پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۶۸۸۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸

کمبود سرانه آموزشی در البرز

مهاجرت بی‌رویه به استان البرز و افزایش سالانه 12 هزار دانش‌آموز جدید به مدارس این استان، باعث شده تا با وجود همت خیرین مدرسه ساز، روز به روز فاصله سرانه آموزشی این منطقه با میانگین کشوری بیشتر شود، به‌طوری که اعتبارات نیکوکاران به بخش آموزشی 30 درصد افزایش یافته، اما هیچ تغییری در شاخص‌های نامطلوب آموزشی به وجود نیامده است.

شعار سال: «محمدعلی نجفی» استاندار البرز با بیان اینکه چیزی نباید مانع اطلاع‌رسانی از کمبودها و ضعف‌های این استان شود، گفت: آموزش و پرورش پلی میان توسعه‌ یافتگی و نبود توسعه است و عناصر آن نیز دانش‌آموزان هستند. بنابراین باید برای آنان فضای مناسبی مهیا شود. تمام موضوع هایی که در شورای آموزش و پرورش استان تصویب می‌شود باید اجرا شود، در غیر این صورت باید موانع اجرا توسط مدیران اعلام شود.
نجفی به وضعیت زیرساخت‌های آموزشی استان البرز اشاره کرد و گفت: متأسفانه این استان در این زمینه وضعیت خوبی ندارد، این وضعیت برای استانی چون البرز قابل قبول نیست. سرانه آموزشی استان از سرانه آموزشی برخی از استان‌ها پایین‌تر است. جایگاه سی و یکم استان البرز در زمینه زیرساخت‌های آموزشی نامطلوب است و برای رفع این مشکل باید با اهتمام بیشتری وارد عمل شد.
وی بر لزوم تکریم از خیرین در بخش‌های مختلف استان بخصوص مدرسه‌سازی تأکید کرد و افزود: برای جبران عقب‌ماندگی‌های آموزشی استان، استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در کنار بخش دولتی مهم است.

کمبود هشت هزار کلاس درس در البرز
«محمدرضا اسپرورین» رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان البرز نیزبه تأسیس این مجمع در سال ۹۱ اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر مشکلات بودجه‌ای کشور فشار را بر خیرین مدرسه‌ساز بیشتر کرده است. مجمع خیرین استان تلاش زیادی برای بهبود زیرساخت‌های آموزشی داشته و در همین راستا سال گذشته در کشور رتبه سوم جذب کمک‌های خیرین را کسب کرد. اسپرورین با بیان اینکه هر ساله ۱۲ هزار دانش‌آموز به استان البرز اضافه می‌شود، افزود: این استان با کمبود بیش از هشت هزار کلاس درس روبه‌روست و این در حالی است که بیشترین رشد جمعیت دانش‌آموزی کشور را دارد و از زیرساخت‌های مناسب آموزشی هم محروم است.
رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان البرز با بیان اینکه سال گذشته ۳۶میلیارد تومان از بودجه پیش‌بینی شده این مجمع محقق شد، اظهار داشت: از ابتدای امسال نیز ۴۱ میلیارد تومان از رقم پیش‌بینی شده سال ۹۶ محقق شده و تا پایان سال هشت میلیارد تومان دیگر محقق خواهد شد.
وی از وجود ۷۰ پروژه نیمه کاره آموزش و پرورش در استان خبر داد و گفت: در دهه فجر امسال ۱۴ پروژه با ۱۵۴ کلاس به بهره‌‌برداری خواهد رسید.

فقیرترین استان در زیرساخت‌های آموزشی
«فرامرز مهدوی» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز هم به میانگین 39 مترمربعی سرانه آموزش در جهان اشاره و اعلام کرد: این میانگین در ایران 5.16 مترمربع است، در البرز نیز این سرانه فقط 3.38 مترمربع است و 1.88 مترمربع از میانگین کشوری کمتر است. این استان از نظر زیرساخت‌های آموزشی نیز آخرین استان کشور است و این مسأله نگران‌کننده است. این کمبود در حالی است که سالانه 10 هزار دانش‌آموز به جمعیت دانش‌آموزی استان البرز اضافه می‌شود. با چنین رشدی سالانه باید 400 کلاس درس به کلاس‌های موجود اضافه شود، که به 80 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، در حالی که تنها قادر به تأمین 50 درصد آن هستیم.

«خسرو ساکی» مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز از تحصیل 455 هزار و 452 دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری در مدارس این استان خبر داد و گفت: با وجود اینکه بیش از یک هزار کلاس درس در استان ساخته شده، اما در شاخص‌ها تغییری ایجاد نشده است.
ساکی از افزایش فاصله سرانه آموزشی استان البرز با میانگین کشوری خبر داد و افزود: در سال 93-92 فاصله سرانه این استان با میانگین کشوری یک متر و 52 سانتیمترمربع بود، اما اکنون این فاصله به یک متر و 78 سانتیمتر مربع رسیده که رشد جمعیت دانش‌آموزی از دلایل این افزایش فاصله است. از سال 92 تاکنون 50 هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزی استان اضافه شده و همین امر باعث شده تا نتوانیم عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه تراکم جمعیت در کلاس‌های استان نیز بیشتر شده، گفت: سال تحصیلی 93-92 به‌طور میانگین در هر کلاس 22 نفر حضور داشتند، اما اکنون این میانگین به 30 نفر رسیده است. تراکم دانش‌آموزی در مدارس این تع نفر از میانگین کشوری بیشتر است، به‌طوری که با وجود کمک‌هایی که خیرین مدرسه‌ساز به ساخت مدارس کرده‌اند و هر سال نیز اعتبارات خیرین مدرسه‌ساز 30 درصد افزایش می‌یابد، بیش از یک هزار کلاس درس در استان البرز ساخته شده، اما در حال حاضر این استان به‌دلیل رشد جمعیت دانش‌آموزی به ساخت پنج تا شش هزار کلاس و بازسازی و تعمیر سه هزار کلاس نیاز دارد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ انتشار -، شماره: 241904


خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین