پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۴۴۰۸
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
‌رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سراوان گفت: فصل اول کاوش در محوطه تاریخی تپه روباهک روستای دزک از توابع بخش مرکزی شهرستان سراوان ‌بزودی آغاز می‌شود.

شعارسال: ‌رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سراوان گفت: فصل اول کاوش در محوطه تاریخی تپه روباهک روستای دزک از توابع بخش مرکزی شهرستان سراوان ‌بزودی آغاز می‌شود.

‌حمزه ندرت زهی در شورای میراث فرهنگی این شهرستان افزود: این کاوش‌ها از 30 دی ماه جاری بوسیله گروه باستان شناسی دانشگاه سیستان وبلوچستان و با همکاری پژوهشکده باستان شناسی میراث فرهنگی کشور کلید می‌خورد و تا 15 اسفند ماه امسال به طول می‌انجامد‌.

وی بیان کرد: قدمت این محوطه باستانی به پیش از میلاد مسیح بر می‌گردد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان در ادامه گفت: شهرستان سراوان یکی از شهرهای تاریخی استان سیستان و بلوچستان است که آثار تاریخی زیادی از جمله قلعه دزک و مسجد جامع دزک در آن یافت می شود و گردشگران زیادی را به سوی خود جلب کرده است.

ندرت زهی به پیشینه باستانی و تاریخی سراوان اشاره کرد و افزود: آثار کشف شده و شواهد تاریخی، تپه‌ها و محوطه های باستانی و سنگ نگاره‌های به جا مانده از دوران گذشته، قبرستان‌های تاریخی حکایت از سکونت‌های انسانی در هزاره‌های پیش از تاریخ در منطقه را دارد، بطوری که این آثار متعدد تاریخی و باستانی‌، شهرستان سراوان را به گهواره تاریخ تمدن مبدل ساخته است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر دوران پیش از تاریخ در شهرستان سراوان آثار فراوانی نیز از دوره‌های تاریخی (خصوصا سلسله‌های اشکانی و ساسانی‌) شناسایی شده‌اند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تپه‌های میر‌علی جالق، تپه هوشک، تپه کلانک بخشان، تپه مهرگان و .... اشاره کرد.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بیان کرد: از مهم ترین آثار دوره اسلامی در شهرستان سراوان نیز می‌توان به یکی از کهن ترین مساجد استان در روستای دزک و همچنین مجموعه‌ای از مقابر‌، مساجد و مناره‌ها و گورستان‌ها و قلاع و استحکامات نظامی و تدافعی و مسکونی دوره اسلا می اشاره کرد که نشانگر تداوم استقرار و سکونت در این منطقه از هزاره های پیش از تاریخ تا عصر حاضر است.

وی افزود: نخستین و مهم ترین سکونتگاه‌های اولیه و آبادیهای شهرستان سراوان در مناطقی همچون جالق، زابلی ناهوک، سب، کنت، کوهک، دزک در حاشیه و یا در نزدیکی رود‌خانه‌های این شهرستان پدید آمده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 25 دی 1396، کدخبر: 96102513031، www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین