شعار سال: کاروانسرای میرابوالمعالی نطنز یکی از کاروانسراهای عصر صفوی و یکی از بناهای تاریخی شهرستان نطنز است.
یکی دیگر از آثار تاریخی منحصر به فرد در نطنز، کاروانسرای "میرابوالمعالی برزرودی" یا همان قلعه کوهاب است. موقعیت فوقالعاده جغرافیایی این کاروانسرا از جمله قرارگرفتن در کنار باغات و چشمه آبی بزرگ در جلو آن و قرار گرفتن در عرض جغرافیایی گنبد باز از ویژگیهای منحصر به فرد آن است.
در همین زمینه حسین یزدانمهر سرپرست سازمان میراث فرهنگی نطنز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این بنا در دوره شاه عباس اول توسط میرابولمعالی برزرودی از امرای مقرب دربار، مشهور به آقا میر که سمت وزیر حضور و مجلس نویسی شاه را داشته، بنا شده است.
وی افزود: این بنا مستطیل و دارای مساحتی حدود 3962متر مربع و دارای 23 اتاق بوده که در 4 سمت حیاط قرار دارند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی نطنز گفت: کاروانسرای میر ابوالمعالی متشکل از ایوانهای 4 گانه بوده که شاید هر کدام از ایوانها متعلق به اشخاص بزرگ و اعیان و اشرافی بوده که به هنگام مسافرت به این کاروانسرا وارد میشدهاند.
وی تصریح کرد: در 4 گوشه حیاط دالانی مسقف که طرفین آن تختگاه منتهی به غرفههای کوچک بوده که این دالانها بعد از طی فاصله تقریبی 10 متر، 2 شعبه شده و به سمت چپ و راست امتداد یافته و به دیوار اتاقهای پشت ایوانهای بزرگ پایان مییابد.
یزدانمهر خاطرنشان کرد: همچنین سنگ عصارخانه بزرگی در داخل کاروانسرا وجود دارد که نشان از وجود عصارخانه در این محل به منظور تهیه روغن برای تامین روشنایی کاروانیان درشب دارد.
وی گفت: این بنای زیبا اخیرا به بخش خصوصی واگذار شده تا علاوه بر تعمیرات زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی، به یک مکان اقامتی و تفریحی مبدل شود.
به گزارش ایسنا، این کاروانسرای عصر صفوی که در طول سالیان گذشته بارها مورد مرمت قرار گرفته به شماره 1489 در تاریخ 20 دی 1355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران ، تاریخ انتشار 11 فروردین 97، کدمطلب:97011102256، www.isna.ir
ا.ح75
ا.ف75