم مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به یکی از بناهای تاریخی شهرستان، که امروز و با گسترش بافت شهری، تقریبا در مرکز شهر ابهر قرار گرفته است، گفت: يكی از آثار تاريخی و ارزشمند ابهر كه در قسمت جنوبي شهر، در انتهای خیابان 17 شهریور در میدان پیر قرار گرفته، آرامگاه مولانا قطب‌الدين احمد ابهری، (500 - 577 ه.ق) ملقب به پير احمد و معروف به زهرنوش است.

این مسئول افزود: با توجه به متونی که وجود دارد این شخصیت از صوفیان مشهور بوده و مریدان خود را در این مکان ارشاد می‌کرده است. دلیل شهرت او به پیر زهرنوش، بنا به روایتی پیر احمد زهر نوش، زهر را چون شربت می‌نوشید و پیش از نوشیدن زهر سماع مردانه به راه می‌انداخت و وقتی شور بالا می‌گرفت هیچ چیز در او اثر نمی‌کرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ابهر با اشاره به نوع این بنا، خاطرنشان کرد: بنا شامل بقاع و حجرات است كه در وضعيت كلی، فضاها با يكديگر ارتباط دارند. بقعه اصلي با پلان چهار طاقی كه با ايجاد شكست در جرزها به 20 وجهی تبديل شده، ساخته شده است و بنا تماماً از آجر ساخته شده و بی‌پيرايه بودن ظاهر آن عملكرد بنا را كه همانا صوفيانه باشد بيش از پيش تاكيد می‌کند.

شمشیری گفت: بر فراز اين چهار طاقی، گنبد زيبايی به سبک پنج و هفت و همانند با گنبدهای دوران سلجوقی استوار گشته و با گنبدهای مسجد جامع قروه و مسجد جامع سجاس قابل مقايسه است. در نقاشی تصویر شده در دوره صفوی که المترکچی مینیاتور عثمانی از شهر ابهر تصویر کرده از آرامگاه پیر احمد به عنوان زاویه پارسایان نام برده شده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ابهر تاکید کرد: فضای داخل آرامگاه امروز به موزه باستان‌شناسی تبدیل شده و آثار متنوعی از هزاره‌های اول و دوم، دوره اسلامی و دوره معاصر برای بازدید عموم در آن به نمایش گذاشته شده است.

ابهر یکی از شهرهای استان زنجان و مرکز شهرستان ابهر است. این شهر به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان زنجان پس از شهر زنجان محسوب می‌شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، تاریخ انتشار 10 تیر 96، کد مطلب: 964-2091-5:www.zanjan.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین